0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Eliotas Llewellyn

• IV kursas
  • *
  • 707
  • Taškai: 116
  • Tingėti - Llewellyn'ų prerogatyva.
Ats: Stogas
« Atsakymas #615 Prieš 3 savaites »
Regis, Kanijų nustebino faktas, kad Oliveris nemėgsta nuotykių. Tiesą sakant, tai stebino ir Eliotą: kaip jų galima nemėgti? Na, bet Oliveris vis tiek labai geras brolis, taigi dabar tik gūžtelėjo pečiais. Niekam neleis blogai kalbėti apie dvynį.
Regis, bendramokslis nežinojo, kas yra infarktas, taigi šis klausimas būtinai atsiras kitame laiške mamai. Tiesa, kadangi laiškus rašydavo retai, būtinai pamirš, bet kol kas neabejojo išsiaiškinsiąs. O tada nuspręs, ar reikia kam nors jį daryti, ar ne.
- Aišku, įdomios! Jis tikrai įdomiai pasakoja! Tik galėtų mažiau raukytis, - pasisakė apie nuodus ir vaistus. Apie tai, kad geriausios pamokos yra Aurio, nutylėjo. Kanijus kažkoks keistas, tad ką gali žinoti, gal ijs nemėgsta šauniausio profesoriaus mokykloje.
Kitas klausimas sudomino. Eliotas atsistojo ir priėjo arčiau krašto. Pažvelgė žemyn ir papurtė galvą. Kad ir kaip smalsu, čia to tikrai nedarys. Maža ką, dar nutiks kokia nors nesąmonė, ir teks ilgai gulėti lovoje. Taip keturiolikmetis neketino rizikuoti.
- Neteko. Negi tu esi šokęs? - kiek nepatikliai paklausė atsisukęs į bendramokslį.

*

Neprisijungęs Kanijus Šekonis

• IV kursas
  • *
  • 10
  • Taškai:
« Atsakymas #616 Prieš 3 savaites »
 Įdomios pamokos? Ką Kanijus veikia per nuodų ir vaistų pamokas? Na tikrai ne tai ką reikia. Ar kažkas lemia, kad Eliotui patiktų Senklerio pamokos?
 - Man tos pamokos nepatinka, - paprastai tarė berniukas. - Negi ateityje kažką reikės nunuodyti? Aš veikiau pasinaudosiu savo galva, - sukikeno Kanijus ir šyptelėjo. Buvo visai smagu kalbėti su Eliotu. Jis aišku daug kuo skiriasi nuo šio klastuolio, bet kolkas kalbėti dar įmanoma.
 - O man patinka Aurio pamokos! Argi jos nėra šaunios? - Jeigu Eliotas išdrįs blogai pasisakyti apie šį profesorių, jam galas. O, gal ir praverstų tos nuodų pamokos? Šiaip jau, ne. Kanijus tikrai neketina nuodyti Elioto.
 - Esu šokęs daugybė kartų! - Sušuko Kanijus. Pagaliau galės pasigirti. - O kaip tu gali būti nešokęs? Ar tau neleidžia? Ar bijai? - Na žinoma klastuolis nė už ką nesakys dėl ko reikėjo šokti. Eliotui to nereikia žinoti. Ar vagis gali išmesti iš Hogvartso?
 Kanijus nežymiai nusipurtė. Galėjo pakliūti ir į geresnę šeimą ir neturėti tokios siaubingos mamos. Kartais, šio berniuko manymu gyvenime viskas per greitai keičiasi. Kodėl Kanijus iš viso prakalbo apie šokimą nuo stogo? O ar Eliotui ne užknisa turėti tiek daug brolių ir seserų? Įdomu kodėl Kanijaus mintys taip greitai keičiasi…

*

• IV kursas
  • *
  • 707
« Atsakymas #617 Prieš 2 savaites »
Gal kažko nuodyti ir nereikės, bet profesorius Senkleris vis tiek įdomus. Tik, žinoma, pamokos Eliotui tikrai nebuvo įdomiausia tema, tad daugiau nieko apie tai nesakė. Tiesa, netrukus patenkintas atsisuko į Kanijų. Jis irgi mėgsta Aurį!
- Auris yra geriausias šios mokyklos profesorius, - pareiškė keturiolikmetis. Išsišiepęs stebėjo bendramokslį, bet kalbai pasisukus kita tema jautėsi kiek sutrikęs. Šitas vaikinas kažkoks keistas. Eliotas įtariai spoksojo į jį ir galiausiai mostelėjo ranka.
- Na, tada parodyk. Nušok! - sušuko. Nė neketino atsakinėti į kvailus klausimus apie tai, ar jis bijo. Mamos ir tėčio niekada nė neklausė, nors galvoje jau ėmė suktis planas. Būtinai tą pabandys, bet ne čia. Namuose išlįs ant stogo ir būtinai nušoks. Tik kad jam iš tiesų turbūt niekas neleis. Kita vertus, nuo kada Eliotui rūpi, ar jam kas nors ką nors leidžia?
- Na? - dar paragino Kanijų keturiolikmetis.

*

• IV kursas
  • *
  • 10
  • Taškai:
« Atsakymas #618 Prieš 2 savaites »
 Na, gerai, kad šis berniukas bent apie Aurį nusimano.
 - Tai žinoma, kad geriausias! - Sušuko patenkintas Kanijus. Buvo smagu kalbėti apie profesorių Aurį Senklerį. Berniukas pasimuistė ir tada pažvelgė Eliotą. Ir kaip visada sukikeno, net nežinodamas dėl ko. Bet tada tas Eliotas vėl prakalbo.
 Oi. Kanijus nemanė, kad Eliotas lieps jam nušokti nuo stogo. Kaip išsisukti?
 - Tu man neatsakei į klausimus. Nemandagu, tik tiek pasakysiu, - prakalbo Kanijus visai nesavo balsu. - Be to, šoku tik išskirtinais atvejais, - iškart pasigailėjo. - o dabar tokio tikrai nematau.
 Kanijus pažiūrėjo į Eliotą labai labai keistu žvilgsniu.
 - Šokant visada yra rizika. Aš galiu numirti. Ir taip tikrai neatsitiks dėl tokio kaip tavęs užgaidos! - Vėl to mokslininko balsu tarė Kanijus. Nors, aišku šioje vietoje tikrai galėtų nušokti, bet pasakius tokius žodžius, jau būtų ne kažką…

*

• IV kursas
  • *
  • 707
« Atsakymas #619 Prieš 2 savaites »
Nors Kanijus Eliotui nelabai tepatiko, bet viena jis suprato. Kad Auris yra geriausias mokyklos profesorius. Tik, žinoma, nebūtina žinoti, kiek nuotykių jie patiria per vasaras. Tiesa, ar šią vasarą eis į išvyką su Auriu ir šeimos nariais, Eliotas nežinojo. Su tėčio (ir jo paties) draugu viskas gerai, bet tie maži broliukai ir sesutės...
Tai, kad jis esą nemandagus, dėmesio tikrai neverta, taigi keturiolikmetis tik gūžtelėjo pečiais. Kam rūpi kažkoks mandagumas, kai šitas turi nušokti nuo stogo? O dabar Kanijus sudomino.
- Ir kas gi yra tie išskirtiniai atvejai? - skubiai paklausė Eliotas tikėdamasis, kad anas nesugalvos imtis jo taktikos neatsakyti į (galbūt) nepatogius klausimus. Na jau ne, jo kopijuoti negalima.
- Ir anksčiau galėjai mirti, bet šokai. Vadinasi, gali padaryti tą ir dabar, - pareiškė. Na jau ne, jeigu Kanijus užsiminė apie tokį nuotykį, Eliotas visko taip paprastai nepaleis.

*

• IV kursas
  • *
  • 10
  • Taškai:
« Atsakymas #620 Prieš 1 savaitę »
 Na, Kanijus jau ėmė pasigailėti dėl to, kad išvis čia atėjo. Ko tas Eliotas taip nori, kad šis berniukas nušoktų? Jam galvoj turbūt tikrai negeri dalykai dedasi…
 Bet Kanijus savo reputacijos nesusigadins. Jei iš viso tokią turi. Berniukas pažvelgė žemyn. Oho, tikrai kaip reikiant tėkštųsi į magijos istorijos kabineto grindis.
 - Kai noriu pabėgti nuo kažko, kas mane taip erzina, - atsakė į tų išskirtinų atvejų klausimą. Aišku, juk Kanijus neprisipažins kokioj šeimoj gyvena, tad kažką sugalvoti reikėjo.
 Berniukas nežymiai šyptelėjo. Gal tas vaikis susipras, kad tai jis erzina Kanijų?
 - O tai tu ko nešoki? Juk ten tik magijos istorijos kabinetas, jei iš tavęs liks ploniausias pasaulyje blynelis, gal šį įvykį paminės pamokose! - Štai Kanijui pasidarė jau smagiau. Jis juk irgi gali terorizuoti Eliotą.

*

• IV kursas
  • *
  • 707
« Atsakymas #621 Prieš 1 savaitę »
Jį kažkas erzina taip, kad reikia šokti nuo stogo? Eliotas įtariai pažvelgė į Kanijų. Atrodė, kad jis skiedžia kažkokias nesąmones, bet nereikia išsiduoti, kad viską supratai.
- Puiku, tada tave suerzinsiu, - pareiškė keturiolikmetis ir plačiai išsišiepė. Taip patikrins šitą teoriją ir, jei pasiseks, nusikratys šito keistuolio.
Kai Kanijus ėmėsi bandyti įteigti, kad tai jis, Eliotas, turi šokti pirmas, pasidarė aišku: nei jis yra šokęs, nei ką. Tik, žinoma, to berniukas nesakė, tik dirstelėjo žemyn.
- Na... - atseit neužtikrintai prakalbo. - Sakei, kad turi patirties, o aš to niekada nedariau. Užtat tau ir reikėtų parodyti, kaip būtent šokama nuo stogo. Juk šioje srityje esi tikras ekspertas!
Dabar iškilo viena sunkiausių užduočių gyvenime. Kažkokiu būdu reikėjo išlikti rimtam ir nepradėti garsiai prunkšti.

*

• IV kursas
  • *
  • 10
  • Taškai:
« Atsakymas #622 Prieš 1 savaitę »
 Kanijus kažką sumurmėjo panosėje ir tada vėl pažvelgė į tą kažkodėl labai keistą Eliotą.
 - Tu mane suerzinsi? - Paklausė Kanijus. Na, jau ne. Jo niekas negali erzinti, bet kad jau šiame gyvenime yra toks vaikas kaip Eliotas, reikia pradėti nesierzinti.
 Na, tas berniukas gal ir gerai kalbėjo. Gal Kanijus ir būtų galėjęs nušokti, bet…
 - Gal kitą kartą, - maldaujamai pažvelgė į Eliotą. - Ištiesų mama man nevisada leidžia tai daryti. Kadangi tai esu daręs labai senai, reikėtų pasitreniruoti nuo kiek žemesnio aukščio. Bet prisiekiu betkuo kuo tik nori, šokęs esu, jei galvoji, kad meluoju. - Paprastai tarė. Ar Eliotas gali pagailėti net šitos vištytės Kanijaus?
 - O ar tu norėtum nušokti? Tiesiog ar turi noro? - Paklausė. Gal kažkaip ir pavyks išsisukti…

*

• IV kursas
  • *
  • 707
« Atsakymas #623 Prieš 2 dienas »
Kanijus, regis, nepatikėjo Elioto gebėjimais suerzinti. Argi jis nežino, kad norėdamas Eliotas suerzintų ir akmenį? Ką gi, dar geriau, bus tik įdomiau erzinti.
- Žinoma, - kuo rimčiau atsakė keturiolikmetis ir sulinksėjo. Tik kad tada dingo visas įdomumas. Pasidarė aišku, kad bendramokslis bando jį apgauti. Tiesa, Eliotas nenorėjo išsiduoti viską perpratęs, taigi kiek pagalvojęs pasitikslino:
- Nori pasakyti, kad kai tave kas nors suerzina, tu pirmiausia pasiklausi mamos, ar gali užlipti ant stogo ir nušokti? Ar tave kiti erzina tik tada, kai tu jau esi ant stogo? Bet ar tada eini ieškoti mamos? O gal tai ji tave erzina?
Pradėjo mąstyti, ką turėtų padaryti jo mama, kad taip labai suerzintų. Ne, tai neįmanoma, tėtis erzina labiau. O jis turi tėtį? nejučia susimąstė žinodamas, kad ne visiems taip pasiseka kaip jam.
- Gal ir norėčiau, bet nemanyk mane suerzinsiantis! - į klausimą atsakė ir vėl išsišiepė. Keista ši diskusija, ir berniukas jau nekantravo viską papasakoti šauniausiems draugams Hogvartse.