0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Alanas Senkleris

• Magizoologas
  • 1107
Ats: Ką keičiame forume?
« Atsakymas #15 Prieš 5 mėnesius »
Pritariu dėl sezonų ilginimo ir manau, kad jei pradėtume nuo rudens tai ir galėtų eiti ruduo žiema, pavasaris vasara.

« Atsakymas #16 Prieš 5 mėnesius »
Aš taip pat pritariu dėl sezono ilginimo jau nuo dabar. Jei sezonas bus pusmetį, manau, užtektų 5 pamokų per sezoną (bent tol, kol aktyvumas nėra didelis). Jei profas nori, gali juk ir daugiau pravesti. Bet dabar gaunasi taip, kad išsinaudoja profas idėjas, o beveik niekas į pamokas neateina. Todėl gaila tų idėjų. :D Su namų darbais taip pat pat. 10 namų darbų sezone atrodytų labai daug, privalomą skaičių čia tikrai mažinčiau. Vėl gi - kas norėtų, galėtų kurti ir 20 namų darbų.
Dėl taškų, man 100 taškų atrodo daug, o 50 neatrodo niekas. Žvelgiant į tai, kiek žmonių šį sezoną pereina į kitą kursą, tai yra vos 3 žmonės (ne personažai) per visą forumą. Nors taškų - 50. Tai jeigu imant 100 taškų per 3 mėnesius, o per pusmetį - 200, man čia atrodo labai labai daug. Neturėčiau motyvacijos tiek surinkti. Kai per 3 mėnesius pakito nuo 100 iki 50 taškų, apsidžiaugiau, nes supratau, kad, o, gal ir pavyks surinkti.
« Paskutinį kartą keitė: Prieš 5 mėnesius sukūrė Dori Mendel »

*

Neprisijungęs Arwen Evenstar

• Hogvartso direktorė
  • *
  • 202
  • Lytis: Moteris
  • miau
    • Sparnuota
« Atsakymas #17 Prieš 5 mėnesius »
Dar kartą ačiū, kas pasisakėte. Pirmiausia pateikiu įvardintų pasiūlymų statistiką (tikiuosi, kad gerai viską suskaičiavau).

Skaičiukai

• Pamokų naikinimui nepritaria: 3
  • Taškų naikinimui nepritaria: 3
  • Mokslo metų ilginimui pritaria: 4
  • Taškų mažinimui (nekeičiant sezono ilgio) nepritaria: 2 | Neturi nuomonės: 1
  • Taškų didinimui (nekeičiant sezono ilgio) pritaria: 1 | Nepritaria: 2 | Neturi nuomonės: 1
  • Pamokų/ND kiekio mažinimui nepritaria: 2 | Pritaria: 2
  • Pamokų/ND kiekio didinimui (pailginus sezoną) pritaria: 1 | Nepritaria: 1
  • Pailginus sezoną, nežymiai padidinti pamokų/ND kiekį pritaria: 3
  • Pamokoms/ND duoti daugiau laiko siūlo: 1
  • Padidinti profesoriaus postų kiekį pamokoje siūlo: 1
  • Duoti ženklelius už surinktus taškus siūlo: 1
  • Varijuoti reikalingus taškus pagal profesorių kiekį pritaria: 2
  • Varijuoti premijų dydį pagal kintamą taškų kiekį pritaria: 2
  • Siūlo įvesti premijas profesoriams pagal įvairius kriterijus: 1

Mano asmenine ir savanaudiška nuomone, mielai pratęsčiau vasaros sezoną, kad jis pasibaigtų ne dabar, o rudenį. Nes dėl sumažėjusio aktyvumo vasarą labai strigo suplanuotų RPG rašymas ir nemažai planuotų RPG liko nepradėti ar net neįpusėti. Tai kažkaip keista bus rašyti rudenį apie tai, kas turėjo vykti vasarą. Profų dėstomus dalykus būtų galima pakeisti, jei yra noras, nes jau vis tiek yra supildyta anketa profų atrankai, o sezono pabaigos laiką nukelti. Bet čia tik mano noras, kuriam, tikėtina, pritariančių nebus.

Pagal pasisakymų statistiką, galima prieiti prie tokių išvadų:

• Pamokos ir ND nebus naikinamos.
  • Sezono trukmę reikia pailginti, kad per metus būtų du, o ne keturi sezonai.
  • Pailginus sezoną, šiek tiek padidinti pamokų/ND kiekį.

Dėl kitų punktų nebuvo labai išsiskiriančios nuomonės, tad pridedu apie juos savo komentarus/pasiūlymus:

• Pailginus sezoną iki 6 mėn., logiška būtų padidinti taškų kiekį bent iki 100. Jeigu anksčiau tiek buvo įmanoma surinkti per 3 mėn., tikrai bus įmanoma ir per pusmetį. Nežinau, ar su dabartiniu aktyvumu verta didinti dar labiau. Nebent jei pamatysim, kad aktyvumas grįžo į ankstesnę situaciją, galima būtų pakelti tarkim iki 150 taškų.
  • Pailginus sezoną, siūlau pakeisti pakeisti pravedamų pamokų skaičių iš 3 į 5, o ND - iš 5 į 7. Ar per daug būtų?
  • Reikalingą perėjimui į kitą kursą taškų kiekį nėra sudėtinga pakeisti, bet tas galvojimas, kiek čia reiktų taškų pridėti, po to dar jungtis į FTP ir koreguoti failą, užima laiko. Ir reikalauja žmogaus (mano) įsikišimo. Norisi kuo labiau viską automatizuoti, o ne įvesti dar vieną darbą, kurį reikia atlikti periodiškai. Tai su tuo sutikčiau nebent jeigu kada nors suprogramuočiau šio skaičiaus pasikeitimą automatiniu būdu. O rankiniu būdu koreguoti programinio kodo nenoriu. Jei tai būtų keičiama per patį forumą (jo nustatymus), tuomet dar pagalvočiau.
  • Pamokos ir ND trukmę profesorius gali rinktis pats, neprivaloma vadovautis tuo, kad tarkim ND turi trukti savaitę. Laiko sezone, net jo nepailginus, yra užtektinai, kad pavyktų skirti kelias savaites tiek pamokai, tiek ND. Tai manau, kad nėra reikalo griežtai reikalauti pamokai ar ND skirti daugiau laiko ir profas gali pats pasirinkti trukmę pagal situaciją.
  • Analogiškai apie profo postų kiekį pamokoje. Jeigu bus reikalaujama parašyti daugiau postų, manau dalis kandidatų į profus atkristų (tame tarpe ir aš). Jei labai norisi profesoriaus postų, galima susitarti asmeniškai, kad būtų į kažką sureaguota, ar kokią bendrą situaciją parašyti. O tas periodinis profo reagavimas į kelis jau parašytus mokinių postus atrodo dirbtinas (tipo reikia surašyti viską, ką profas mato vykstant klasėje) ir kaži ar labai reikalingas. Tai aš šitą punktą palikčiau kaip pasirinkimo galimybę, o ne privalomą dalyką.
  • Ženklelius ar premijas pagal kintamą taškų kiekį galima būtų duoti, bet čia būtų klausimas Dafydd, ar ji norėtų užsiimti skaičiavimu ir keitalioti kas sezoną, kiek kam priklauso premijos, ir siuntinėti ženkliukus. Aš jau kas sezoną keičiu perėjimo į kitą koledžą kainas pagal aktyvių mokinių skaičių ir tas keitimas užknisa, vis linkstu prie to, kad reikėtų nustatyti vieną kainą visiems koledžams ir palikti ją nekintamą.
  • Premijos profesoriams skamba gerai, tačiau jeigu reikėtų užsiimti dar papildomu skaičiavimu ar balsavimu (pvz. įdomiausios pamokos temos), sezono užbaigimas užsitęstų, o ir dabar pabaigti sezoną man ir Dafydd užtrunka gerą valandą, jei ne ilgiau. Vietoj to galvojau gal skirti papildomą bonusą tiems profams, kurie pravedė daugiau pamokų ir ND per sezoną, negu reikalaujama. Tarkim jei per sezoną reikia pravesti 3 pamokas, o pravedė 4, tai už tą ketvirtą duoti kažkokią premiją (už kiekvieną papildomą pamoką ar ND - po fiksuotą kiekį galeonų).
  • Dar galima palikti galimybę prie profesorių gretų prisijungti sezono metu. Visgi 6 mėn. ilgas tarpas. Jau dabar būna, kad sezono eigoj kažkoks profas pasitraukia ir atsilaisvina dėstomas dalykas. Tai jeigu būtų kažkoks dalykas neužimtas, gal po x laiko būtų galima atidaryti papildomą atranką į tas laisvas vietas. Tik čia reiktų gerai apgalvoti sąlygas tam papildomam prisijungimui. Kad nebūtų tarkim, jog per pagrindinę atranką žmogus nepateko į profus ir po to vos ne kas savaitę ar kelias siunčia pakartotinas anketas.

*

• Hogvartso direktorė
  • *
  • 202
  • miau
    • Sparnuota
« Atsakymas #18 Prieš 5 mėnesius »
Anoniminis komentaras

Citata
Aš siūlyčiau 100 taškų pakeisti 50-70 taškų. Nes aš pati esu bandžius du kartus pereiti į antrą kursą. Bet pritrūkdavo 20-50 taškų.

*

Neprisijungęs Erka Forrm

• Magijos istorijos profesorė
  • *
  • 695
  • Religijas ir demonus tiek pat mylinti keistuolė.
« Atsakymas #19 Prieš 5 mėnesius »
Laikas mėgstamiausiai temai<3

Dėl vasaros, man nėra didelio skirtumo, ar ruduo žiema, pavasaris vasara, ar žiema pavasaris, vasara ruduo, tačiau padaryti metų galą vidury sezono (jei teisingai supratau tavo mintį), aš nepritariu, nes tas laikas nei šioks, nei toks.

Dėl taškų, aš jų didinimo tikrai norėčiau, gal net geriau būtų 150, juk dalyvaujant per 3 mėnesius 75 taškus tikrai daug kas susirinkdavo, net jei nepasiekdavo 100 taškų ir mokinys nepereidavo į kitą kursą. Prisiminkim, kad prieš porą vasarų (lyg ne praeitą, o užpraeitą), kai buvo 10 profesorių (o kadangi manai tikrai bus narių, kurie dėstys kelis dalykus, tokį kiekį įmanoma pasiekti), nariai, kurie neprofaudavo ar vieną dalyką turėdavo, surinkdavo 500-800 taškų. Tad kodėl dabar 50 taškų staiga atrodo daug?

Jau sakiau, kad didesnis namų darbų skaičius leistų mokiniams pasirinkti, kas man atrodo gerai, tačiau kadangi yra profesorių, kurie didesnių įsipareigojimų nenori, tai šitas kaip ir 50 ant 50. Plius, kai pavasarį dariau 6 pamokas ir (lyg) 7 nd, taip, dalyvaujančių buvo visose, tačiau niekas neužsiminė, kad smagu/gerai, jog jų yra daugiau, tad lyg atrodo, jog mokiniams to nereikia? Tad dėl kai kurių profesorių noro, gal didinti tik vos vos, kad Tikrai išeitų pasiekti didesnį taškų kiekį, bet profesoriams, kurie nenori vesti daug, nebūtų per sunku.

Taškų kaitaliojimas, ženkleliai ir panašiai, jei tai reikalauja nemažai darbo, tą galima praleisti. Taip pat, tikrai gali padaryti nesikeičiančią koledžų keitimo kaina, kiek pastebėjau, nelabai kas perka keitimą į tam tikrą koledžą tik todėl, nes jis pigesnis nei kitas.

Jap, jei premijos užtęstų sezoną, jų galima ir nedaryti, tačiau tada būtų labai smagu gauti jas už tai, jei pravedi daugiau pamokų/nd. Nežinau, gal dėl to profesoriai labai daug neves, tačiau pabūsiu egoistiška, man tai patiktų:D
Jei ilginam sezonus, pamokų ir nd žadu daryti daugiau, ne dėl mokinių, o dėl savęs, juk smagu:D Pastebėjau, jog nėra prasmės laukti "didesnio" aktyvumo geroms temoms panaudoti, toks laikas retai būna, o jei ir būna, tai raikia ilgai laukti. Plius, temas sugalvoti bent man tikrai lengva.

Dėl prisijungimo, apie šitą nepagalvojau, tačiau būtų visai gerai, dabar pildžiau trims skirtingiems dalykams, nors galvojau ir apie ketvirtą, tačiau pabijojau tokio krūvio, ypač, kai mano kartelė pamokų kiekiui/kokybei vis paauga:D O juk ruduo, prasidės mokslo metai, tad imti nepopuliarų tarp profesorių dalyką nesinorėjo. Bet jei būtų galima sezonui jau įsibėgėjus, tikrai pagalvočiau ir apie papildomą dalyką, jei turėčiau tam laiko. Tad šitas irgi būtų labai labai gerai.
Vieną dieną aš išvarysiu manyje tūnantį demoną ir atsiversiu į krikščionybę. Gal.

*

• Hogvartso direktorė
  • *
  • 202
  • miau
    • Sparnuota
« Atsakymas #20 Prieš 5 mėnesius »
tačiau padaryti metų galą vidury sezono (jei teisingai supratau tavo mintį), aš nepritariu, nes tas laikas nei šioks, nei toks.
Neturėjau omeny daryti sezono galą vidury sezono. Kuris mano teiginys leido taip pagalvoti? Patikslinčiau, ką turėjau omeny.

*

Neprisijungęs Erka Forrm

• *
  • 695
« Atsakymas #21 Prieš 5 mėnesius »
Kad jis pasibaigtų ne dabar, o rudenį? Tai kad būtų vasara-ruduo, žiema-pavasaris?
Vieną dieną aš išvarysiu manyje tūnantį demoną ir atsiversiu į krikščionybę. Gal.

*

• Hogvartso direktorė
  • *
  • 202
  • miau
    • Sparnuota
« Atsakymas #22 Prieš 5 mėnesius »
Aha, kad būtų vasara-ruduo ir žiema-pavasaris. Dabar esantis sezonas ir mokslo metai tęstųsi iki lapkričio galo. Neužsibaigtų dabar mokslo metai. Nebent profesorių dėstomi dalykai kažkiek pasikeistų. Kaip ir sakiau, vien dėl mažo aktyvumo ir sustojusių RPG vasarą.

*

Neprisijungęs Erka Forrm

• *
  • 695
« Atsakymas #23 Prieš 5 mėnesius »
Ah, tada didelio skirtumo kaip ir nėra, tik gal bent man ruduo-žiema, pavasaris-vasara labiau.

« Atsakymas #24 Prieš 5 mėnesius »
Man tiktų tas variantas, kad tęstume dabartinį sezoną, nes tikrai liko daug neparašytų RPG ir jų idėjų. Tačiau tada kaip bus su profais? Juk jie negali gyventi naujame sezone, o visi kiti sename? Tarkim, aš galiu įsivaizduoti su Juzefu, kad dar tie patys mokslo metai. Nauji profai galės įsivaizduoti irgi, kad atėjo tiesiog rugsėjį, jei gyvenam senam sezone. Bet jei yra profų, kurie jau įsivaizdavo visus metus? Tarkim, Auris, Dafydd, Erka, pati Arwen? Ir ar tuos pačius dalykus nuo rudens imsit?

*

• Hogvartso direktorė
  • *
  • 202
  • miau
    • Sparnuota
« Atsakymas #25 Prieš 5 mėnesius »
Man nebūtų problemos įsivaizduoti per pamokas, kad dar tie patys metai tęsiasi.

*

Neprisijungęs Erka Forrm

• *
  • 695
« Atsakymas #26 Prieš 5 mėnesius »
Tačiau jau buvo egzaminai;D Plius, tada tektų toliau tą patį profaut, anketos jau užpildytos, net char susikūriau, tad kažkaip įsivaizduoti, jog nuo rugsėjo...

*

• Hogvartso direktorė
  • *
  • 202
  • miau
    • Sparnuota
« Atsakymas #27 Prieš 5 mėnesius »
Tai tas charas gali įsivaizduoti, jog jau dėsto nuo rugsėjo, mažiausia problema naujiems profams. O juk ir pirmos pamokos veiksmas neprivalo būti rudenį. Gali iškart žiemos ar pavasario veiksmą aprašyti.
Egzaminus galima traktuoti kaip eilinį ND, irgi ne problema. Jei reikia, galiu ir pavadinimą jiems pakeisti į kokį nors "papildomas ND" ar pan.
O jeigu būtų taip, kad vasaros profai nori kažkokių kitų pamokų, nu tai galima daryti išimtį ir nuo rugsėjo apkeisti. Tarkim kaip Hagridas ne nuo rugsėjo pradėjo dėstyti MGP.
Labai norint, visada galima rasti išeitį.
Bet jeigu ir daugiau bus nepritariančių, nu tai ką padarysi. Tiesiog tikrai nepaprastai gaila, kad nepavyks parašyti kelių suplanuotų ir nemažą reikšmę charo vystymui turinčių RPG, nes vargu ar bus noras rašyti juos į praeitį.

*

Neprisijungęs Alanas Senkleris

• Magizoologas
  • 1107
« Atsakymas #28 Prieš 5 mėnesius »
Tarkim aš užpildžiau profavimo anketą iš personažo, su kuriuo jau gerokai aprašiau šiuos metus ir tarkim rudenį ar žiemą jo tikrai nebuvo Hogvartse. Jei būtų galima rašyti, kad jis dėl kažkokios priežasties pradėjo dirbti nuo pavasario tik, tada man tiktų toks sezono pratęsimas.

*

• Hogvartso direktorė
  • *
  • 202
  • miau
    • Sparnuota
« Atsakymas #29 Prieš 5 mėnesius »
Galima sugalvoti, kad koks nors npc dėstė kažką ir užsilenkė, teko ieškoti kito profo jam pakeisti.