0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Auris Senkleris

• Apsigynimo nuo juodosios magijos profesorius
  • *
  • 2088
Ats: „Kiauras Katilas“
« Atsakymas #75 Prieš 3 mėnesius »
- Aišku reikia. -Piktai pasakė. Kaip kvailai išvis pasielgė, kad gražiuoju mėgino prašyti. Troško tai ištrinti. Į jo nesąmones nekreipė dėmesio. Tik į vieną.  Ką Aaronas čia kliedi? Senkleris nusikvatojo.
- Kokį vakarą? Nebent tavo vaizduotėje. - Kliedesys ne kitaip. Tik iš kur jis žino, kad jie susipyko? Sako, kad susipyko, nors ne visai. Tai Auris paliko Linėją, tai ne visai susipykimas, tai išdavystė. Tik vis tiek iš kur jis žino? Auris manė, jog šiaip kalbėjo. Jei manė, kad taip išprovokuos konfliktą tarp jo ir Nėjos, tai klydo.
- Palauk, dar su tavim nebaigiau! - Šūktelėjo ir paėjėjo porą žingsnių, bet sustojo. Sustabdė žinoma merginos balsas, kas dar. Dabar jau ji laikė Senklerį už rankos, o tas piktai dėbsojo jai į akis. Na, bet pikti Aurio žvilgsniai Linėjai kažin ar turėjo būti naujiena.
- Paleisk, man reikia jį vytis. - Taip, dabar pat pasivys jį ir... O kur tada jie vyks? Ras vietą, kurioje galės kvosti tą prakeiktą Aaroną.
Norėjo sakyti, kad nepasakos, o kam? Kodėl tu vėl užsikrauni mano problemas? Tai jau nusibodo. Jis irgi norėjo jai padėti. Jam nusibodo bųti tuo, kurį amžinai traukia iš visokių nesąmonių.
- Linėja, man reikia su juo susitikti. Jis žino kaip panaikinti prakeikimą ir aš tą sužinosiu. - Kol jie aiškinosi Senkleris matė, kaip Aaronas išėjo.

*

Neprisijungęs Linėja Roberts

• Burtininkė
  • 145
« Atsakymas #76 Prieš 3 mėnesius »
Deja, bet Auriui neprasprūdo pro ausis žodžiai apie vakarą. Kad ir kaip Linėja stengėsi į tai nereaguoti, bet jos žandai ir vėl plykstelėjo raudoniu. Vadinasi, Auris nieko apie tai nežino, bet negi ji dabar pati išsiduos?
- Ne, - griežtai atsakė Linėja, kai Auris paliepė jai jį paleisti.
Abu gręžė vienas kitą piktais žvilgsniais, bet Linėjos žvilgsnis, nors ir piktas, tuo pačiu buvo kupinas meilės.
- Iš kur Aaronas tai žino? Kuo jis susijęs su prakeiksmu? - paklausė.
Linėja matė, kaip Aaronas išėjo. Auris, regis, kiek atsileido. Nebuvo panašu, kad galėtų jį vytis, tad Linėja dabar jau paleido jo ranką ir atsisėdo.
- Greičiausiai jis meluoja, - pasakė. - Nori tave panervuoti. Kurių galų tu išvis su juo susitikai?
Iš tiesų. Gal Aaronas tik erzina Aurį, tarė sau mintyse. Bet gal ne? Turėsiu iš jo kaip nors išgauti tiesą. Ir, jei tai tiesa, informaciją, kaip panaikinti prakeiksmą, galvoje užbaigė mintį.

*

• *
  • 2088
« Atsakymas #77 Prieš 3 mėnesius »
- Kodėl taip darai? - Negalėjo su ja kovoti žvilgsnių karo. Jo akys sušvelnėjo. Kam ji vėl veliasi į mano supainiotą gyvenimą?
Aaronas išėjo. Auris atsisėdo. Visi nervai liepte liepė jį vytis. Bet Linėja. Ji laikė jį taip smarkiai. Jausmai jai neleido išeiti. Kodėl ji net po to, ko jis pridirbo vis tiek šitaip elgiasi? Kaip aš galėjau išvis ją palikti?
- Padėjo jį sukurti. Iškart atpažino tą ženklą. Apibudino tai, ką jaučiu. Ką jis daro. - Atsakė. Jie juk nekalbėjo apie tai. Auris nesakė niekada apie tai, kad ir po ligoninės nekaip jautėsi.
- Nemanau, kad meluoja. - Vaistai nepadėjo. Hileriai nepadėjo.
- Dėl jo sūnaus Deklano. Jis buvo pirmakursis. Jam nesiseka. Jam sunku rašyti, skaityti. Tik aš negaliu su juo sutarti. Bet noriu jam padėti išmokti. Na žodžiu dėl to susitikom pasikalbėti. Taip išėjo, kad su Deklanu per pirmą susitikimą nekaip susišnekėjau. Supranti, kai atsirado kažkoks neaiškus senkleris prisėdau prie jo tiesiog pakalbėti. Nieko nesakiau apie Amyrą, bet galvojau, kad o jjei čia dar vienas mano brolis.Žodžiu tiesiog norėjau pasikalbėti apie bet ką ir pažiūrėti koks jis ar neskriaudžiamas kaip Timotis. Bet kitas mokinys pradėjo kalbėti apie Senklerius. Klausinėti ar jis mano giminaitis. Na ir žodžiu tada Deklanas užsiplieskė. - Greitai kalbėjo vis dirsčiodamas į duris.

*

• Burtininkė
  • 145
« Atsakymas #78 Prieš 3 mėnesius »
- Kodėl taip darau? Nežinau.
Balsas skambėjo rimtai. Ką ji galėjo atsakyti? Todėl, kad jį myli? Ir pati norėtų taip nedaryti, bet negali. O, kad Auris žinotų, jog apskritai į „Kiaurą katilą“ ji atvyko dėl jo.
Laimei, Auris nepastebėjo merginos raudonio. Bent jau dėl to viduje ji galėjo atsikvėpti.
Prikando lūpą išklausiusi atsakymų į savo klausimus. Aarono sūnus šią akimirką Linėjai mažiausiai rūpėjo. Aišku, vaikas nekaltas dėl to, kokį turi tėvą ir Linėja palaiko Aurį, jog jis nori padėti Deklanui. Bet pirmiau reikia susitvarkyti paties savo sveikatą, kad padėti kitiems turėtų jėgų.
- Tau blogai, - tarė. - Ir nesakyk, kad ne. Tu prašei Aarono, kad jis tau pasakytų, kaip panaikinti prakeiksmą. Tu. Prašei. Jo. Nesakau, kad tai blogai, ne. Tiesiog jeigu tai nebūtų beviltiška, tu neprašytum. Žinau tai, - skvarbiai į jį pažvelgė. - Ką darysi, Auri? Reikia kažką daryti. Ką tu jauti? Ką konkrečiai skauda, ar blogėja?
Apie žolininkę nusprendė šiandien nesakyti. Žinojo, kad jis priešinsis, be to, kol nėra tikra, kas ten per mikstūra, jos net neduos.

*

• *
  • 2088
« Atsakymas #79 Prieš 3 mėnesius »
Gal geriau būtų buvę jiems nesusitikti? Ji štai vėl įsisuko į jo gyvenimą, į jo reikalus. Bet kodėl? Taip, Linėja gera, ji visada nori pagelbėti kitam. Bet... Jų istorija kas kita. Ką ji gauna iš jo? Nuolatinio streso ir problemų krūvą? Auris norėjo jai būti atrama, o ne amžina problema.
Vos neištarė. Aš tavo prakeiksmas, bet būtų skambėję jau taip dramatiškai ir Auriškai, kad nieko ir nepasakė.
- Taip, nereikėjo jo prašyti, reikėjo imtis kitų priemonių. - Piktai pasakė. - Nežinojau kad viskas taip yra. Nežinojau, kad jis su tuo susijęs. Na taip man paskauda galvą, kartais kojas. Ir ką? Dažnai juodosios magijos prakeiksmams reikia laiko išsisklaidyti. Tuos nemalonius jo padarinius nugesina eliksyras. Taip, taip, aš dar jį geriu. Ir tiesiog dabar jis pasakė, kad tas prakeiksmas neišsisklaidys taip tiesiog begeriant vaistus. Štai ir viskas. Bet aš nesu miręs, aš žinau kur jis gyvena, galiu nuvykti. - O ten jau nieko jo neprašysiu, ten jau kitaip galėsim paplepėti.

*

• Burtininkė
  • 145
« Atsakymas #80 Prieš 3 mėnesius »
Auris šiek tiek patylėjo, tikriausiai apie kažką galvojo. Linėja nedrumstė tylos. Ar jis svarsto, ką jai sakyti, ar ką toliau pačiam daryti?
Kai Auris prabilo, ji atsiduso. Ar jis bando nuraminti ją, ar pats save?
- Juodosios magijos prakeiksmas iš Faustos, žinai, gali ir neišsisklaidyti, - lyg tarp kitko tarė ji, nors tikrąją mintį Auris turėjo suprasti. - Ir tu puikiai tai supranti. Kitaip nesuktum galvos dėl Aarono, - ji atsistojo. - Nežinau, ar dabar protinga būtų pas jį vykti. Gal pirmiau tiesiog nuvėsk, palauk bent kelias dienas, o paskui jau gali imtis kankinimų, - nežymiai šyptelėjo.
Ji neketino sakyti apie savo planus susitikti su Aaronu. Žinojo, kad Auris bus prieš. Bet turėjo užtikrinti, jog jis nepasielgs netinkamai. Nes kitaip su Aaronu pasikalbėti Linėja tikrai neteks galimybės. Nors ir dabar nežinojo, ar tokią galimybę turi. Bet pabandys.
- Gal tiesiog eikim iš čia ir ką nors nuveikim, - pasiūlė.
Norėjo nukreipti jo mintis. Padėti užsimiršti. Žinojo, kad jiems esant kartu tai padaryti galbūt pavyks, bet kai jie išsiskirstys... Reikia bent jau įtikinti jį, kad nelįstų prie Aarono.
- Jeigu artimiausiu metu ieškosi Aarono, jis jausis nugalėjęs, - pridūrė bandydama sužaisti.

*

• *
  • 2088
« Atsakymas #81 Prieš 3 mėnesius »
Norėjosi mesti ką nors ironiško, ką nors kandaus. Bet prisivertė nieko į tai neatsakyti. Bent jau nieko šiurkštesnio. - Taip. Tiesiog... Ai nežinau. Juk vartoju tuos vaistus ir maniau, kad prakeiksmas išsisklaidys.
Ar jis galėjo laukti tas porą dienų? Kažin. Reikėjo imtis Aarono kuo greičiau. Bet nutylėjo. Kankinimai. O jeigu Senkleris visai nenorėjo kažko kankinti? Bet ar teks prie to grįžti? O ką daryti, jeigu Aaronas nesakys ko griebtis? Užvaldymo kerai, tiesos eliksyras. Teliko stvertis šitų dalykų.
Pirmą kartą nenorėjo kažko su ja nuveikti. Juk turėjo vytis Aaroną. Bet o kas, jei laiko turi ne daug? Rytoj irgi spės Aaroną nusstverti.
- Gerai jau einam. - Sutiko ir atsikėlė nuo kėdės.- Man visai nerūpi nugalės jis ar ne. Ir kaip jis jausis. Man tiesiog reikia gauti atsakymą. - Tarė, tada paėmė Nėją už rankos ir išėjo iš užeigos.

*

• *
  • 2088
« Atsakymas #82 Prieš 3 savaites »
Praėjo gal savaitė po to, kai buvo atkeiktas. Dabar atvyko į Kiaurą Katilą. Pakvietė ten susitikti Dafydd. Norėjo jam papasakoti kaip viskas buvo. Ir išvis kas atsitiko. Norėjo ir papasakoti apie tai kaip negali suprasti Aarono elgesio. Jis įsitaisė prie staliuko. vieno atokesnių. Kol kas nieko neužsisakė. Sėdėjo ir tiek.
Šiaip jautėsi puikiai. Nebešlubavo, vėl jautėsi stiprus. Tik dar atrodė kiek pablyškęs, be to reikėjo pavalgyti, kad vėl atrodytų kaip seniau. Bet tokie dalykai juk negalėjo greitai sugrįžti.
Kodėl Aaronas atliko tą ritualą? Vis galvojo ir galvojo. Kaip išvis jis pasisekė? Jie gi ne draugai, Aaronui nerūpi gyvas jis ar miręs. Tai kaip ir kodėl jam galėjo pavykti. Būtent visą tai labai norėjosi iškloti Dafydd.

*

Neprisijungęs Dafydd Carwyn Llewellyn

• Menininkas
  • *
  • 2123
  • Lytis: Vyras
  • Tingėti - Llewellyn'ų prerogatyva.
« Atsakymas #83 Prieš 3 savaites »
Jau visai netrukus Kalėdų atostogos, ir namuose bus trimis mažyliais daugiau. Tai be proto džiugino, tačiau Rachel ir Hannah vis dar neturėjo dovanų, tad tai buvo didelis galvos skausmas. Kalėdos ant nosies, o reikia surasti po staigmeną net dviems šaunioms mergytėms. Bet šiandien į Londoną Dafydd atvyko visai ne dėl to. Gavęs laišką iš Aurio pasijuto dvejopai. Viena vertus, pakviestas visada apsidžiaugdavo, be to, tikėjosi daugiau sužinoti apie tai, kas įvyko rudenį. O gal net ir pavasarį, kai atsirado jo globotinio tėvai. Kita vertus, Aarono Senklerio dalyvavimas situacijoje gerokai gąsdino. Be to, Dafydd juste juto: jam nelabai patinka, kad vienintelis draugas iki šiol praktiškai nieko nepasakojo. Kai paaiškėjo, kad čia įsipainiojęs ir idiotas Aurio pusbrolis, pasirodė, kad draugo suteiktos žinios iš viso tėra menkos nuotrupos. Gal šiandien pagaliau viskas pasikeis?
Taigi į Londoną šiandien atvyko ne ieškoti dovanų, nors giliai viduje žinojo: vylėsi grįšiantis bent jau su idėja. Arba, žinoma, tikėsis, kad per tą laiką ką nors sugalvos Mayra. Bet šitas mintis, kad ir kokios jos mielos širdžiai, teko nustumti į šoną ir susitelkti ties tuo, ką papasakos Auris. O tai, kad jis pakvietė susitikti magiškoje užeigoje, tarsi bylojo, kad pasakojimas gali būti intriguojantis. Apie Aaroną Senklerį tarp žiobarų turbūt iš viso geriau nediskutuoti.
Vos įžengęs į užeigą iš karto pastebėjo draugą ir nuskubėjo prie jo. Apžiūrėjo bandydamas suprasti, ar Auris atrodo bent šiek tiek geriau. Gal, bet tą, regis, dar teks išsiaiškinti.
- Sveikas, - pasisveikino slėpdamas, kad labiausiai nori rėžti esą jau pats laikas viską papasakoti. Vietoj to tik paklausė: - Gal pagaliau bent kiek geriau jautiesi?

*

• *
  • 2088
« Atsakymas #84 Prieš 3 savaites »
Ilgai laukti neteko ir Dafydd pasirodė. Auris pajuto nekantrumą. Norėjo tuojau pat jam iškloti visą tai.
- Labas. Esu sveikas. Jaučiuosi jau gerai. Bet... Dafydd, tai siaubinga. Kažkokia nesąmonė. - Negalėjo patikėti, bet Aaronas jį sugebėjo ne vien supykdyti. Gal net labiau įskaudinti. O jau regis ir taip toli buvo nueita.
- Tai siaubinga. - Pakartojo dar kartą.
- Žinai, viskas, ką sakiau tau vasarą. Apie Faustą ir Grėhemą. Tada nieko nežinojau. Pasirodo. - Ir jis ėmė pasakoti. Išklojo apie tai, kad per vasarą galutinai nepasveiko, bet niekam nenorėjo to aiškinti ir tiesiog gėrė vaistus ir tiek. O tada rudenį, rugsėjį susitiko su Aaronu, nes norėjo pasikalbėti Dėl Deklano. Papasakojo apie tai, kaip tas iškart pamatė prakeiksmo žymę Auriui ant rankos ir ją atpažino. Bei pareiškė, kad Auriui mažai liko laiko ir kad jis mirs. Užmigs ir nepabus.
- Jis padėjo Faustai patobulinti tą nesąmonę. - Niršo. O tada kalbėjo toliau.
- Paprašiau pasakyti ką man daryti. Tai buvo klaiku Dafydd, bet negalėjau kitaip. Juk vaikai. Negalėjau tiesiog laikytis principų ir paprašiau jo pagalbos. Jis aišku nesutiko padėti, tada ėmėm ginčytis ir pasirodė Linėja. - Buvo jau seniau bičiuliui užsiminęs, kad jie bendrauja.
- Jis išsinešdino ir nesutiko man padėti. O paskui. Nežinau kokį sandėrį su juo sudarė linėja ir kodėl jis jos paklausė, bet pasirodo kelis mėnesius ruošė man vaistus. Bet visą laiką laikė mane užvaldytą kerais, kad negalėčiau nieko daryti, kad negalėčiau eiti pas jį ir iškvosti ką daryti. Jis nesiteikė man nieko pasakyti. O ir Linėją negalėjo, nes jis pasakė, kad tada nieko nebedarys. O esmė yra tokia, kad tuos vaistus užkalbėti, užkerėti gali tik jis arba Fausta. Na, kai jie mirs tas prakeiksmas, jei kas nors žinos tuos kerus pasidarys nepanaikinamu. Siaubas. - Trumpai atsikvėpė ir varė toliau. - Žinau jau viską ir apie tą susidūrimą su Heidbergu. Jis man pasakė apie tą ištrintą prisiminimą. Žodžiu Prieš savaitę Kiauliasodyje tokiam bunkeryje jis ėmėsi mane gydyti. Ta nesąmonė, tas prakeikimas labai stiprus ir gydomas plito toliau, nes juk jau seniai buvau juo užkeiktas. Pradėjo daugėti tų simbolių. Tapo aišku, kad nieko nesigaus. O tada. - Auris atsiraitojo rankovę ir parodė Dafydd nedidelį randelį ant kairės rankos riešo.
- Žinai kas čia? Brolystės žymė. jis pasinaudojo senovine magija, kad mane išgydytų. Susiejo mus ir man sustiprėti padėjo šeimos kraujas. Per tai pats nusilpo, lyg perėmė mano skausmą ir tą prastą savijautą. Na, bet jam tereikėjo išsimiegoti ir tada praėjo. Tai ką man galvoti dabar apie jį Dafydd?

*

• Menininkas
  • *
  • 2123
« Atsakymas #85 Prieš 2 savaites »
Atrodo, vos spėjo įžengti į Kiaurą katilą, kai pasipylė žodžių srautas. Jis gerokai nustebino. Nepaisant to, kad Dafydd tikėjosi sužinoti daugiau, negalvojo, kad istorija bus tokia ilga. Ir, tiesą sakant, gerokai gąsdinanti. Ar gali būti, kad jis vos neprarado vienintelio draugo? Tai tiesiog šiurpino.
- Nori pasakyti, Aaronas Senkleris išties susijęs su tais nusikaltėliais? - tyliai paklausė. Prisiminė susitikimą su nekenčiamu žmogumi. Anuomet Aaronas aiškino apie Valdymo užkeikimą. Paaiškėjo, kad priežasčių atsidurti Azkabane jis turi ir daugiau. Tik ar verta tuo užsiimti? Ar jis tikrai norėtų ir vėl dalyvauti teismo posėdyje? Be to, Aaronas Senkleris įtakingas, tad ar tai nesukels pavojaus jam pačiam? Situacija atrodė kebli, bet kol kas reikėjo klausyti tolimesnio Aurio pasakojimo.
- Tu supranti, kiek jis padarė nusikaltimų? - vis dėlto paklausė, kai draugas pasakė žinantis apie užvaldymo kerus. Tiesą sakant, smegenis ta žinia pasiekė greičiau nei faktas, kad trūko visai nedaug, kad Auris čia nesėdėtų. Ir iš kur tas pyktis į Aarono pusę? Kodėl jam labiau norisi ne pasidžiaugti, kad draugui viskas gerai, o įsitikinti, kad nemėgstamas žmogus atsiims už nusikaltimus? Negi jis vis dar toks piktas?
- Tau reikėtų išsiaiškinti, ką jis sutarė su Linėja, - pratarė po ilgokos tylos. Mąstė, kas čia galėtų būti. Viena aišku: Aaronas Senkleris nieko nedaro šiaip sau. Taigi kiek neužtikrintai pratęsė: - Ar gali būti tikras, kad Linėjai neteko susimokėti? Ar žinai, kad ji neatsiėmė už tai, kad geriau tau? Žinau, kad jis tavo pusbrolis, bet niekada nepatikėsiu, kad Aaronas kažką padarė iš geros valios.
Tik dabar suprato galbūt kalbantis per griežtai. Kita vertus, Auris pusbrolio niekada nemėgo. Ką gali žinoti, gal jis tiesiog džiaugiasi nebegresiančiu pavojumi numirti. Kažkokiu būdu reikia įtikinti jį, kad viskas čia negali būti taip gražu ir šviesu. Ką gi, jeigu reikės, Dafydd pasiruošęs pakalbėti kiečiau. Jau kuo kuo, o Aaronu taip paprastai jis tikrai nepatikės.

*

• *
  • 2088
« Atsakymas #86 Prieš 2 savaites »
- Tai matyt. Bet Dafydd. Ką man dabar daryti? Noriu atsisieti nuo jo, bet nežinau ar įmanoma. O be to galbūt tada jei pavyktų viskas prasidėtų iš naujo. - Kodėl Aaronas išvis sumanė taip pasielgti? Kaip jį suprasti?
- Taip. Greičiausiai padarė ne vieną nusikaltimą. - Bet pats Auris irgi nebuvo krištolinis. Negalėjo dabar apie tai galvoti. Labiau rūpėjo kas kita. Tas Aarono poelgis.
- Ji man nesako. Nieko nežinau ir pats netikiu, kad jis geraširdiškai sumanė padėti. Bet kita vertus. Jeigu nebūtų to norėjęs, tas ritualas nebūtų suveikęs. Turėjau mirti Dafydd. Jau galima sakyti buvau miręs. Negaliu jo suprasti. Ir netikiu, kad norėjo padėti. Bet tas ritualas byloja kitaip. Tiesiog visai susipainiojau. Tau atrodo turėčiau su juo susitikti? Ir ką? Su juo nieko neišsiaiškinsi. Mes spėjom pasiginčyti, kai atgavau sveikatą. Dar tame pačiame bunkeryje.

*

• Menininkas
  • *
  • 2123
« Atsakymas #87 Prieš 1 savaitę »
Situacija velniškai nepavydėtina. Regis, Auris ir pats daug ko nežino, o tai gąsdino. Ir kaip gyventi, kai žinai, kad beveik mirei, o tave ištraukė tik nekenčiamas žmogus? Dafydd galėjo džiaugtis bent tuo, kad kai pats buvo dugne, išsigelbėjo tik nuostabiausios mergaitės pasaulyje dėka. O štai vieninteliam draugui padėjo žmogus, kurio jie abu negali pakęsti.
- Aš nežinau, ką tau patarti, - atvirai ištarė velsietis. Blogai jautėsi tai sakydamas, bet o ką geriau jis galėtų pasiūlyti? Tiesa, Aarono nusikaltimus nuleisti negirdomis tikrai nebuvo nusiteikęs.
- Dėl to reikia kažką daryti, - pasakė, nors suprato, kad draugui dabar tas ne galvoje. O ir ta situacija su Linėja... Ar gali būti sutapimas, kad tokios praeities šmėklos pradėjo lįsti vienu metu? Dar betrūko, kad pasirodytų Miona. Dafydd net sudrebėjo nuo tokios minties ir pasistengė ją nuvyti į šalį. Dabar ne laikas apie tai galvoti.
- Tiesos eliksyras, - staiga ištarė ir pats nustebo dėl savo žodžių. Ar ryžtųsi tokiam žingsniui? Ko gero, taip. Žinojo galintis padaryti bet ką dėl šeimos. Žinojo ir tai, kad Auris jam taip pat labai svarbus. Taigi ryžtingai tęsė: - Turime iš kažkur gauti tiesos eliksyro ir sugirdyti jo Aaronui. Tada visko išklausinėsi. Kad nereikėtų to paties daryti su Linėja, jo galima paklausti ir apie susitarimą su ja. Kito būdo aš nematau, Auri.
Taip, idėja gal ir beprotiška, bet Dafydd juste juto, kad ji vienintelė. Aaronas Senkleris nepraleis progos pažeminti Aurį, o įsitikinęs, kad Dafydd išties rūpinasi draugu, išsityčios ir iš jo.
- Kol visko neišsiaiškinsi, nežinosi, kaip elgtis toliau. Jeigu nori atsisieti nuo Aarono, turime tai padaryti, - kuo ryžtingiau pakartojo. Toli gražu nesijautė toks užtikrintas, koks stengėsi atrodyti. Ką vis dėlto pasakytų Mayra? Ko gero, jis kiša save į bereikalingą pavojų. Bet apie tai pagalvos vėliau. Nors už šeimą nėra nieko svarbiau pasaulyje, dabar be galo rūpėjo bent kažkuo padėti Auriui.

*

• *
  • 2088
« Atsakymas #88 Prieš 1 savaitę »
Auris ir pats nežinojo ką čia būtų galima pasakyti. Tiesiog norėjo kažkam iškloti tai ir tiek.
- Čia faktas, kad Aaronas įsivėlęs kur nereikia. - Taip tai siaubinga. Išvis viskas buvo blogai dėl šio reikalo. Kažkada ir vėl susitiks Dolohovus ar Grėhemą su Fausta. Jie gali bandyti kibti prie Eion. Kaip apsaugoti jį nuo jų?
- Kada nors norėčiau tiesiog užmigti ilgu žiemos miegu. - Ėmė ir pasakė.
Kaip suprasti Linėją? Ji bendravo su vaikais. Bet jų pačių bendravimas atrodė keistas. Ji neturėdavo laiko susitikti dviese. Gyvenimas kaip visuomet atrodė kažkoks įtemptas.
- Tiesos eliksyras. - Mąsliai atkartojo. - Gauti galiu. Lengvai. Puiki mintis. - Kodėl gi jam negavus to eliksyro? - Pirma, turiu išsisveikti, atgauti jėgas. Tegul Aaronas užsiliūliuoja. Tikisi, kad viskas bus pamiršta. Ir vieną dieną taip reikės ir padaryti. - Užduos jam klausimus ir Aaronas neturės kur dėtis. Atsakys į juos.
- Noriu. Bet. Bet aš manau, kad neįmanoma atsisieti. Jei atsisiečiau mirčiau.

*

• Menininkas
  • *
  • 2123
« Atsakymas #89 Prieš 1 savaitę »
Faktas, kad mielasis Aurio pusbrolis prisidirbęs, keistai džiugino. Anksčiau ar vėliau ateis atpildo valanda. Žinoma, Dafydd nerizikuos mažylių ir Mayros gerove, bet tam kvailiui dar parodys. Sukurps gerą planą ir tą padarys. Bet pirmiausia, žinoma, reikia išsiaiškinti, ką reiškia visa šita situacija. Ir ar jis gali padėti draugui.
- Negalvok taip, - skubiai pasakė, kai Auris užsiminė apie žiemos miegą. Nors jausmas buvo pažįstamas (Dafydd nejučia pagalvojo, kad tą patį būtų pasakęs po netekties), dabar negalima jam užsileisti. Auris privalo išlikti tvirtas. Tiek dėl savęs, tiek dėl tų, kuriuos laiko savo vaikais. Taigi Dafydd pasakė: - Išlipai iš didelės duobės, tad nėra priežasties dabar miegoti. Džiaukis tuo, kad esi. O kai ateis tinkamas laikas, viską išsiaiškinsime.
Pajuto kalbantis taip, tarsi ir pats dalyvaus šitame reikale. Bet gal neturėtų kištis? Gal tai palikti tik Auriui ir jo pusbroliui? Na, bet apie tai pagalvos vėliau. Ką gali žinoti, gal kai ateis lemiamas laikas, Mayra lauksis mažylio, ir jis privalės likti su ja.
- Netgi lengvai? - pasitikslino. Regis, Auris pasiruošęs tokiems reikalams, o tai gerokai supaprastino situaciją. Staiga tiesos eliksyro pasiūlymas nebeatrodė toks jau beprotiškas. - Žinoma, pirmiausia atgauk jėgas. Nemanau, kad Aaronas kur nors dings. O jeigu ir dings... Na, visada galima paieškoti.
Po galais, tas susisiejimas su bjaurybe Aaronu tikrai turėjo slėgti. Dafydd norėjo kažkaip paguosti ar padrąsinti draugą, bet ką čia pasakysi? Kad viskas bus gerai? Ne, tokiomis saldžiomis, bet beprasmiškomis frazėmis jis tikrai nesišvaistys.
- Gal ir taip. Bet gal ir ne. Kol kas tu šito nežinai. Ir tai yra dar viena priežastis pasinaudoti eliksyru, - tiesiog ištarė vildamasis, kad tai padės draugui pasijusti bent per kruopelytę geriau.