0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Erka Forrm

• Magijos istorijos profesorė
  • *
  • 694
  • Lytis: Moteris
  • Religijas ir demonus tiek pat mylinti keistuolė.
Žyniai – kiek iš jų galėjo būti burtininkai?

Graži diena, dar viena magijos istorijos pamoka. Susirinkus mokiniams, Erka ėmė kalbėti:
- Kaip turbūt žinome, daugelyje senovės civilizacijų itin aukštą vietą visuomenėje užėmė žyniai. Egipto, Šumero ar kitos civilizacijos – visos jos turėjo žynius. Jie buvo itin svarbūs: dažniausiai atlikdavo apeigas, aukodavo aukas, tačiau kartais padarydavo net įspūdingesnių dalykų, ko žmonės nesuprasdavo. Turbūt neverta suabejoti, kad tarp jų tikrai būdavo burtininkų, tik tada magija dar nebuvo tiek išsivysčiusi, nebuvo daugelio burtažodžių. Šiandien mes pabandysime išsiaiškinti, ar tikrai tarp jų buvo burtininkų, juk gal aš sakau netiesą? Taigi, praktika. Pasiskirstote į grupes, poras ar dirbate po vieną. Gausite ritualą ir turėsite jį išbandyti. Vienuose bus kažkas magiško, kituose ne. Tada turite trumpai parašyti, ar tai atliekantis žynys galėjo būti paprastas žmogus, ar tam reikėjo, kad jis būtų burtininkas ir kodėl.

(Praktika post‘e. Ritualą sugalvokite, jame arba bus kažkas magiško, arba ne. Tas parašymas vertas trijų taškų, tad net jei mokinys jo nerašys, bent jau tegu pagalvoja, kaip mano. Bent trys post‘ai, pamoka iki sausio 16 d.
Prieš rašydami perskaitykite papildomą informaciją apie mano pamokas:
http://interaktyvus.hogvartsas.lt/index.php?topic=5722.msg201837#msg201837)

Vieną dieną aš išvarysiu manyje tūnantį demoną ir atsiversiu į krikščionybę. Gal.