0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Oliveris Llewellyn

• IV kursas
  • *
  • 840
  • Taškai: 20
  • Tingėti - Llewellyn'ų prerogatyva.
Ats: Tiltelis
« Atsakymas #1080 Prieš 3 savaites »
Kurgi ne. Taip jie pirmadienį ir pasimokys. Tą dieną Eliotas kur nors dings du Džefu, Maiklu ir Deklanu, o jis pats bus visiškai pamirštas.
- Tuoj egzaminai, - dar pabandė priminti, bet žinojo veltui aušinantis burną. O Linos pasisakymas dar labiau sugadino nuotaiką. Jis irgi bandė mokytis visus mokslo metus, bet prieš egzaminus vis tiek reikėjo labai stengtis. Ką gi, jis tikrai nevykęs.
- Aš irgi mokausi, - liūdnai pasakė, o bendramokslei pasisiūlius prireikus padėti laimingas pakėlė į ją akis. - Tikrai sutiktum?
Deja, Elioto mintys labai jau toli nuo mokslų. Oliveris niūriai dirstelėjo į dėmę. Žinojo burtažodį, kuris parodytų, ar tai niekuo neypatinga dėmė, ar kas nors, kas jo brolį sudomintų. Bet nė neketino jo sakyti garsiai. Eliotas ir taip nesimoko, tad jeigu nori patirti nuotykių, tegul bent pats sugalvoja, kaip juos susirasti.

*

Neprisijungęs Eliotas Llewellyn

• IV kursas
  • *
  • 643
  • Taškai: 52
« Atsakymas #1081 Prieš 3 savaites »
Egzaminai tikrai neskambėjo šauniai, taigi Eliotas to sakinio "neišgirdo". Daug labiau rūpinosi dėme, kuri, deja, Linos nelabai sudomino. Ne veltui mergaitė iš L raidės mintyse pasipiktino berniukas, o garsiai pasakė:
- Aš moku išsisukti iš blogų situacijų. Nesu toks kvailas!
Dirstelėjo į Oliverį tikėdamasis, kad jis pateiks atsakymą, kaip reikia sužinoti, ką ši dėmė reiškia. Tas, aišku, tylėjo, ir Eliotas atsiduso. Kartais jo brolis dvynys tikrai nuobodus. Kad ir kaip jį mylėjo, Oliveriui reikia entuziastingiau žiūrėti į nuotykius!
Iš arčiau apžiūrinėjo dėmę ir neklausė, ką kalba brolis ir Lina. Jeigu tai susiję su mokslais, vis tiek neįdomu.
- Nemanau, kad čia kraujas, - pareiškė ir atsisuko į mergaitę. Taip, jos vardas iš L raidės, bet Oliveris visai nenusiteikęs smagiems reikalams. - Žinau! - staiga sušuko ir išsitraukė tikrąją burtų lazdelę. - Revelio.
Dėmė trumpam nušvito. Netrukus atrodė kaip ir prieš tai, bet pažvelgęs tiesiai į ją pamatė kažką panašaus į tunelį.
- Pažiūrėkit! - riktelėjo Eliotas rodydamas atradimą. - Panašu, kad ten kažkas yra! Kaip manote, ar galima įlįsti?
Žodžius labiau skyrė Linai: Oliveris turbūt tikisi, kad jie niekur neįlįs ir nepatirs jokių nuotykių.

*

Neprisijungęs Lina Catamans

• IV kursas
  • *
  • 297
  • Taškai:
  • Lytis: Moteris
« Atsakymas #1082 Prieš 3 savaites »
Panašu, kad mergaitė nuliūdino Oliverį. Nenorėjo to, todėl pabandė atsakymu užtikrinti, kad tikrai nori ir gali padėti:
- Žinoma, kad padėčiau. Man patinka mokytis ir padėti.
Tikėjosi, kad pagelbės. Dėl Oliverio entuziasmo nurimo, bet išgirdusi Elioto žodžius, suprato, kad užrūstino ir antrąjį brolį. O, tu vargeli mano. Nereik man dramos. Juk ėjau sau ramiai pamąstyti. O dabar du sunervinau ir nuliūdinau. Pagalvojo mergaitė liūdnai ir ėmė bandyti taisyti situaciją. Nenorėjo taip negražiai palikti, juk ji nieko blogo nenorėjo.
- Aš ir nesakau, kad tu kvailas. Nė minties tokios neturėjau. Kodėl taip pagalvojai? Aš tik sakiau, kad mokytis kartais gerai ir tikrai praverčia. Juk žinai, aš iš Varno nago, tai negaliu kitaip galvoti.
Priverstinai nusišypsojo pro liūdesį ir tikėjosi, kad pajuokavimas padės. Tačiau ji greit suprato, kad Eliotas jau užsiėmęs savo reikalais. Ir šiuo atveju neatstojo nuo vargšės dėmės. Negalėdama patikėti, kad užjaučia dažus, Lina irgi įsispoksojo į dėmę ir stebėjo atliekamus kerus. Ir pasirodo, kad visgi tai buvo kažkas įdomesnio. Tunelis? Sename tiltelyje? Ar jūs rimtai? Nu čia Hogvartsas, bet to jau perdaug. Pamanė ji.
- Na norint įlysti mums reikėtų sumažėti arba padidinti tunelį. Manau, tas būtų saugiau. Nors išvis nemanau, kad saugu lysti nežinia kur, ypač be profesorių palydos. Bet jei jau tau taip smalsu, Eliotai, manau, mes mokėmės per kerėjimą padidinimo užkeikimą. Prisimeni? Galėtum pabandyti, būtų nors praktinė pamoka.
Pasakė mergaitė turėdama omenyje Engorgio kerus. Suprato, kad nesimokys jis iš knygų, bet nors galvą pasuks. Jei jau nori imtis kažkokio tikėtina pavojingo nuotykio tai turi jį užsidirbti. Šimtu procentu. Dėl to Catamans nenusileis.
« Paskutinį kartą keitė: Prieš 3 savaites sukūrė Lina Catamans »

*

• IV kursas
  • *
  • 840
« Atsakymas #1083 Prieš 3 savaites »
Seniai seniai, kai jis buvo mažas pirmakursis, Lina padėjo mokytis. Nors buvo drovu ir nejauku, ta pamoka tikrai pravertė. Taigi Oliveris ir dabar tikėjosi, kad bus panašiai. Dėkingai pažvelgė į mergaitę ir sumurmėjo:
- Ačiū. Mielai pasimokysiu kartu. Ir Eliotą reikia priversti mokytis.
Galbūt pasiūlys ir Miriam, bet kol kas apie tai neužsiminė. Ką gali žinoti, gal Lina nenorės padėti tokiam būriui jaunesnių už save mokinių.
Deja, netrukus ji parodė labai jau daug entuziazmo kvailos dėmės atžvilgiu. Oliveris įsigilino į vadovėlį, bet vis tiek negalėjo negirdėti: Eliotas kažką rado, o tai visai nieko gero nežadėjo. Na gerai, jis tą burtažodį gal ir žinos, bet kas bus, jei jie išties įlįs į... Tiltelio turėklą? Kas čia per nesąmonė? Argi broliui neužtenka nuotykių?
- Jis viską žino, tik nenori mokytis, - liūdnai ištarė berniukas užversdamas knygą. Akivaizdu, kad šiandien nieko gero neišmoks, tad geriau pasiruošti prireikus ištraukti brolį dvynį iš bėdos. Anksčiau ar vėliau Eliotas į tokią vis tiek paklius.

*

• IV kursas
  • *
  • 643
« Atsakymas #1084 Prieš 3 savaites »
Ar galima nustoti kalbėti apie mokslus?! Eliotas labai garsiai atsiduso ir dėbtelėjo į Oliverį. Tikrai neis mokytis su juo ir Lina. Ir netgi ne dėl to, kad jos vardas prasideda iš L raidės. Kiek reikės, tiek jis ir pasėdės prie knygų. Galbūt su draugais. O galbūt iš viso pasitikės savo sėkme, mat praktinės užduotys paprastai sekdavosi tikrai neblogai.
- Nes manai, kad man reikia mokytis, kad nebūtų blogai! - pareiškė atsakydamas į mergaitės klausimą, bet prastos nuotaikos kaip nebūta. Lina aiškiai susidomėjo būsimu nuotykiu, o tai buvo kaip tik tai, ko Eliotui ir reikėjo. Vadovėlius galima šveisti į šalį (arba net į vandenį), ką net Oliveris susiprotėjo padaryti. Energingas berniukas plačiai išsišiepė ir dirstelėjo į savo burtų lazdelę. Tai buvo pats geriausias daiktas pasaulyje, geriau net už šluotą.
- Tarsi man rūpi kažkokios kerėjimo pamokos, - burbtelėjo jis, o apie saugumą specialiai nesakė nieko. Jeigu Lina nori saugotis, tegul susiranda Aurį. O štai jis su Oliveriu įlįs į tunelį. Vis dėlto kerus teikėsi panaudoti: - Engorgio.
Išties buvusi dėmė išsiplėtė, tad dabar jie galėjo matyti tamsų tunelį. Jis tarsi ėjo į vandenį, bet akivaizdu, kad ten yra kažkoks vidus. Tai smalsiam keturiolikmečiui netgi labai patiko, ir jis pamojo šiandienos bendražygiams:
- Eime!

*

• IV kursas
  • *
  • 297
  • Taškai:
« Atsakymas #1085 Prieš 2 savaites »
Ar man ginčytis su juo ar ne? Panašu, kad nieko nepasieksiu... Na jei kada susimaus, tai ir pasimokys manau. Pamąstė Lina ir nesprendė pataupyti nervus ir nebandyti įtitinti Elioto dėl mokymosi svarbos. Matėsi, kad jam nors burti sekasi tai gal išsisuks, jei bus bėda. Gal.
- Nieko aš nemanau,  nesijaudink.
Atsakė pajuokaudama ir užbaigė tą temą.
- Ir žinoma mielai padėsiu.- linktelelėjo Oliveriui - gal net magiškai išmokysiu mokslu žavėtis. Na pasistengsiu tikrai!
Nusišypsojo ji. Žinojo, kad nemeluoja. Pasistengs - taip. O kas gausis, tas.
Kol ji atsakinėjo ir mįslijo, Eliotui pavyko kerai. Ir Linos nuostabai dėmė padidėjo ir pavirto keistu tamsiu tuneliu į kurį Eliotas buvo pasiruošęs įžengti be jokios baimės. Vergeli... Gal reiktų informuoti kokį profesorių... Aišku gausim pylos, kad lendam, bet, jei jau lendam, tai bėdos atveju žinos iš kur traukt. Taip. Informuosiu geriau.
Nusprendusi, kad geriau visgi apsidrausti Lina kilstelėjo lazdelę.
- Expecto Patronum. Profesoriau žinau, kad darom, ko geriau nereikėtų, bet... Radom tiltelyje ant ežero keistą tunelį ir Eliotas ten tikrai lys. Jei negrįšim žinosit kur ieškoti... Aš, Lina Catamans, Oliveris ir Eliotas Llewellyn.
Su tokia žinute profesoriui Senkleriui sidabrinė katė nusklendė link Hogvarsto o Lina užsižiebė lazdelę ir išsišiepė Eliotui.
- Saugumu pasirūpinta, galim lysti. Bet už tai vieną popietę padėsiu jums mokytis. Tinka?
Klausimą adresavo abiems broliams.
« Paskutinį kartą keitė: Prieš 2 savaites sukūrė Lina Catamans »

*

• IV kursas
  • *
  • 840
« Atsakymas #1086 Prieš 2 savaites »
Lina tikrai draugiška, ir Oliveris droviai šyptelėjo. Mokytis su kitais smagu, nors visų geriausia tą daryti su Leticija. Kada nors paklaus jos, ar gerai sutaria su Lina. Ką gali žinoti, galbūt pavyks suburti didesnę mokinių grupelę. Tai būtų labai puiku, mat tada nežinant galima paklausti, ir kas nors būtinai atsakys. Tik tiek, kad jis, aišku, nesiryš garsiai klausti.
- Ačiū, - sumurmėjo berniukas, o netrukus išpūtęs akis stebėjo, kaip Lina išburia gynėją. Pats niekada nebandė padaryti tokio stebuklo. Neįsivaizdavo, kad jų amžiaus mokiniai tai iš viso sugeba. Na, bet ši mergaitė yra iš Varno Nago, o ten mokosi tikrai protingi mokiniai.
- Nemanau, kad Eliotui patiks saugumas. Na, bet man nepatinka kažkur lįsti, - tyliai prisipažino jis ir pažvelgė į brolį. Geriau jau tegul pirmas eina jis. - Ir, žinoma, galėsime kartu pasimokyti, - dar pridūrė. Jautėsi labai dėkingas Linai, bet drovėjosi tai parodyti, taigi tiesiog stovėjo ir laukė, kada Eliotas lįs į tą kvailą tunelį.

*

• IV kursas
  • *
  • 643
« Atsakymas #1087 Prieš 2 savaites »
Mokslu žavėtis yra fui, ir šios nuomonės niekas nepakeis. Na, bet koks dabar skirtumas. Šiandien jų laukė nuotykis, ir Eliotas nekantravo greičiau pradėti. Jau žengė tunelio link, kai pamatė visiškai neįmanomą dalyką.
- Tu moki iškviesti gynėją?! - apstulbęs paklausė Linos. Tai šiek tiek pagerino nuomonę apie ją. Bet ji netruko ir vėl nugarmėti žemyn: mergiotė prakalbo apie saugumą. Nosis pati susiraukė, ir Eliotas nepatenkintas dėbsojo į eilinę kvailą mergaitę, kurios vardas prasideda iš L raidės.
- Kam rūpi kažkoks saugumas? Mūsų laukia nuotykis! - pareiškė jis. Tiesa, ir Oliveris nusišnekėjo. Kaip gali nepatikti lįsti, kai net neaišku, kas ten bus? O juk akivaizdu, kad bus daugiau nei įdomu! Eliotas garsiai atsiduso ir dar kartą pamojo bendražygiams. Daugiau nieko nelaukęs įsmuko į tunelį ir nuskubėjo tolyn.

*

• IV kursas
  • *
  • 297
  • Taškai:
« Atsakymas #1088 Prieš 2 savaites »
Lina šyptelėjo išgirdusi Oliverio žodžius. Kiek pažinojo Eliotą, tai tikrai pritarė, kad jam nepatiks saugumas. Bet jei jau teks juos profesoriui traukti iš kokios bėdos, tai jau geriau traukia. Lina nesupyks nors ir gėda bus. Jai mintyse šmėltelėjo senas "nuotykis" su Kaja užburtame miške. Na žiūrint iš pozityvios pusės - jos pamatė vienaragius. Žiūrint iš Linos pusės - naktį pasiklydo miške, sušalo, turėjo daug strioko ir pridarė bėdų profesoriams. Negerai. Bet tada buvo amžinai dėkinga, kad jas iš ten ištraukė. Žinojo, kad būtų dėkinga ir dabar.
- Žinau, kad saugumas nepatinka jam. Bet jei man pasisekė, šis gynėjas, -mostelėjo į sidabrinę rainę, primenančią jos Ditę,- turėtų pasiekti profesorių Senklerį ir tik informuoti, kad radom tunelį tiltelyje ir, jei negrįšim, žinotų kur mūsų ieškoti. Jei jau lysim nežinia kur, galimai kur pavojinga, tai noriu, kad žinotų kažkas kompetetingas ir galėtų ištraukti. Aš esu tikra, kad galiu nesugebėti išsiburti iš didelės bėdos. Aišku pabandysiu, jei teks. Labai tikiuos, kad ne. Kad ten tik keistas tuščias kambarys... turėkle.
Tai pamįslijusi ir išklausiu Elioto nuostabos šūksnį, ji atsakė ir jam:
- Taip, aš moku išburti gynėją. Kūnišką tik neseniai. Pirmą kartą išbūriau, kai su Kaja Adams netyčia pasiklydom Uždraustajame miške ir reikėjo, kad kas padėtų surasti kelią į Hogvartsą. Todėl žinai, net ir nuotykiuose geriau tegu būna atsarginis planas, jei kas nepasiseks. O dabar - jei jau lendi tai pirmyn, norėčiau į Hogvartsą grįžti dar šviesoje.
Išsišiepė ir norėjo paraginti berniuką, tačiau suprato, kad jis turbūt tik išgirdęs jos paskutinius žodžius jau įžengė į tunelį.
- Na eime ir mes - pakvietė Oliverį ir, iškėlusi lazdelę įžengė pati.
Lazdelės šviesa apsišviesdama kelis žingnius į priekį, ji patraukė į tamsą.

*

• IV kursas
  • *
  • 840
« Atsakymas #1089 Prieš 1 savaitę »
Jeigu nutiks kas blogo, Auris žinos, kur jie yra. Tai gerokai nuramino, ir Oliveris šiek tiek entuziastingiau žvelgė į šį jų laukiantį nuotykį. Žinoma, vis tiek mielai niekur nelįstų, bet bent kartą reikėjo leisti pasidžiaugti
ir broliui. Tuo labiau, kad po pasibuvimo Hagrido trobelėje pažadėjo sau bent pasistengti būti įdomesnis.
- Labai tikiuosi, kad to neprireiks, - tyliai pasakė Linai ir atsiduso. Negalėjo nesižavėti tuo, kad ji sugeba iškviesti gynėją. Mielai ir pats mokytųsi Varno Nage, nors Klastūnynas geriausias. Gal varniukai ir labai protingi, bet būtent jo koledže mokėsi mama ir tėtis. Tai Oliveriui rūpėjo labiausiai.
- Eime, - visiškai neentuziastingai atsakė berniukas ir nusekė Linai iš paskos. Nuojauta kuždėjo, kad turėtų ją aplenkti. Šiaip ar taip, Lina yra mergaitė, tad prireikus jis turėtų ją ginti. Bet pats pirmas ėjo Eliotas, tad pavyko save įtikinti, kad, jeigu ką, jis apgins nuo užnugaryje tykančio pavojaus. Nors kur ten apginsi, kai iš baimės net kojos tirta? Stengdamasis apie tai negalvoti Oliveris žingsniavo į priekį ir mintyse meldė nieko nesutikti.

*

• IV kursas
  • *
  • 643
« Atsakymas #1090 Prieš 1 savaitę »
Nors Auris - geriausias mokytojas visatoje, Linai užsiminus apie jį Eliotas neapsidžiaugė. Jeigu jis čia ateis, būtinai aiškins, kad Eliotas nesisaugo. Ir dar apkaltins, kad į pavojų traukia kitus! Ką gi, vadinasi, reikia daryti viską, kad neatsitiktų nieko labai blogo. Bet koks smagumas nuotykio metu galvoti apie tokias nesąmones?
- Pasiklydai Uždraustajame miške?! - susižavėjimo kupinu tonu paklausė berniukas ir su šiokia tokia pagarba pažvelgė į tą mergaitę iš L raidės. - Geras! Ir aš norėčiau!
Na, o dabar laukė nuotykis. Eliotas girdėjo, kad kiti du seka iš paskos, tad paties žingsnis pagreitėjo. Reikėjo greičiau ką nors atrasti. Koks įdomumas tiesiog eiti? Taigi jau netrukus keturiolikmetis pasiekė kažką panašaus į kambarį. Jis atrodė tuščias, tačiau galėjai justi, kad gyvybės čia netrūksta.
- Labas! Aš Eliotas! - patenkintas prisistatė berniukas, ir nuo sienų atsklido tarsi šnabždesys, tarsi aidas:
- Laaabaaas, Ellliotaaii...