0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Eion Faolán Bláán Breathnach

• VI kursas
  • *
  • 844
  • Taškai: 57
  • Su kuo sutampi, tuo ir pats tampi.
Ats: Fojė ir registratūra
« Atsakymas #30 Prieš mėnesį »
Saugumo dėlei Eion pasiūlė Athenai atsiskirti ir fojė kartu nesirodyti. Ką gali žinoti, gal kas nors jau žino, kad čia trinasi du neaiškūs jaunuoliai dar neaiškesniais vardais. Taigi į liftą kiek jaudindamasis įlipo vienas ir tikėjosi, kad bendramokslei viskas bus gerai. Jeigu ji per jį įklius į bėdą, viskas pasidarys šimtą kartų blogiau.
O ir taip kelionė beprasmė. Nepavyko nieko rasti, tad viskas tapo tik bereikalinga rizika. Na taip, su Athena susitikti smagu, bet dabar atrodė, kad geriau jau būtų pasiūlęs nueiti kur pasivaikščioti ar į kavinę. Ką mergina galvoja, kai jis susiruošia į tokį itin keistą žygį?
Kad ir kaip ten būtų, liftas galiausiai pakilo iki fojė, ir Eion atsidūrė ten, kur, atrodo, labai seniai buvo kartu su Athena. Neįsivaizdavo, kiek laiko čia užtruko, bet pats metas nešdintis. Deja, vaikinukas susidūrė su problema: neįsivaizdavo, kur reikėtų eiti. Atrodė, kad čia viskas pasikeitė, tad trumpam stabtelėjo apsidairyti, bet, deja, juto kylančią paniką.
Visi mes norim būti įdomūs, svarbūs ir reikalingi, ar ne? Ypač tiems, kurie mums patiems yra įdomūs, svarbūs ir reikalingi. Ką daryti, jeigu taip nėra? Gana paprasta: išmok būti neįdomus, nesvarbus ir nereikalingas. Išmok dėl to nesijausti blogai. Išmokus gyvenimas pasidaro žymiai paprastesnis. Taip spėju, nes buvimas niekam neįdomiu, nesvarbiu ir nereikalingu padaru vis dar skaudina. Bet aš mokausi. Galbūt vieną dieną galėsiu žodžius patvirtinti ar paneigti.

*

Neprisijungęs Rolandas Senkleris

• Burtininkas
  • 115
« Atsakymas #31 Prieš mėnesį »
Rolandas maišėsi tarp kitų darbuotojų. Vienas bendradarbių jį gerokai užlaikė. Ir abu jie stovėjo vestibiulyje ir Senkleris skubiai žymėjosi blonknote pakitusius pavojingų gyvūnų, augalų ar eliksyrų įvežimo į šalį skaičius. Į tą sąrašą buvo įtrauktą naujų dalykų. Ir pasikeitė kai kurie kiekiai.
- Atrodo viskas. - Tarė bendradarbis ir Rolandas pakėlė akis nuo sąrašo. O tada atsidarė lifto durys ir iš jų išlipo Grėhemo sūnus.
- O čia dabar... - Jį aišku pamatė ir bendradarbis.
- Tai mano sūnėnas. - Kažkaip automatiškai pasakė Rolandas.
- Tu jį pažįsti? - Rolandas nenorėjo sakyti, kad pažįsta. Bet gi teigė, kad tai jo sūnėnas.
- Na tai aišku. Juk sakau, kad yra mano sūnėnas. - Irzliai metė, kad nuo jo atsikabintų.
Kaip vaikinukas atsidūrė ministerijoje? Iš toli vyras matė, kad turi ženklelį su kažkokiui kitu vardu. Ką jis dabar sugalvojo? Kaip prasmuko? Ar užregistravo savo lazdelę? Jau gal seniausiai išsiaiškinta, kad jis ne tas, kuo dėjosi.
- Einu, pasiaiškinsiu ką jis čia dirba. Tai susitiksim kitą kartą. - Nelaukė ką bendradarbis atsakys. Tiesiog prasiskynė kelią pro žmones ir priėjo prie liftų.
- Ką gi tu čia veiki Eion? - Vos nepaklausė kur Auris. Bet toks klausimas pasirodė kvailas.
- Ar seniai tu čia? - Stengėsi, kad balsas neskambėtų irzliai ar piktai. Nors jam visai nepatiko, kad žmonės dabar mato juos kalbantis. Ne jo reikalas, o apsauginių terliotis su kažkokiais paaugliais. Bet Rolandas nenorėjo, kad Eion imtų dabar ir įkliūtų. Pirma, tai galėtų pakenkti jų giminei. Toks šito vaikinuko poelgis. Antra... Gal net svarbiau už pirmą dalyką. Eion kažkiek jam priminė Aurį vaikystėje. Tokį patį pasimetusį, turinti problemų. Ir atrodė, kad jeigu padės šitam vaikinukui kažkiek išpirks tą abejingumą, kurį demonstravo visą Aurio vaikystę ar paauglystę.
Į juos jau žvalgėsi žmonės. Galimai niekas nepriėjo tik dėl aukštų Rolando pareigų. Ir niekas nenorėjo kištis. Bet tik kol kas. Reikėjo greičiau tiesiog dingti iš pilnos žmonių vietos.

*

• VI kursas
  • *
  • 844
« Atsakymas #32 Prieš 4 savaites »
Ką gi, panika buvo ne be reikalo. Nespėjo susigaudyti, kaip iš čia išeiti, kai prieš akis išdygo ne kas kitas, o Aurio dėdė. Mintyse nusikeikęs Eion bandė pasprukti, bet nepasisekė - Rolandas jį jau užkalbino. Nejučia dirstelėjo į ženkliuką ant krūtinės. Ten parašytas kitoks vardas taip pat dabar visai nežavėjo. Ir kodėl šitas žmogus būtinai šitą minutę turėjo būti prakeiktame fojė?
- Aš... - tesugebėjo išspausti, bet koks atsakymas galėtų jį įtikinti? Mokyklos ekskursija? Kurgi ne - visų pirma, toks dalykas turbūt vyktų ne per atostogas, be to, jis viską žinotų. O ir mokinių čia būtų daugiau. Rolandas turbūt žino ir tai, kad yra vienintelis vaikinuko pažįstamas visoje Magijos ministerijoje. Padėtis atrodė esanti visiškai be išeities.
- Aš ieškojau... - dar kartą pabandė Eion, bet sakinio taip ir nepabaigė. Nusprendęs apsimesti, kad čia nieko nevyksta, žengė žingsnį į šoną ir pabandė paprasčiausiai pasprukti.
Visi mes norim būti įdomūs, svarbūs ir reikalingi, ar ne? Ypač tiems, kurie mums patiems yra įdomūs, svarbūs ir reikalingi. Ką daryti, jeigu taip nėra? Gana paprasta: išmok būti neįdomus, nesvarbus ir nereikalingas. Išmok dėl to nesijausti blogai. Išmokus gyvenimas pasidaro žymiai paprastesnis. Taip spėju, nes buvimas niekam neįdomiu, nesvarbiu ir nereikalingu padaru vis dar skaudina. Bet aš mokausi. Galbūt vieną dieną galėsiu žodžius patvirtinti ar paneigti.

*

• Burtininkas
  • 115
« Atsakymas #33 Prieš 3 savaites »
- Ieškojai? O ko? - Kokios paieškos galėjo atvesti jį į ministeriją. Ir kam reikėjo kitokio ženkliuko. Kito vardo. Ką jis čia dabar sugalvojo?
- Eion, palauk. - Žengė paskui. Tiesiog jautė, kai žmonės juos degina žvilgsniais. Kai kurie susidomėję. Mat tas žmogus, su kuriuo Rolandas prieš tai kalbėjo jau kažką aiškino keliems prie jo priėjusiems ministerijos tarnautojams. Apie ką įdomu? Matyt apie dar vieną išlepintą Senklerių vaikį. AI tegul sau pliauškia.
- Einam į mano kabinetą Eion? Pasikalbėsim ir palydėsiu tave iš čia. - O kas, jei vaikis spruks per visą ministeriją? Rolandas pajuto irzulį dėl šitų nesąmonių. Ir prisigalvok tu man prisiimti kažkokių našlaičių. Kam to reikia? Ir dar pasirodo šitas yra Faustos ir Grėhemo sūnus.

*

• VI kursas
  • *
  • 844
« Atsakymas #34 Prieš 3 savaites »
Aišku, šitas žmogus taip paprastai nepaliks jo ramybėj. Eion tyliai atsiduso.
- Nieko, nesvarbu, - murmtelėjo. Bet net ir pasprukti nesugebėjo. Tik ar jam pasigirdo, ar išties Rolando sakinyje galima išgirsti klaustuką? Tarsi aš turiu pasirinkimą. Jeigu pasakysiu, kad ne, neinam, viską išpliurpsi Auriui? Bet turbūt ir taip išpliurpsi, ar ne? mintyse kalbėjosi su Rolandu. O ką galėjo atsakyti garsiai? Kad ieškojo išėjimo? Bet tada vis tiek lieka klausimas, kaip jis čia atsidūrė. Tikrai neketino pasakoti nesąmonių, kad yra girtas ar dar ką.
- Galite palydėti, - galiausiai ištarė stengdamasis kalbėti kuo ramiau. - Bet nemanau, kad yra didelė būtinybė eiti į jūsų kabinetą ir kalbėtis. Nenoriu trukdyti.
Galvoje ir toliau sukosi tas pats klausimas - ar šitas pasakys Auriui? Kaip tada jis reaguos? Ir ar užsiminti, kad kažkur ministerijoje turėtų būti ir Athena? Vildamasis, kad jai pasiseks geriau, stovėjo ir laukė, kol Rolandas jį palydės lauk. Į jo kabinetą eiti visai nenorėjo.

*

• Burtininkas
  • 115
« Atsakymas #35 Prieš 3 savaites »
Būk kantrus ir ramus. Būk jam pakantus Rolandai.
- Paklausyk Eion, Galiu padėti tau rasti ko ieškojai. Abejoju, kad dėl įdomumo čia lindai tiesa? Jei neradai ko norėjai, tai viskas veltui. O aš gal žinočiau ko tau reikia. - Vaikinas aišku nenorėjo traukti su juo į kabinetą. Ką gi. Rolandas ir nevers. Jau išmoko pamoką iš savo paties sūnaus. Vertimas, prievarta neduoda nieko gero. Tiek metų kalė jam į galvą grynakraujiškas tradicijas ir susilaukė tik pasipriešinimo. Kai pradėjo elgtis su Alanu kitaip, kai pradėjo leisti jam rinktis Alanas ėmė ir susidomėjo jų šeimos tradicijomis.
- Na gerai aš parodysiu per kuriuos židinius reikia išvykti. Bet tu pagalvok. galėtume nuiti į mano kabinetą ir galbūt aš tau galėčiau padėti kaip ir sakiau. Aš padarysiu kaip norėsi. Jei nori dabar pat duosiu tau kelionmilčių ir galėsi išvykti.

*

• VI kursas
  • *
  • 844
« Atsakymas #36 Prieš 2 savaites »
Taip taip, kurgi ne. Rolandas Senkleris tikrai papasakos jam visą norimą informaciją apie tuos pabaisas, kurie yra jo tėvai. Eion norėjo piktai nusijuokti ir keliauti sau, bet laiku save sustabdė. Šitas Rolandas užsiėmė jo reikalais, kai Auris buvo ligoninėje. Sutvarkė dokumentus, kad jam nebereikėtų rūpintis. Be to, rūpinasi ir Auriu. Gal verta pabandyti?
- O iš kur žinote, kad neradau? - pasistengęs nutaisyti kuo užtikrintesnį balsą paklausė vaikinukas. Bandė atrodyti žinąs ką darantis, bet kažin ar pasisekė.
- Židinius? - kiek sutrikęs pasitikslino taip turbūt tik įrodydamas Rolandui, kad nė velnio neturi plano. Ir galų gale ryžosi: - Jeigu tikrai galite man padėti, galbūt ir galėtume pasikalbėti. Tik ar būtina eiti į jūsų kabinetą?
Atrodė, kad tai būtų labai jau oficiali vieta, kurioje jam būtų pavojinga. Kita vertus, ar tikrai geriau pliurpti ten, kur juos bet kas gali išgirsti? Tuo labiau, kad anksčiau ar vėliau reikės nusiimti tą ženkliuką, ant kurio parašytas netikras vardas dabar tiesiog degino akis.

*

• Burtininkas
  • 115
« Atsakymas #37 Prieš 2 savaites »
- Tik spėju. Ministerija didelė, pilna žmonių. Nėra taip paprasta su niekuo nesusitarus kažką atrasti. - Dėkui Merlinui, kad aš spėjau čia atrasti tave patį. Pagalvojo Senkleris.
- Aha židinius. Per vienus reikia atvykti, per kitus išvykti. - Na ką gi. Jei ką paleis jį, o ką daugiau daryti? Ir visgi regis vaikis užkibo.
- Nėra būtina. Bet kalbėtis ten tiesiog būtų ramu. Čia pilna žmonių. O ten ramiai susėstume ir pakalbėtume. Nelaikysiu tavęs kabinete. Jei sugalvosi, kad visgi nori išvykti taip ir bus. - Toliau stengėsi paveikti vaikinuką Rolandas.
Galiausiai jie patraukė iš ten į kabinetą. Rolandas jautė žmonių žvilgsnius subestus jam į nugarą. Bent atrodė, kad vaikis nieko nepridirbo. Jei būtų spėjęs prisidirbti ko nors jau tikrai būtų žinoma. Gal laiku jį pastebėjo. Ir ko jis galėjo lįsti čia ieškoti? Svarstė.