0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Arwen Evenstar

• Hogvartso direktorė & Kerėjimo profesorė
  • *
  • 193
  • Lytis: Moteris
  • miau
    • Sparnuota
Ką keičiame forume?
« Prieš mėnesį »
Lyginant su ankstesniais metais, šiemet vasaros sezone matomas ženklus aktyvumo forume sumažėjimas. Nežinau, kas tai lėmė, ir ar buvo galima to išvengti padarius kažką kitaip. Ar aš padariau kažkur klaidą, ar tiesiog rašymas hogiečiams nebeįdomus ir atsiranda įdomesnių veiklų. Kad ir kaip ten bebūtų, turiu nuojautą, kad rudens sezoną aktyvumas nepadidės, o profesorius bus sunkiau surinkti, nei paskutinius kelis sezonus. Koledžų vadovus išrinkti taip pat kiekvieną sezoną vis sunkiau. Jau šitame sezone pastebėjau, kad sunku bus mokiniams surinkti bent 100 taškų, kad pereitų į kitą kursą, ir sumažinau reikalingą taškų kiekį perpus. Bet jeigu rudenį ir profesorių bus mažiau, nei vasarą, tai ar nereikės taškų kiekį dar labiau mažinti?

Žinau, kad aktyvių narių yra vos keli, bet vis tiek norisi jūsų įžvalgų ir minčių, ką būtų galima daryti su forumu ir jo valdymu, kol dar neatėjo jo paskutinioji. Ar mažinti profesoriams keliamus reikalavimus (mažiau reikalaujamų pravesti pamokų ir ND?), ar dar sumažinti reikalingų pereiti į kitą kursą taškų kiekį, o gal visai naikinti pamokas ir ND bei įvesti kažkokią kitą sistemą mokinių perėjimui į kitą kursą (kokią?). O gal ilginti sezonus? Per realius metus ne keturis sezonus turėti, o du? Pavasaris-vasara, ruduo-žiema ar kažkaip kitaip?

Parašykit, ką galvojate apie esamą situaciją forume. Jei nenorite rašyti viešai, galite atsakyti anonimiškai čia. Anoniminius pasisakymus įkelsiu į šią temą, kad būtų galima sureaguoti ir į juos.

*

Neprisijungęs Dafydd Carwyn Llewellyn

• Menininkas
  • *
  • 2068
  • Lytis: Vyras
  • Tingėti - Llewellyn'ų prerogatyva.
Ats: Ką keičiame forume?
« Atsakymas #1 Prieš mėnesį »
Visai naikinti pamokas ir ND nemanau, kad yra gera idėja. Labiausiai dėl to, kad jeigu atsirastų naujokų, jiems tai yra paprasčiausias būdas pradėti rašyti. Tikrai nemaža dalis forumiečių pirmiausia rašė tik pamokose.

Kita vertus, labai mažas aktyvumas pamokose ir ND mažina motyvaciją būti profesoriumi. Manau, kad mažinti taškų skaičiaus, reikalingo pereiti į kitą kursą, kaip tik nereikia (ir paklausta būčiau buvusi prieš). Kodėl? Kalbu tik už save, bet sumažinus taškų skaičių man praėjo motyvacija (poreikis) eiti į pamokas ar daryti ND. Kadangi turiu daug mokinių veikėjų, visiems kurso keitimo nebūčiau norėjusi pirkti, tad būčiau dariusi daugiau. Todėl kiti profesoriai vietoj nulio ar vieno ND tikėtinai būtų turėję kokius tris. Visi mano veikėjų? Na taip, bet yra kaip yra. Be to, gal būtų atsiradę ir daugiau žmonių (bent vienas kitas), kuris pasistengtų pasikelti kursą be prekės.

Sakyčiau, kad galimas variantas taškus naikinti, o kurso keitimą palikti tik su preke (pvz., ją papiginant, o tie, kurie tikrai rašo, užsidirba galeonų). Bet tada atsiremiama į tai, kad niekas neis į pamokas, o jų naikinimui, kaip ir minėjau, nepritarčiau.

Ką daryti toliau? Galbūt būtų verta pabandyti pasiaiškinti, kodėl žmonės neberašo? Kad ir DC serveryje sukurti trumpą apklausą. Kita vertus, tikėtina, kad atsakymai bus "neturiu laiko", nors kai nori, kai yra įdomu, atsiranda ir laiko. Bet kuriuo atveju sakyčiau, kad verta bandyti kažko paklausti (sukurti apklausą) toje platformoje, nes ten turbūt yra nemažai žmogučių, kurie į forumą gal ir nebeužsuka.

Dėl mokslo metų ilginimo. Man asmeniškai tai gal ir būtų nebloga idėja, nes turint daugybę idėjų ir RPG reikia rašyti greitai, nes kitu atveju pradėsi atsilikti, o tai ilgainiui pradeda trukdyti kitiems RPG (nežinau, kaip mano veikėjas reagavo/rašiau vienaip, o dabar nebetinka, ir pan.). Bet ar tai yra reikalinga bendrai forumo aktyvumui kelti, nemanau. Tiems, kurie nerašo, turbūt nesvarbu, kiek laiko jų veikėjas bus trisdešimties metų.

Galbūt būtų verta bent laikinai leisti eiti į profesorius ne su vienu personažu? Taip (galbūt) būtų padidintas pamokų skaičius, nors šiuo metu, mano nuomone, reikėtų (kažkaip) padidinti ne pamokų, o jas lankančių mokinių skaičių. Šį sezoną dauguma (o gal net ir visi) profesoriai nepadarė visų pamokų ir mano prielaida yra ta, kad bent dalis jų - dėl mažo aktyvumo (aš tikrai taip). Vis dėlto manau, kad reikalavimų mažinti nėra būtina, nes realiai žiūrint 3 pamokos ir 5 ND per 2,5 mėnesio nėra tiek jau daug. Tiems, kurie nori rašyti. Taip pat galbūt būtų verta padidinti reikalavimą - iki bent trijų profesoriaus postų pamokoje? Tai galbūt atbaidytų profesorius, bet turėtų būti įdomiau mokiniams - apklausose daugelis pasisako, kad įdomiau rašyti tada, kai profesorius dalyvauja savo pamokose.

Nemanau, kad kažkur yra tavo klaida. Spėčiau, kad esami forumiečiai tampa vyresni, tad mokiniai galbūt pradeda dirbti, susiranda poras, daugiau ką veikia su draugais. Galbūt reikėtų vilioti naujokus, bet kaip tą padaryti taip, kad nereikėtų per daug investuoti (tiek finansų, tiek laiko/energijos), bent jau kol kas pasakyti, deja, negaliu.

*

Prisijungęs Erka Forrm

• Magijos istorijos profesorė
  • *
  • 673
  • Einu į tūliką, parašyk žinutę, kad nebūtų nuobodu!
« Atsakymas #2 Prieš mėnesį »
Nors mirus, bet čia pasireikšti reik:DD

Aš vasaros VISIŠKAI nekenčiu, tad šiuo seonu mano aktyvumas žymiai krenta, tą puikiai galima pastebėti ir praėjusią vasarą. Karštis ir panašūs dalykai tikrai numuša norą rašyti, kad ir dabar, sėdžiu, ką tik baigiau žiūrėt breiko olimpines ir visa šlapia:DD Vasaros nemėgstu, tačiau yra keli dalykai, kurių laukiu (iš esmės, bandau ją atkentėti), tad rašymas tikrai ne galvoj.

Būtų labai puiku padaryti apklausą, kodėl nariai išvis yra šiame forume. Pvz. aš, tikrai čia nesu dėl HP ar rašymo, tai yra smagu, tačiau profavimas bei MM mane čia palieka (ironiška, trečios pamokos taip ir nepravedžiau:D). Dėl MM, narių nėra, organizuoti nieko negaliu - aktyvumas iškart Žymiai krenta. Gal kitiems taip pat, kažko trūksta, kad liktų aktyvūs?

Pamokų tikrai naikinti negalima!:D Jų kekio, manau, taip pat sumažinti nereikia, šį sezoną pravedžiau dvi, praeitą penkias ar šešias, jų tikrai nėra per daug. Tačiau kai niekas nedalyvauja, o ypač MI, kiek pastebėjau, bent jau naujokams nėra pati įdomiausia pamoka atėjus į forumą, tikrai GERAS temas noriu pasilaikyti, tad ir gaunasi, daryti kol vėl kas nors ateis. O taškai man skirtumo neturi - pamokose dalyvauju dėl to, nes man jos patinka, o turbūt kiekvienas mano veikėjas yra bent sezoną neperėjęs kurso:DD Tačiau taškus palikti vis tiek reikia.
Beje, gal ką paskatintų ne tik premijos už taškus, tačiau kas sezoną besikeičiantys gaunami ženkleliai? Pvz, už 300, 500 taškų. Bent man, rinkti forume ženkliukus laaaabai patinka:DD

Dėl leidimo vesti kelias pamokas, man tai būtų Svajonių svajonė. Nežinau kiek kertasi su Hp logika, tačiau gal netgi būtų galima padaryti, kad vesti porą pamokų galima su tuo pačiu veikėju, taip naujesni profesoriai (jei tokių atsirastų) nuo to nesibaidytų, nes neturi pakankamai personažų, tačiau man tai nėra aktualu.

Dėl sezono ilginimo, aš nieko prieš, tačiau tik tuo atveju, jei būtų padidintas pamokų skaičius, pvz. per šešis mėnesius ne šešios, o aštuonios pamokos, atitinkamai ir daugiau nd.

Ieškant naujokų, siūlyčiau tą daryti (jei įmanoma) būtent rašymo platformose. Gal yra galimybė kokį skelbimuką įdėti į wattpad ir panašias platformas? Gal egzistuoja rašančių sau facebook grupės?
Vieną dieną aš išvarysiu manyje tūnantį demoną ir atsiversiu į krikščionybę. Gal.

*

• *
  • 193
  • miau
    • Sparnuota
« Atsakymas #3 Prieš mėnesį »
Anoniminis komentaras

Citata
Aš manau, kad penkiasdešimt taškų yra geriausias taškų kiekis, nes jį yra įmanoma susirinkti. Taip pat manau, kad profesoriams mažiau namų darbų reikėtų liepti galbūt, bet vis nebūtinai. Galbūt kokį renginį vat kaip su kiaušinių ieškojimu.

*

Prisijungęs Erka Forrm

• *
  • 673
« Atsakymas #4 Prieš mėnesį »
Jau kad esu, atsakysiu:D

Puikiai suprantu, kodėl nariai nori mažiau taškų - mažiau laiko ir pastangų, ypač turint daugiau veikėjų, tačiau, kaip anksčiau ir buvo paminėta, jei mokinys nori TIK pereiti į kitą kursą, po taškų pasiekimo aktyvumas kris. Tačiau dėl namų darbų nesutinku - profesoriams juos sugalvoti ir užduoti nėra sunku, ypač kai minimali trukmė tik penkios dienos. O mokiniams, manau, kaip tik smagiau ir įdomiau, kai per sezoną yra sukuriama daugiau namų darbų - galima pasirinkti labiau patinkančius ir įdomesnius, o ne daryti visus, kad tik susirinktum taškų.
Vieną dieną aš išvarysiu manyje tūnantį demoną ir atsiversiu į krikščionybę. Gal.

*

• Menininkas
  • *
  • 2068
« Atsakymas #5 Prieš mėnesį »
Nepritariu anoniminiam komentarui. Realiai dėl to, ką sakė Erka. Jeigu būtų vienas profesorius, kuris padarytų viską, maksimaliai galima surinkti 90 taškų (30 pamokos, 50 ND, 10 egzaminas). Anksčiau būdavo, kad trečią mokslo metų dieną jau turi 50 taškų (tam realiai užtenka kelių iš karto ND vertinančių profesorių). Ir tai nėra normalu, nes profesorius vis tiek kuria pamokas, ND, egzaminą. Koks smagumas kažką daryti, kai niekas neateina, nes jau seniai turi taškus? Šitai labai akivaizdžiai matosi tuose sezonuose, kai buvo didesnis aktyvumas.

Suprantu norą iš mokinio pusės, bet turint omenyje, kad kursą galima pasikeisti nusipirkus prekę (jeigu nepasiseka surinkti taškų ar pan.), o profesorių motyvacija neturint mokinių krenta, mano nuomone, šituo atveju reikėtų atsižvelgti į profesoriaus, ne mokinio pusę.

*

Neprisijungęs Alanas Senkleris

• Magizoologas
  • 1055
« Atsakymas #6 Prieš 4 savaites »
Kaip ir daugelis manau, kad nereikia naikinti pamokų, namų darbų ar taškų. Tai visgi Hogvartsas ir būtų keista, jei mokykloje tokių dalykų visai neliktų. Galbūt tikrai kažkiek padėtų, jei būtų galima į profus eiti su pora savo personažų. Taip atsirastų didesnis pamokų pasirinkimas ir gal kas nors nutartų eiti į kažkurią pamoką, kurios jau seniai nebuvo. Dėl taškų man visgi atrodo, kad tam, jog būtų galima persikelti į kitą kursą visgi reiktų daugiau nei 50 taškų. Nes tuos 50 taškų labai paprasta surinkti, kad ir tada, kai prasideda mokslo metai. Tada dažniausiai būna didesnis aktyvumas. O tada, kai jau taškai surenkami niekas nebeitų į tolimesnes pamokas. Arba beveik niekas.
Dėl sezonų ilginimo. Man tai visai patiktų. Kai rašai daug RPG tikrai praverstų ilgesni metai. Tai manau, kad vietoj keturių sezonų galėtų likti du. O gal ir mažiau rašantys žmonės norėtų pradėti rašyti, nes turėtų daugiau laiko. Nereikėtų skubėti. Gal po truputį taip ateitų bent pora rašančiųjų.
Jei būtų prailgintas sezonas siūlyčiau nepridėti daugiau papildomų pamokų ar namų darbų. Verčiau reiktų jiems duoti daugiau laiko. Gal jei būtų daugiau laiko į pamokas rinktųsi daugiau žmonių. Nes ne taip ribotų laikas. Gal būtų galima pridėti tarkim dar vieną papildomą pamoką ar namų darbą. Bet labai didinti gal nereiktų. Verčiau palikti daugiau laiko.
Nežinau ar labai gyvas yra Lietuviškas Wattpadas. Bet ten dar kartais vyksta konkursai. Mačiau, kad atsirado pora naujų Hario Poterio Fanfictionų. Tai vadinas, kad ten dar irgi kas nors rašo. Wattpade jau yra ir IHO paskyra ir ten aprašytas forumas. Gal būtų galima pabandyti per ją paskelbti rašymo konkursą. Tarkim duotomis temomis reikėtų kažką parašyti iš HP veikėjų gyvenimo ar istorijos. Jei į tokį konkursą susirinktų žmonių gal paskui jie ateitų rašyti ir į forumą. Nežinau kiek tas būtų įmanoma. Pati nerašau ten, tik skaitau kartais. Ir esu mačiusi konkursų. Nežinau kokios jų rengimo taisyklės. tai yra kas juos gali rengti ir panašiai. Gal kas apie tai žino daugiau?

*

Prisijungęs Erka Forrm

• *
  • 673
« Atsakymas #7 Prieš 3 savaites »
  Sudominai, tai pasieškojau watpadde konkursų. Su filtru, kad last update būtų anksčiau nei prieš metus, neradau, tad ir jie yra primirę. Tačiau kodėl ne, jei yra rašančių kažko su fantastika, mėgstančių HP, būtų galima pabandyti, vis paminint forumą.

*

Prisijungęs Dori Mendel

• 1826
« Atsakymas #8 Prieš 3 savaites »
Kas liečia reikalavimus profams, manau, kad per 3 mėnesius bent kol kas būtų galima pravesti 2 pamokas, o ne 3. Aišku, kas norėtų, galėtų vesti ir 3 ar daugiau pamokų. Taip pat pamažinti privalomą pravesti namų darbų skaičių. Tarkim, dabar yra 5 namų darbai + egzaminas. Manau, pakaktų 2-3 namų darbų ir egzamino. Taip pat esu už idėją, kad galima būtų profauti iš kelių personažų.
Esu už tai, kad sezonas truktų ne 3, o 6 mėnesius. Idėjų daug, 3 mėnesiai prabėga labai greitai, o po pertraukos grižti sunkiau, kai jau sezonas praėjęs. Jei nori vystyti savo personažą, kurti istorijas, 3 mėnesiai vieniems RPG metams - per mažai.
50 taškų man atrodo pats tas perėjimui į kitą kursą. Nėra sudėtinga surinkti, bet turi ir kažką veikti, jie iš niekur neatsiras. Tačiau jeigu sezonas bus pailgintas, tada turėtų būti 100. Ir manau, kad būtent taškai yra geriausias būdas pereiti į kitą kursą.
Kas liečia klaidas, tai tikrai Arwen niekuo čia dėta. Aš manau, kad tiesiog tam tikri užsiėmimai būna populiarūs, o paskui jų laikas praeina. Ir dabar žmonės galbūt tiesiog renkasi kitus užsiėmimus. Tačiau vis dėlto tų, kurie nori rašyti RPG, atsiranda, kad ir nedaug. Tad tikiu, kad išsilaikysime! Visokių būna etapų, gal ir čia ateis geresnis.

*

• Menininkas
  • *
  • 2068
« Atsakymas #9 Prieš 3 savaites »
Kadangi į taškų situaciją labiau žiūriu iš profesoriaus pusės, atėjo dar minčių į galvą. Kaip ir sakiau, man atrodo, kad 50 taškų yra niekas (atrodo, nieko nedariau iš Deklano, o še - 60+ taškų).

Jeigu taškų skaičių pakeisti nėra sudėtingas darbas (o kadangi buvo pakeistas, turbūt ir yra nesudėtingas), galbūt galima jį varijuoti pagal profesorių skaičių? Tarkim (skaičiai visiškai pavyzdiniai, kad nusakyčiau idėjos esmę): iki keturių profesorių - 50 taškų. 5-7 profesoriai - 100 taškų, 8 ir daugiau profesorių - 150 taškų.

Taip pat yra ir premijų klausimas. Šiuo metu jos yra stabilios - 200 taškų. Bet ar realu, kad kas nors tiek surinks? Na, šį sezoną neįmanoma net teoriškai, bet kalbu bendrai. Galbūt jas irgi reikėtų padaryti varijuojančias (jeigu būtų pritarta kintamam taškų skaičiui)? Pvz., kad visada būtų 50 (ar 100, kaip buvo iki šiol) taškų daugiau nei reikia taškų, kad pereitum į kitą kursą.

Dėl namų darbų ir pamokų skaičiaus. Nekeičiant sezono ilgio nemanau, kad mažinčiau kiekį. Taip, būna, kad riboja laikas, galbūt profesoriams kartais sunkiau padaryti (nors yra buvę ir po daugiau pamokų, kartais net ir 6, tad laiko tikrai pakanka). Bet tikrai pasitaiko atvejų, kai naujokai būna "padariau visus ND, parašiau pamokose, ką veikti?" Tai jeigu pamokos ir ND bus ilginami/retinami, jiems dar labiau nebus ką veikti. Ir tada jie tikėtinai neužsiliks. Nebent gal galima būtų vienu ND sumažinti, kad būtų 5 įskaičiuojant egzaminą.

Jeigu sezonas būtų pailgintas, tikrai didinčiau pamokų ir ND kiekį (dėl tų pačių priežasčių), tik turbūt nedvigubinčiau. Gal 5 pamokos ir 7 ND ar kažkas tokio, nors tikrai nežinau. Bet pailginus sezoną 100 taškų yra lygiai toks pat niekas, kaip ir dabartinėje situacijoje 50. Net nedidinant reikalingų pamokų/ND skaičiaus labai jau lengva, o jeigu šis skaičius būtų keliamas, automatiškai reikėtų kelti ir taškų skaičių.

Primenu, kad turint daug RPG idėjų galima jas vystyti ir pamokose (žinoma, jeigu veikėjai yra mokiniai). Nėra būtina rašyti lygiai tris postus, kaip nurodo profesorius. Bet jeigu reikia ką aptarti, išsigąsti, susipažinti, kam rašyti atskirą RPG? Rašykime pamokose - ir profesorius patenkintas, kad mokiniai pas jį ateina, ir taškų susirenkame. O jeigu RPG idėjų mokiniui nėra, argi tikrai toks didelis skirtumas, kuriame tas mokinys kurse? Tuo labiau, kad visada egzistuoja kurso keitimo prekė.

*

Prisijungęs Erka Forrm

• *
  • 673
« Atsakymas #10 Prieš 3 savaites »
Suprantu, kodėl profesoriai gali norėti mažiau reikalavimų, tačiau tikrai nesutinku, kad reikėtų mažinti pamokų/nd skaičių. Jei bus ilgesni sezonai, atitinkamai jų reikėtų didinti.
Jei pamokų/namų darbų bus mažiau, beveik niekas nepadarys net vieno papildomo namų darbo. Kaip ir dabar, beveik pas visus Visada 3 pamokos ir 5 nd.
Gal tada būtų galima skatinti profesorius jų padaryti daugiau bei labiau stengtis dėl darbo? Pvz, būtų premijos padariusiam daugiausiai pamokų/nd, premijos kur mokiniai nubalsuotų įdomiausias temas, premijos pas ką ateina daugiausiai mokinių į pamokas ir t.t.

Dėl taškų bei premijų dydžio keitimo nuo profesoriaus kiekio, aš už.

*

• *
  • 193
  • miau
    • Sparnuota
« Atsakymas #11 Prieš 3 savaites »
Ačiū, kad pasisakot šia tema. Dar neturėjau galimybės visko detaliai perskaityti ir susisteminti, kiek yra už/prieš kažkuriai idėjai. Prisėsiu prie to, kai galėsiu. Bet buvo pritariančių pasiūlytai minčiai, kad vienas hogietis galėtų paimti kelias pamokas. Tai šitą galima jau nuo rudens pritaikyti. Jei pildysit anketą rudens profų atrankai, jau dabar galite pažymėti, kad norite kelių dalykų. O jeigu norite su skirtingais personažais kelių pamokų, tai kiekvienam personažui atskirai supildykite. Oficialią info į naujienas parašysiu, kai kažką čia nuspręsim, bet negaliu įvardinti, kada tiksliai.

Mačiau, kad buvo pritariančių ir sezono ilginimui. Manau, kad galima pailginti jau nuo dabar, tai gautųsi ruduo-žiema ir pavasaris-vasara. Ar tinka taip? Dėl taškų ir pan. sužiūrėsiu vėliau.

*

Prisijungęs Erka Forrm

• *
  • 673
« Atsakymas #12 Prieš 3 savaites »
Arwen, labai ačiū už leidimą profaut kelis dalykus, išgelbėjai nuo sunkaus pamokos pasirinkimo:DD

O dėl sezonų, aš už tik tada, jei būtų padidintas pamokų,nd bei taškų skaičius.

*

Prisijungęs Erka Forrm

• *
  • 673
« Atsakymas #13 Prieš 3 savaites »
Žmonės pasisakykit, būtų gerai kuo greičiau nuspręst ar ilginam sezonus, jei jau rudenį tą taikysim:D

*

• Menininkas
  • *
  • 2068
« Atsakymas #14 Prieš 3 savaites »
Ar ruduo+žiema, ar, pvz., žiema+pavasaris, man didelio skirtumo nėra. Tai jeigu sezono ilginimas būtų taikomas jau nuo rudens, gali būti ir ruduo+žiema ir pavasaris+vasara.

Esu už sezono ilginimą bet kuriuo atveju (nepaisant to, ar pamokų/ND ir taškų skaičius bus keliamas), tačiau rekomenduočiau tuos skaičius didinti (argumentai ankstesniuose postuose).