0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Sevirina Mckenna

• I kursas
  • *
  • 45
  • Taškai:
Ats: Pavėsinė prie ežero
« Atsakymas #150 Prieš 3 savaites »
Sevirina suprato, jog Kaja yra vyresnė už ją pačia. Vyresnė dvejais metais. Tai ją vertė susimąstyti. Jau greitai ji pati bus antrakursė. Už kelių savaičių Sevirina taps nebe mažiausia mokykloje. Oho, atrodo tik ką tik atkeliavau į Hogvartsą, o jau greit teks grįžti namo. Vėl, vėl mintys apie grįžimą. Negalvok. Negalvok apie tai. Dar turi laiko.
  - Geras. Aš iš grynų gryniausių grynakraujų šeimos, - šyptelėjo atgal, - tai vat tame ir esmė, kad nesu iš žiobarų šeimos ir mes neturim interneto tai yra gan nuobodu sėdėti visa vasarą namie, - atsiduso, - o taip mano šeima daug dirba, tačiau vis vien randa laiko man paaiškinti kaip darau viską blogai. Na ir taip gal gerai, kai jų ilgai nebūna, bet vis tiek nuobodu, - nusišypsojo Sevirina, - Ji nori mane paversti tobula asmenybe. Nuolat lygina su savimi kokia puiki buvo ji mano metų, o dabar tipo aš nieko nesugebu, nieko nemoku, - supykus ant mamos tarė ir prikando liežuvį, kad neatrodytų per daug keista grifiukei.
  Vėl nužvelgė Kajos nagų lakus. Jie Sevirina tikrai sužavėjo nors nebuvo linkusi prie tokių dalyku, bet išbandyti labai norėjo.
 - Tikrai? Būtų labai malonu, - nudžiugo mergaitė ir pasižiūrėjo į nagų lakus, kuriuos rodė trečiakursė, - geras, būtų smagu išbandyti, - žavėjosi Sevirina. Nors ir galvojo kas jai atsitiko, kadangi niekad nenaudodavo ir tai jai nebuvo įdomu nors gal ši mergaitė su savo nagų lakais ir papuošalais buvo išimtis.

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• IV kursas
  • *
  • 312
  • Taškai:
« Atsakymas #151 Prieš 3 savaites »
- O, kaip nesmagu. O neužsiimi kokia nors magiška veikla? Na, girdėjau, kiti vasarą skraido šluotomis arba žaidžia kažkokius magiškus stalo žaidimus, kur net nereikia porininko.
Kaja nebuvo patyrusi tokio dalyko kaip spaudimas iš tėvų pusės. Ji žinojo, kad Lina patiria spaudimą. Dabar paaiškėjo, kad ir ši mergaitė taip pat. Grifiukei buvo apmaudu dėl to, jog tėvai daug reikalauja iš savo vaikų. Tiesa, Kajos tėvai norėjo, kad šviesiaplaukė stengtųsi mokytis, bet jie nereikalavo iš jos geriausių pažymių.
- Man mama nieko blogo nesako, bet aš kartais pati jaučiuosi prastai, nes... nes mano mama modelis, o aš žinau, kad nebūsiu tokia kaip ji, - balse pasigirdo nusivylimas.
Anksčiau Kaja visiems girdavosi dėl savo mamos profesijos, bet kuo toliau, tuo jai pačiai buvo dėl to liūdniau. Tiksliau ne dėl to, jog trylikmetės mama modelis, o todėl, kad pati Kaja modelio visai neprimena. Vis dažniau kiti mokiniai pavadindavo ją stora, o žiūrint į mamos paauglystės nuotraukas mergaitė galvodavo apie tai, jog mama atrodė visai kitaip nei pati Kaja. Ir kartais, kai ji pasakydavo kokiems nors bendraamžiaims ar vyresniems, kuo dirba grifiukės gimdytoja, jie imdavo juoktis, nes pradėdavo lyginti modelio vaizdinį su Kaja.
- O ko mama iš tavęs reikalauja? - paklausė. - Ar ji nori, kad labai gerai mokytumeisi, o gal kad kuo nors domėtumeisi, kas patinka jai, bet ne tau? Puiku, - pasakė dėl nagų lakavimo. - Kuriuo norėsi, rožiniu ar žaliu? Dėk ranką čia, - parodė į suolą.

*

• I kursas
  • *
  • 45
  • Taškai:
« Atsakymas #152 Prieš 2 savaites »
  - Šiaip gera idėja dėl šluotų, - šyptelėjo Sevirina. Jai patiko skraidyti su jomis todėl susimąstė kaip iki šiol apie tai nepagalvojo.
  - Na, o stalo žaidimai nėra man prie širdies ypač jeigu vienam tenka žaisti. Pabosta, - tarė mergaitė.
Toliau mąstė Sevirina apie kokius šluotų užsiėmimus. Grifiukė tikrai pakišo gerą mintį. Tik ar leis tėvai? pradėjo dvejoti mergaitė. Vėlgi jie taip pat irgi nelabai leido užsiimti kokiais ekstremaliais dalykais Sevirinai.
  - Tikrai? Geras, - sužinojusi mergaitės mamos profesija tarė Sevirina ir sužinoji, kad ji taip pat buvo žiobarė. Tai ją visai domino.
  - Nebūtinai reikia tau būti kaip ji, - išgirdusi nusivylimą Kajos balse Sevirina stengėsi ją padrąsinti, - pavyzdžiui mano tėvai dirba magijos ministerijoje ir aš padaryčiau, bet ką, kad tik ne dirbčiau ten,- šyptelėjo pirmakursė.
Švilpei niekad nepatiko ta mintis, kad vaikai turi paveldėti profesija. Jai visiškai nepatiko ką jie dirba. Toks darbas tiesiog atrodė per daug nuobodus. Mergaitei patiko nuotykiai ir aktyviai kažką veikti. Taip pat ją domino gyvūnai todėl galvojo kaip savo ateitį galėtų sieti su šiais abejais dalykais.
  - Ji nori, kad aš būčiau tobula kaip ji, - pradėjo aiškinti Sevirina, - nori, kad gerai mokinčiausi, bučiau pavyzdinga, - sustojo, kad pagalvotų ką toliau pasakyti, - nori, kad būčiau graži, - nedrąsiai tarė mergaitė. Sevirinai grožis niekada nebuvo prioritetas todėl į tai nekreipdavo daug dėmesio.
  - Uoj net nežinau, - išgirdusi pasiūlymą pradėjo galvoti švilpė. Rožinė niekada nebuvo jos spalva, bet ir žalia negundė. Dar minutėlę pagalvojusi išsirinko.
  - Imsiu žalią, - apsisprendė Sevirina.

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• IV kursas
  • *
  • 312
  • Taškai:
« Atsakymas #153 Prieš 2 savaites »
- O mėgsti skraidyti? Aš nemoku. Bijau, kad šluota gali sulūžti. Nors šiaip tai atrodo visai įdomus užsiėmimas. O tu ar turi šluotą? - domėjosi. - O kodėl nenorėtum dirbti Magijos ministerijoje? - paklausė. - Girdėjau, kad ji yra po žeme. Ar tai tiesa? Bet dar girdėjau, jog ten yra liftas. O, kad ir čia, Hogvartse, jis būtų, - nusijuokė. - Na, o dėl mano mamos. Žinau, kad neprivalau būti kaip ji. Ir man mama nieko dėl to nesako, tiesiog pačiai yra liūdna...
Norėjosi pasiguosti, kad kiti mokiniai iš Kajos pasišaipo dėl jos svorio, tačiau to padaryti grifiukė nedrįso.
- Apmaudu, jeigu mama iš tavęs daug reikalauja, - tarė Kaja. - Tačiau tu ir esi graži! Na, nebent ji nori, kad dažytumeisi, nešiotum papuošalus ar panašiai, - nusijuokė. - Man šitie dalykai patinka, tačiau tai, žinoma, nereiškia, jog jie turi patikti visiems. Tiesa, kosmetikos dar nelabai naudoju, tik lūpų blizgesius.
Kajos sekama influencerė kalbėjo apie tai, jog tokio amžiaus mergaitėms kaip Kaja dar per anksti dažytis. O tos visos paslaptys, kaip gražiai pasidažyti akis, na, tai atrodė labai sudėtinga. Iš vaizdo įrašų atrodė, kad reikėtų kantrybės, o jos šviesiaplaukė visai neturėjo.
Mergaitė išsirinko žalią spalvą. Netrukus Kaja pradėjo lakuoti jai nagus. Buvo labai paprasta. Vos tik ji paliesdavo laku nagą, šis gražiai nusidažydavo ir jau būdavo sausas.
- O aš net nepaklausiau, koks tavo vardas, - tarė grifiukė, kai jau buvo nulakavusi beveik visus nagus. - Aš esu Kaja, - prisistatė ir nusišypsojo.

*

• I kursas
  • *
  • 45
  • Taškai:
« Atsakymas #154 Prieš 2 savaites »
  - Nėra taip, kad tai būtų mano hobis, bet visai patinka nors pirmus kelis kartus, kai mokinausi šiek tiek bijojau, - šyptelėjo Sevirina, - Turėjau, bet deja sulūžo, - stengėsi prisiminti mergaitė tą dieną, kai šluota sulūžo ir iš tėvų gavo žinia, kad naujos negaus.
  - Manęs nedomina toks darbas, - tarė mergaitė, - taip tiesa ji yra po žeme ir ten yra liftas. Buvau ten kelis kartus su tėvais, - pasakė pirmakursė, - norėtum hogvartse lifto, - nusijuokė Sevirina, - gal ir nebloga idėja, bet nemanau, kad čia toks tiks, - pradėjo klausyti mergaitė baigusi kalbėt, - žinau tą jausmą, kai žinai, jog neturi būti kaip tavo tėvai, tačiau nesinori atrodyti žemiau negu jie, - tikėdamasi, jog Kaja suprato Sevirinos žodžius kalbėjo švilpė.
  - Oj ačiū, - sutriko ir susigėdo šiek tiek Sevirina išgirdusi komplementą iš grifiukės, bet nepamiršo padėkoti, - aš net nežinau ar man patinka ar ne ta kosmetika. Niekada nenaudojau, nes nelabai mane tai gundė ir galvojau, kad esu tam per jauna. Na, bet čia hogvartse norėčiau galbūt išbandyti ką nors naujo, - nusišypsojo mergaitė.
Sevirina vis daugiau praleisdama laiko su Kaja pasijausdavo vis labiau ne mergaitiška ir atsilikusi. Na, bet stengėsi galvoti kaip galėjo geriau. O gal su ja pavyks pasivyti mada ir tuos visus dalykus. Kiek sužinojo iš grifiukės tai, jog ji tikrai išmano tokius dalykus. Pamačiusi kaip Kaja pradėjo ruošti nagų lakus prisiminė, kad tuoj turės žalius nagus. Taip ir buvo. Vos spėjo pamatyti kaip lazdelė paliesdavo jos nagą ir jis jau buvo nudažytas. Tai jai visai patiko. Galima sakyti sužavėjo. Sevirina jau sužinojo ką veiks grįžus namo.
  - Tiksliai, - prisiminė mergaitė, aš vardu Sevirina, - pasakė ir nužvelgė pilnai nulakuotus nagus, - oho kaip gražu. Iš kur gavai šiuos burtininkų nagų lakus? - paklausė pirmakursė susižavėjusi šiuo šedevru ant jos nagų. Ar bent jau jai taip atrodė, kai niekada to nebuvo bandžiusi.

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• IV kursas
  • *
  • 312
  • Taškai:
« Atsakymas #155 Prieš 2 savaites »
- O kaip ji sulūžo? Ar nesusižeidei?
Na, šluota tikrai ne man. Jeigu jau jai sulūžo, tai man šimtu procentų taip būtų.
- O! - šūktelėjo Kaja. - Žinai, ką galėtum veikti vasarą? Auginti kokį nors gyvūną! Jeigu tai būtų šuo, tikrai turėtum ką veikti. O kokį darbą norėtum dirbti, kai užaugsi?
Pati Kaja susimąstė. Buvo net laikas, kai ji galvojo, jog dirbs modeliu kaip ir jos mama. Dabar tokia mintis skambėjo absurdiškai. Taip pat svarstė apie influencerės karjerą, bet ar jai pavyktų? Visos Kajos sekamos influencerės buvo lieknos kaip smilgos, tokios žavingos ir labai pasitikinčios savimi.
- Žinoma, dar spėsim pradėti dažytis, - nusišypsojo grifiukė. - Visa jaunystė prieš akis.
Kaja apsidžiaugė, jog Sevirinai patiko nulakuoti nagai.
- Šiuos pirkau Kiauliasodyje, - atsakė Kaja. - Taip pat girdėjau, kad tokių dalykų galima rasti ir Skersiniame skersgatvyje, - nusišypsojo.
Kajai jau nebeatrodė taip svarbu surūšiuoti nagų lakus ir papuošalus. Dabar jai labiau rūpėjo bendrauti su nauja pažįstama mergaite. Šviesiaplaukei patikdavo ką nors duoti. Kartais kiti rodydavo Kajai rūpestį, pagelbėdavo pamokose ar su namu darbais, dalindavosi žiniomis. Ji irgi norėdavo būti gera, todėl darė tai, ką galėjo - kažkuo dalindavosi su kitais.
Dabar ji paėmė tris apyrankes. Jos atrodė kaip naujos, nes nebuvo vienos iš mylimiausių. Trečiakursė pagalvojo, kad galėtų vieną padovanoti Sevirinai. Aišku, iš mylimų rinktis neduos, bet iš šitų trijų - kodėl gi ne? Vis tiek Kaja jų nenešioja.
- Gal nori kažkurios iš šių apyrankių? - paklausė atskirdama jas nuo kitų.

*

• I kursas
  • *
  • 45
  • Taškai:
« Atsakymas #156 Prieš 1 savaitę »
  - Na tiesa pasakius atsitrenkiau į medį ir šiek tiek užsigavau ranka ir nukritau, - tarė Sevirina ir sostojo kalbėti nenorėdama išgąsdinti Kajos.
Sevirinos tai neišgąsdino todėl ji ir toliau norėjo skraidyti su šluota. Dėja to daryti nebe galejo nebent pabandytų įkalbėti tėvus.
  - Gera idėja! Kaip tik turiu katę vieną, gal leistų dar vieną tėvai, - susimąstė pirmakursė. Jai labai patiko katės ir įvairus kiti gyvūnai.
  - Norėčiau užsiimti ką nors su gyvūnais. Galbūt kokias nykstančias rūšis gelbėti, globoti, gydyti, - kalbėjo mergaitė, - o ką tu norėtum dirbti? - pasidomėjo Sevirina.
Sevirinai labai, labai, labai, labai patiko gyvūnai. Ji apie įvairiausius gyvūnus yra domėjusi ir dar vis domisi. Skaito knygas, tyrinėja. Tai buvo lyg jos hobis todėl mergaitė planavo užaugusi siekti su tuo karjera, tačiau visiškai nežinojo nuo ko pradėti.
  - Tiesa. Dar turime daug laiko ir galime nesijaudinti dėl to, - kalbėjo švilpė.
  - Tikriausiai teks ten keliauti, - šyptelėjo Sevirina, nes jai patiko jos nagai ir taip pat norėjo tai daryti namuose, - na ir skersiniam skersgatvį galėsiu pabandyt arba galbūt kartu norėtum kada nors? - sugalvojo mergaitė ir pasiteiravo ar ir Kaja norėtų kartu pasivaikščioti.
Sevirina niekada neturėjo tokios draugės kaip Kaja. Pirmakursei patiko leisti laiką su ja ir apžiūrinėti jos turimus papuošalus , nagų lakus ir kitus Seviriną dominančius dalykus. Galima sakyti mergaitė išlipo iš savo komforto zonos, kadangi niekada nesidomėdavo šiais dalykais.
Sevirina pamatė kaip trečiakursė įšsitraukė tris apyrankes.
  - O ačiū. Galiu štai šią? - paklausė ir parodė į apyranke spalvotais karoliukais.

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• IV kursas
  • *
  • 312
  • Taškai:
« Atsakymas #157 Prieš 1 savaitę »
- Užjaučiu, - nuoširdžiai pasakė Kaja dėl atsitrenkimo į medį.
Ir tada dar mintyse šiek tiek nudžiugo, jog Sevirinai šluota nelūžo tiesiog skrendant. Aišku, Sevirina yra liekna. Kas ten žino, ar Kajai nelūžtų šluota nuo svorio. Tai buvo grifiukės baimė. Dėl to ji bijojo skraidyti.
- O, turi katę? Kaip šaunu! O kaip ji atrodo?
Va, va, turėtų telefoną, galėtų parodyti nuotrauką, pagalvojo. Na, jeigu turėtų telefoną, kuris čia veiktų. Nes jie čia neveikia, viduje pajuto skauduliuką.
- Tuomet tau tikriausiai labai patinka magiškų gyvūnų priežiūra? Aš... na, aš nežinau. Gal norėčiau būti influencere. Čia toks žiobariškas darbas, kur reikia filmuotis, kiti tave stebi ir panašiai.
Po sekundėlės Kaja sukluso. Ar Sevirina jai siūlo susitikti per vasaros atostogas?
- Į Skersinį skersgatvį? Norėčiau! Galėtume pasivaikščioti po parduotuves, paieškoti įdomių dalykėlių, o ten dar yra tokia gera ledainė, - ėmė planuoti.
Dabar magiškos parduotuvės daug labiau traukė Kają nei anksčiau. Internetu iš jų nieko neužsisakysi, todėl teks eiti. Bet juk tik magiškose parduotuvėse nusipirksi magiško nagų lako, o jis išties šaunesnis už žiobarišką. Kiauliasodyje Kaja atrado daug šaunių magiškų dalykų, Skersiniame skersgatvyje tikriausiai irgi bus apstu pasirinkimo.
- Taip, žinoma, - nusišypsojusi padavė Sevirinai apyrankę, kurią ji išsirinko.
« Paskutinį kartą keitė: Prieš 1 savaitę sukūrė Kaja Adams »

*

• I kursas
  • *
  • 45
  • Taškai:
« Atsakymas #158 Prieš 6 dienas »
  - Ačiū, bet viskas gerai jau, - nusišypsojo Sevirina.
Na aišku atsiminimai vis vien nekokie aplankė mergaitę, bet Sevirina bandė iš to padaryti tik juokinga atsiminimą.
  - Turiu turkų angora. Labai švelni, balta lyg sniegas katytė ir jos vardas Elza, - pradėjo pasakoti apie savo katę, - o tu turi kokį nors augintinį? - paklausė Sevirina.
Mergaitė susimąstė, kadangi žiobarų pasaulyje ir gyvūnai skiriasi. Kažin kokių ten yra? Ar daug? Mintyse klausinėjo tik niekas negalėjo atsakyti.
  - Na taip tikrai man ta pamoka patinka. O kas tau iš pamokų patinka? - švilpė bandė tęsti pokalbį, - Influencerė? - susidomėjo mergaitė ir nepilnai supratusi ką tai reiškia linktelėjo galvą.
Sevirina Kajos akyse įžvelgė džiaugsmą po to kai pasiteiravo ar norėsianti kada nors susitikti skersiniame skersgatvį.
  - Aha būtų manau visai smagu, - kalbėjo ir pritarė visoms Kajos idėjoms.
Sevirina niekada nebuvo su kažkuo apart tėvais ėjus apsipirkti, o dabar gal tai bus jos galimybė paišlaidauti. Sėdėdama šioje pavėsinėje su Kaja švilpė jautė kaip ji vis susižavėdavo daiktais apie kuriuos niekada taip negalvojo. Kaja netrukus davė išsirinkta apyrankę Sevirinai. Jai labai patiko ta apyrankė todėl žadėjo jos nenusiimti.

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• IV kursas
  • *
  • 312
  • Taškai:
« Atsakymas #159 Prieš 6 dienas »
- O, kaip miela! - sušuko Kaja, kai Sevirina apibūdino savo katę. - Aš... ne, aš neturiu.
Anksčiau Kaja visiems pasakodavo, jog jos šeima yra bandžiusi auginti porą gyvūnų, bet vis dėlto tėvai jų atsisakė, nes tai kėlė per daug rūpesčių. Taip pat papasakodavo ir apie žiurkėną, kurį išvis pamiršo, jog augina. Tačiau dabar jau apie tai nebekalbėdavo, pasidarė kažkaip gėda.
- Hm... - susimąstė apie pamokas. - Gal kokia žiobarotyra arba ateities būrimas. Na, lengviausia, - nusijuokė. - Apie influencerius burtininkams suprasti sunkoka. Reikia turėti telefoną, yra visokios programėlės, kur influenceriai daro įrašus. Ir tiesioginius, ir ne. Pataria daug visko, dažnai galima iš jų ką nors nusipirkti arba jie nukreipia pas pardavėją, - šiek tiek plačiau pašnekėjo.
Ėjo laikas, o Kaja su Sevirina kalbėjosi. Trylikmetė apsidžiaugė, jog Sevirina čia atėjo. Grifiukė nemanė, kad taip lengvai galėtų susirasti draugę.
- Galbūt jau keliaukime į pilį? - paklausė pakuodamasi visus daiktus, kurių taip ir nesurūšiavo.

*

• I kursas
  • *
  • 45
  • Taškai:
« Atsakymas #160 Prieš 6 dienas »
  - Na manau dar bus laiko kada galėsi auginti ką nors, - patarė Sevirina.
Ji manė, kad labai liūdna yra neturėti jokio augintinio. Pati neįsivaizdavo savo gyvenimo be Elzos. Katę gavo, kai Sevirinai buvo vos treji todėl ji buvo nejauna, tačiau mergaitė stengdavosi apie tai negalvoti, kad ateis metas, kai jos mylimiausias augintinis turės išeiti.
  - Na taip tai visai įdomios pamokos ir gal net lengvos, - nusišypsojo švilpė. - Na gal kada nors per žiobarotyros pamokas bus tema apie žiobarų profesijas ir papasakos plačiau apie šią, - pagalvojusi pasakė Sevirina.
Abi mergaitės gerai leido laiką taip manė Sevirina. Ji džiaugėsi čia atėjus ir susipažinus su Kaja. Kalbėjosi jos ilgokai ir nepastebėjo kaip pradėjo temti. Paklausiusi grifiukės pasiūlymo pritarė ir jos abi nuėjo į pilį, o pavėsinė liko laisva.