0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Dori Mendel

• 1911
  • Lytis: Moteris
Ats: Levinsų giminės namas
« Atsakymas #180 Prieš mėnesį »
Kai Leticija palinkėjo sėkmės Alanui, Dori ėmė juoktis Ir dabar jau kvatojosi nuoširdžiai.
- Žinai, aš irgi taip sakau, - apsiraminusi tarė. - Bet jis pats kaltas, pats išsirinko, - gūžtelėjo pečiais.
Dori jautėsi labai ypatinga Juzefui apžiūrinėjant žiedą. Kai jis pasiūlė Leticijai pažiūrėti, ji kilstelėjo ranką vos ne mergiotei prieš akis, bet, aišku, nenorėjo, kad antroji Mendel tą ranką liestų. Bet ir žinojo, kad nelies. Tiesą pasakius, įtarė, kad net nekreips į žiedą jokio dėmesio.
- O vat ir nežinau, - išpūtė akis. - Aš jo neklausiau, ar gamino pats, ar pirko.
Dabar jau ir pačiai pasidarė įdomu. Kaip jai nekilo toks klausimas?
- Na, draugaujam gal nuo kokių penkiolikos, - atsakė. - O bendraujam tai nuo tada, kai aš buvau antrakursė.
Apie išsiskyrimą ir tą tarpą jų draugystėje Dori, aišku, nusprendė nutylėti. Bet Juzefas, regis, norėjo, kad ji pasidalintų savo meilės istorija su snargle.
- Dar ko, - tarė ir prunkštelėjo. - Kurių galų aš jai, - mestelėjo žvilgsnį į Leticiją, - turėčiau pasakoti apie save ir Alaną? Be to, jai nebus įdomu. Kaip matau, esi labai nesmalsi, - kilstelėjo antakį.
Juzefas pradangino visus butelius iš spintelės. O Dori pastūmė savo kokteilį.
- Žinai, padaryk man tos kakavos, - paprašė plikšiaus. - O vestuvės... Turiu įvairiausių minčių. Šiaip aš norėčiau, kad jos būtų paprastesnės. Alanas, manau, taip pat. Bet kai pranešime tėvams, tikriausiai jie norės, kad vyktų ištaiginga šventė, na, žinai, Senkleriai.

*

Neprisijungęs Leticija Mendel

• IV kursas
  • *
  • 279
  • Taškai: 79
« Atsakymas #181 Prieš mėnesį »
Nei vienas ant jos nesupyko, o keista. Ji tikrai trenkta, dar ir juoktis ėmė. Letė nutarė pasitraukti tolėliau nuo Dori. Keistuolė.
- Labai gražus. - Pasakė, nors net nedirstelėjo į žiedą. Tam atsidūrus prieš akis nusisuko.
Dešimt metų pažinties. Oho. Buvo įdomu. Norėjosi daug ko paklausti. Ar tai tas pats vaikinas, kuris buvo ir tada, kai Dori užsipuolė įtėvius? Norėjo paklausti kaip jie susipažino. Daug ko. Bet neklausė.
- Aišku neįdomu. Kodėl? Smalsi, tiesiog tavo gyvenimas manęs nedomina. Ar galėčiau eiti į kambarį? - Klausimą skyrė Juzefui. Nesakė savo kambarį. Nes jis ne jos. Ką aš čia veikiu? Galvojo. Ar tikrai turėtų čia būti?
Dori paminėjus Senklerius pamanė. Ir vėl šitie.
- Senkleriai užknisa. - Pareiškė ir atsikėlė. Nesvarbu Juzefas leis ar neleis jai išeiti ji vis tiek trauks į kitą kambarį.

*

Neprisijungęs Juzefas Levinsas

• Žiobarotyros profesorius
  • *
  • 564
« Atsakymas #182 Prieš mėnesį »
Juzefas atsiduso. Kodėl jos negali sutarti?
- Nesuprantu, ko jūs abi pykstatės, - pasakė. - Galiu pasakyti taip. Tiek viena, tiek kita turite charakterį. Bet abi esate geros ir tikrai galėtumėte bendrauti. O kiek jau mergaitėms? - susimąstė. - Išvis, kaip jos auga? Prisiminus Ameliją, uch, - jis pagalvojo apie Naujuosius Metus, kuriuos šventė kartu. - Jie duri dvynes, - pasakė Leticijai.
Paprašytas padaryti kakavos Juzefas užkaitė elektrinį virdulį, įbėrė į puodelį kakavos miltelių. Užkaitus virduliui įpylė į puodelį vandens, o paskui pieno.
- Prašom, - padavė kakavą Dori. - Aš manau, kad Rolandas norės ištaigingų vestuvių. Kaip čia tu tokių nenori? - nustebo.
Leticijai paklausus, ar ji gali eiti į kambarį, Juzefas nuliūdo. Bet neketino neleisti.
- Jeigu nori, žinoma, gali, - atsakė. - Kartais tikrai užknisa, - pritarė Leticijai, - bet šiaip faini jie žmonės, - nusišypsojo. - Bent jau dauguma jų. Manau, su Alanu sutartum, - susimąstė.

*

• 1911
« Atsakymas #183 Prieš mėnesį »
Prunkštelėjo, kai Leticija pasakė, kad žiedas gražus, nors net nepažiūrėjo į jį.
- Gal tu pro kaktą matai? - paklausė.
Prunkštelėjo ir vėl. Šį kartą Juzefui pasakius, kad jos abi geros.
- Na, taip. Aš tikra gerietė. Nors prie širdies dėk, - ironiškai kalbėjo. - Mergaitėms ketveri. Nori, galiu atvežt atostogų, pasibūsi. Kartais nervai nelaiko. O kaip sekasi Walgunui?
Mendel stebėjo, kaip Juzefas gamina kakavą žiobarišku būdu. Tai ją nervavo, tačiau juodaplaukė nuo replikų susilaikė.
- Ačiū, - tarė paėmusi kakavą. - Nežinau, kaip nenoriu, - gūžtelėjo pečiais.
Leticijai paklausus apie kambarį Dori kilstelėjo antakius.
- Tu čia turi savo kambarį? - paklausė. - Klausyk, gal tu ją įsivaikinai? - pavartė akis, šis klausimas jau buvo skirtas Juzefui. - Deja, ir man atrodo, kad ji su Alanu sutartų. Mano Alanas tikrai gerietis, ką čia bepridursi. Beje, jie jau yra matęsi. Kažkada seniai seniai, visai netyčia susitikom, pameni, mieloji? - dirbtinai nusišypsojo.

*

• IV kursas
  • *
  • 279
« Atsakymas #184 Prieš mėnesį »
- Čia ji su manim pykstasi. O man ji visai nerūpi. - Pareiškė užsispyrėliškai. Ne, nei už ką nesitaikys su Dori.  Dėl dvynių linktelėjo. Nesumanė ką čia dėl jų pasakyti.
- Senkleriai užknisa. - Nesutiko su Juzefo nuomone. Nei nežinojo kam dabar ginčijosi. Bet ginčijosi.
- Man jis visai nepatinka ir nesutarčiau. - Prisiminė tą vaikigalį ir visai nenorėjo su juo sutarti.
- Ne. - Atrėžė Dori. Aišku, kad ji nemato pro kaktą. Tiesiog tas žiedas Letės nedomino. Nors po galais gal ir domino. Ir ištaigingos vestuvės domino. Letė norėjo pasiklausyti. O Juzefas leido išeiti. Taigi ji įsitaisė ant žemės koridoriuje. Netoli svetainės durų. Prieš išeidama pasakė.
- Jis ne mano. - galvoje turėjo kambarį. - Aišku pamenu Mieloji. - Pamėgdžiojo Dori toną.

*

• *
  • 564
« Atsakymas #185 Prieš mėnesį »
- Žinok, iš pradžių ji su visais pykstasi, - nusišypsojo Leticijai. - Buvo mane aptalžiusi, oi, kokią pirtį užkūrė. Aš nepamiršau, - kilstelėjo antakį žvilgtelėjęs į Dori. - Oi, ne, atostogų su dviem mažylėmis tikrai nenoriu. Tiesą pasakius, aš nemokėčiau rūpintis.
Apie Senklerius Juzefas nieko nebesakė. Akivaizdu, kad Leticija yra prieš juos nusistačiusi. Na, bet jis ne Senkleris. Tad koks skirtumas?
- Walgunui sekasi gerai, bus kvidičininkas, - išdidžiai tarė. - O Leticijos neįsivaikinau, bet, Dori, tu juk pati žinai, kokie yra Mendel, - gana griežtai pažiūrėjo į merginą.
Leticija pasišalino iš svetainės, bet Juzefas girdėjo, kad į kambarį nenuėjo. Ar ji koridoriuje? Tikriausiai jai nesmagu būti su Dori.

*

• 1911
« Atsakymas #186 Prieš mėnesį »
- Ak, jis nepamiršo. Per tave numirė mano voras, - nudelbė Juzefą piktu žvilgsniu. - O mergaitėmis ir aš rūpintis nemoku, - prunkštelėjo. - Bet neturiu kitos išeities.
Leticija išėjo iš svetainės. Bet Dori jautė, kad ji klausosi. Tai jai nepatiko. Ji atsistojo ir nuėjo pažiūrėti. Pamatė, kad mergiotė sėdi koridoriuje ant grindų.
- Ką čia vaidini? - paklausė ir pavartė akis, o tada grįžo į svetainę.
Gėrė kakavą, galvojo apie kvidičą.
- Ak, pasiilgau ir skraidymo šluota, ir kvidičo, - tarė. - Maže, ar mėgsti skraidyti? - garsiai paklausė Leticijos. - Žinau, žinau aš tuos Mendel, - burbtelėjo. - Ar įsivaizduoji, kaip man turėjo būti skaudu, kai pamačiau su jais ją? - negarsiai paklausė, mostelėjo koridoriaus pusėn. - Žinau, kad ji dėl to nekalta, bet... - atsiduso, sakinio nebaigė.

*

• IV kursas
  • *
  • 279
« Atsakymas #187 Prieš 3 savaites »
Letė dar labiau susidomėjo. Norėjosi paklausti už ką Dori aptalžė Juzefą. Gal tą ir padarys. Bet tikrai ne dabar. Ir dar tas voras.
Ir ką ji čia veikia? Svetimuose namuose, pas svetimą žmogų? Vėl ėmė kilti klausimai kodėl tėvas Leonardas nutarė ją palikti. Ar ji jam kuo nors netiko? Bet jis juk nesirūpino ir Džamile. Kai pagalvoji jau geriau būtų likusį vaiknamyje, nei įsivaikinta Mendel. Būtų kitaip, sunku, bet vis tiek geriau. O dabar blaškosi kaip nežinia kas. Staiga šovė mintis, kad gal reikėtų išeiti? Parašyti Juzefui raštelį ir išeiti?
Nei neįsivaizdavo kodėl dabar ją užpuolė tokios mintys. Bet tada taip jau buvo.
- Nieko. - Dabar jau atsakė Dori ne piktai, o liūdnai.
- Ne. Nežinau. - Dėl to, kad vengė magiškų dalykų vengė ir skraidymo. Nors buvo įdomu.
Tai kur istorija apie vestuves? Gal jei jie kalbėtųsi tarpusavyje ji galėtų tyliai išeiti iš namų.

*

• 1911
« Atsakymas #188 Prieš 2 savaites »
Aktorė, pasakė Dori, bet tik savo mintyse. Leticija dabar jai atrodė kaip tikra aktorė. Kaži, ar ji bando vaidinti auką? Šiaip tai snarglė merginai atrodė sukta gyvatė. Įdomu, kodėl ji svečiuojasi pas Juzefą? Galbūt dėl naudos. Tikriausiai jis perka viską, ko Leticija užsigeidžia. Paauglystėje Dori patikdavo susitikti su Juzefu vien todėl, kad jis už viską mokėdavo, vaišindavo. Dabar jau, aišku, buvo visiškai kitaip.
Šiaip ji jautėsi dėkinga Juzefui už viską. Ir nenorėjo pridaryti jam problemų. Jeigu jau jis toks geradarys ir jam rūpi ta mergiotė, Dori neketino kenkti. Todėl nutarė, kad jai metas išeiti.
- Ačiū už kakavą, - padėkojo išgėrusi ją. - Užsukau labai trumpam, man jau metas keliauti. Smagu buvo pasimatyti, - šyptelėjo Juzefui.
Praeidama pro Leticiją tarė jai:
- Iki, snargle.
Balsas neskambėjo piktai, nors žodis ir buvo įžeidus.
Mergina išėjo.

*

• *
  • 564
« Atsakymas #189 Prieš 2 savaites »
Juzefas Dori irgi atsakė ne pačiu draugiškiausiu žvilgsniu. Ar reikėjo dabar čia apie tą vorą užsiminti?
- Įsivaizduoju, - tyliai atsakė. - Bet būtent, ji dėl to nekalta. Jai tiesiog nepasisekė lygiai taip pat, kaip ir tau.
Dori susiruošė išeiti. Kad ir nelabai gražu pripažinti, bet plikis dėl to nudžiugo, nors džiaugsmingų emocijų ir neparodė. Nenorėjo, kad šis netikėtas susitikimas įtakotų Leticijos savijautą. Nutuokė, kad jeigu Dori elgtųsi normaliai, Leticija gal net visai noriai su ja pabendrautų. Bet Dori elgėsi bjauriai.
- Dėkui, kad užsukai, - tarė. - Buvo smagu išgirsti naujieną.
Mendel išėjo, prieš tai dar pavadino Leticiją snargle. Juzefas atsiduso.
- Atsiprašau už jos elgesį, - pasakė mergaitei. - Ji bjauraus būdo, bet širdyje nėra blogas žmogus. Tiesiog ji pavydi tau, nors... - trumpam užtilo. - Nors nėra ko pavydėti, nes likimas toks pat.
Vėl kiek patylėjęs beplaukis paklausė:
- Kaip jautiesi? Ką norėtum veikti? Toliau žaidžiam?
« Paskutinį kartą keitė: Prieš 2 savaites sukūrė Juzefas Levinsas »

*

• IV kursas
  • *
  • 279
« Atsakymas #190 Prieš 2 savaites »
O kur eitų išėjusi iš Juzefo namų? Kas, jei įtėviai kur nors atostogauja? Kaip atsirakintų duris? Klajotų gatvėje? ir galbūt jis išsigąstų jos neradęs. Ne, negerai būtų pridaryti problemų.
- Eik velniop. - Tingiai atsikirto išeinančiai Dori. Kuri taip ir nepapasakojo apie savo kvailas grandiozines vestuves.
- Man visai nerūpi jos elgesys. - Taip. Paauglystė greičiausiai tikrai ėmė vešėti joje. Norėjosi visiškai viskam prieštarauti. Ypač viskam, kas susiję su temomis apie Senklerius, Dori ar ką panašaus.
- Pavydi? Įdomu ko. - Tai ją myli tas kvailas raudongalvis panašus į Deklaną turbūt. Tai jos laukė vestuvės ir ateitis. Ji bent rado sau vietą.
- Viskas gerai. Bet eisiu į kambarį. - Pasakė, atsikėlė ir nužygiavo į kambarį. Negerai. Negerai kad atsidūrė svetimuose namuose. Viskas negerai.

*

• *
  • 564
« Atsakymas #191 Prieš 1 savaitę »
Leticija sakė, kad jai nerūpi Dori elgesys. Tačiau plikis tuo nebuvo tikras. Galbūt vis tik mergaitei skaudu. Gal joms abiems skaudu. Ir dėl visko kalti tie Mendel. Kartais ne tik kai kurie išpuikę grynakraujai nemėgsta žiobarų, bet ir atvirkščiai. O kai tai paliečia vaikų širdis... Mendel išmetė Dori kaip šiukšlę. Vyrukui atrodė, kad tik laiko klausimas, kada išmes Leticiją. Dori irgi labai vertina grynakraujus. Galbūt nebūtų taip nusistačiusi prieš žiobarus, jei šie būtų ją normaliai auginę.
Leticija nuėjo į kambarį, o Juzefas sutvarkė svetainę. Tada nusprendė eiti šiek tiek pamiegoti. Po to atsikels, užsakys kokio nors maisto, gal pasiūlys Leticijai kartu pažiūrėti kokį nors filmą. Reikia naudotis proga tinginiauti, nes jau tuoj prasidės nauji mokslo metai ir tokios galimybės nelabai bus.