0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Aaronas Senkleris

• Nuodų ir vaistų profesorius
  • *
  • 294
Ats: Kambarys iki pareikalavimo
« Atsakymas #990 Prieš mėnesį »
Ot velnias, tik išsikasė iš vienos smegduobės, tai ėmė ir įdribo į naują.
- Palauk, tu nusiramink. Aš nežinau apie kurį dalyką tu kalbi. - Mėgino aiškintis. Tais periodais, kai po pokalbio kabinete truputį mėgino priartėti prie vaikų šiek tiek klausinėjo. Bet viską pamiršo, mat greičiausiai nelabai klausėsi.
Ir kaip išvis įmanoma bendrauti, kai vos kas jis iškart pyksta. Tiesa Aaronas irgi turėjo tokią nuostabią ypatybę.
Kažkodėl gautas atsakymas rodė,kad Deklanas kalbėjo apie tą nutikimą jo kabinete. Apie kurį Aaronas nenorėjo galvoti. Aaronas nenorėjo jo nagrinėti. Taip pat, kaip ir labai nenorėjo klausti apie Beatrice. O ar reikėtų išvis jam apie tai kalbėti? Bet ir sudėtinga gyventi, kai atsirandda tiek nenorimų, neliečiamų temų.

*

Neprisijungęs Deklanas W. Senkleris

• III kursas
  • *
  • 248
  • Taškai: 59
  • Not good enough.
« Atsakymas #991 Prieš mėnesį »
Nusiramink? Velniai griebtų, jis dar neįtikėtinai ramus! Ir kaip tėvas sugeba valdyti miestelį, kai yra bukas kaip bato aulas? Turbūt dėl to ir nesugebėjo atsikratyti žiobarų pagalvojo Deklanas ir pavartė akis.
- Tada, kai pradėjai iš manęs juoktis! - staiga užriko berniukas ir paėjo kelis žingsnius į šalį. Ar ir dabar šitam bus neaišku? Ačiū, pakalbėjom, viso gero aidėjo mintyse. Deklanas norėjo išeiti. Išties norėjo išeiti, bet kažkas sulaikė. Jis pats to nesuprato, bet tai buvo tėvo poreikis. Vaikystėje jo nelabai turėjus paauglystėje beprotiškai reikėjo. Tik Deklanas to nei suprato, nei būtų pripažinęs.
- O gal ir tą neigsi? - bandė kandžiai paklausti, tačiau ir pats juto, kad balsas išduoda daug daugiau nusivylimo ir skausmo, o ne užtikrintumo ir drąsos.
Mus žemino, bet mes nepažeminti. Pažeminti tie, kurie taip elgėsi. E. M. Remarque

*

• *
  • 294
« Atsakymas #992 Prieš mėnesį »
Aišku, kaip kitaip. Jis kalbėjo apie tą kvailą nutikimą.
- Ne, neneigsiu. - Nutarė bandyti kažkaip išsisukti. - Ne iš tavęs aš juokiausi. Man tiesiog... tiesiog tu nori dirbti tokį darbą, o net į savo mokslus nededi pastangų. Manai tai lengva? Sėdi ir komanduoji? Taip nėra. Reikia galvoti, priimti visokius sprendimus. Bet žinoma iš kur tau žinoti,kai nepasakojau apie savo darbą. Žinai ką? Jeigu tu nori kurią dieną per atostogas galim eiti kartu į mano darbus. Galėsi stebėti kaip tai atrodo, ką veikiu, su kokiais žmonėmis kalbuosi. - Varė kaip reikiant, Nors baisu buvo ir pagalvoti, kad turės tampytis kažkur su Deklanu. Bet nieko. Gal jis tingės, pamirš. Arba dar kas. Kol kas toks pažadas atrodė tolimas, taigi lengva ranka ir galėjo švaistyti pažadus.

*

• III kursas
  • *
  • 248
  • Not good enough.
« Atsakymas #993 Prieš mėnesį »
Neneigs. Bet užtat meluos! Deklanas nė pusei sekundės nepatikėjo, kad tada tėvas juokėsi ne iš jo. O tai tada iš ko? Staiga lubos pasirodė juokingos?
- Aš jau ne mažas, - piktai pasakė berniukas. Norėjo rėžti, kad nebėra tas žioplas kvailys, kuriam gali pudrinti smegenis, bet šitą pasiliko sau. Jeigu tėvas ir toliau tą darys (o kad darys, jis nė kiek neabejojo), galės ramia sąžine atkirsti, kad visos sapalionės apie gražią šeimą tebuvo... Sapalionės.
- Aš dedu pastangas. Ką, gal nematei mano pažymių? - pasipūtusiu tonu paklausė. Tos pamokos, kur reikėjo burtų lazdelės, jam sekėsi išties neblogai. Nes tik jos yra vertos dėmesio! Argi valdant miestelį reikia išmanyti gyvūnus ar astronomiją? Pasirodo, tėvas ne toks jau ir protingas. Bet miestelį valdo, ar ne? Vadinasi, sugebės ir jis, Deklanas. Ypač turint omenyje, kad yra nepalyginamai protingesnis.
- Gerai. Per Kalėdų atostogas aš visą darbo dieną praleisiu su tavimi, - kuo ramiau atsakė. Stengėsi to neparodyti, bet pasiūlymas išties pradžiugino. Nors kartais tėvo tikrai nekęsdavo, pagarba jam nedingo. O kur dar geriau išmoks naudingų dalykų nei jo darbo vietoje?
Mus žemino, bet mes nepažeminti. Pažeminti tie, kurie taip elgėsi. E. M. Remarque

*

• *
  • 294
« Atsakymas #994 Prieš mėnesį »
Kas? Vertė? Tuoktis? Ir turėti vaikų? Ak, galėtų dabar maukti brangų vyną kur prie baseino sukokia gražuolėle. Bet ne. Įsivėlė į nuostabų šeimyninį gyvenimą. Aišku žodis nuostabų turėtų būti apjuostas didžiulėmis kabutemis. Ir kas blogiausia tie vaikai kėlė jam sąžinės priekaištus. Aarono svajonėse dabar žydravo nuostabus šiltas vanduo kur nors, kur šilta. Galėtų stebėti šokančias jam ir tik jam gražuoles. Kam viena, kai galima rinktis iš būrio? Bet šitą vaizdelį gožė keli dalykai. Prisiminimas kai pirmą kartą padailino Beatrice veidą žavingomis mėlynėmis. Žodis žavingos irgi turėtų eiti tarp kabučių. Bet ne tas blogiausia. Baisiausia gal buvo jos veido išraiška. Tas nusivylimas, tas baimingumas. Ir žinoma gražuolytes prie baseino nustelbė prisiminimas apie mažus Aurorą ar Deklaną ir tai kaip jis juos ignoruodavo. Ir dar tai ne pabaiga. Prisiminė ir save paauglį ir tą dieną,kai atvyko į šeimos dvarą tą sykį, kai ten jau gyveno Auris. Aaronas ten viešėjo su naujais draugais. kai įžengė į vestibiulį Auris bėgo pas jį apsikabinti, jie nesimatė porą metų. O Aaronas nuo jo nusisuko ir apsimetė, kad nepažįsta. Koks tada buvo to mažiaus veidas negalima ir apsakyti. Prakeiktas sąžinės balsas neleido mėgautis dalykais, kurių labai norėjo. Ir iš kur tas kvailas gailėjimasis išvis atsirado?
- Taip. Bet ir dideli žmonės padaro klaidų. Ne vien mažiukai. - Ne mažas? Kur gi ne. Mąstymas kaip išlepinto trimečio. Gal kiek ir perlenkė, bet vis tiek.
- Na kai kurie neblogi. Bet jeigu tu nori užsiimti dideliais darbais, tai ir pastangos turi būti ne mažos ar vidutinės, o tikrai didelės. - Padarysiu viską,kad išvengtume tokio ėjimo į darbą kartu.
- Nuostabu, taip ir padarysim. - Labai entuziastingai pasakė.
- Va ten tu pamatysi, kad svarbu ne vien gerai mokėti kerėti. Iškalba, įvairiapusės žinios, kantrybė irgi svarbu.

*

• III kursas
  • *
  • 248
  • Not good enough.
« Atsakymas #995 Prieš 3 savaites »
O, ar dabar tobulasis Aaronas Senkleris pareikš, kad daro klaidų? Tai labai sudomino. Atrodė, kad tėvas labai gerai galvoja apie save. Netgi pernelyg gerai. Bet Deklanas apie tai nieko nesakė. Jeigu jau didžiai gerbiamas ponas Senkleris prisipažįsta klydęs, negalima visko griauti.
- Aš ir stengiuosi! - nesusilaikė neriktelėjęs. Kodėl tėvas taip nori, kad jis švaistytų laiką žiobarotyrai?
- Ar tu tikrai taip jau dėjai pastangas žiobarotyroje, ateities būrime ir astronomijoje? - pasistengęs nustumti susierzinimą į šoną paklausė. Žinoma, net jei tėvas tai darė, nereiškia, kad reikia ir jam. Bet labai jau abejojo, kad Aaronas Senkleris stengėsi.
- Puiku, būtinai vyksiu į tavo darbą, - užtvirtino. Tegul tik tėvas negalvoja, kad galės išsisukti. Pamatys, kaip ten viskas veikia, ir, žinoma, išsiaiškins, kad norint valdyti miestelį nereikia nei žiobarotyros, nei astronomijos žinių.

*

• *
  • 294
« Atsakymas #996 Prieš 2 savaites »
Bent jau išmokai rašyti. Pagalvojo, bet nieko nesakė.
- Žiobarotyros reikia mokytis. Gyveni tarp žiobarų. Vaikščiosi gatvėmis, kuriose ir jie vaikščios. Gali pasitaikyt visokių situacijų. Nesvarbu, kad jie nieko verti, nesvarbu ką tu apie juos galvoji. Bet negalima jų ignoruoti. Nes jie yra. Ir jų pilna visame pasaulyje. Jų kur kas daugiau nei mūsų. Todėl kvaila juos ignoruoti. O dėl ateities būrimo. Aš ne pranašas. Niekada negalėjau išties pažinti šitos srities. Tik galiu žinoti kokių yra spėjimo būdų. Astronomija irgi pakankamai specifinis dalykas. Bet o kas čia tokio žinoti kur kokie žvaigždynai ar planetos? Žinios kurias turėsi niekada nepakenks tau.
Ką gal smegenis limituotos. Kam vengti kažko, ką galima išmokti? Tas visiškai netilpo Aarono galvoje.
- Gerai. - Aš išsisuksiu. Pamanė. Nors giliai dėl to abejojo. Kažin ar pavyks.