0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Erka Forrm

• Magijos istorijos profesorė
  • *
  • 694
  • Lytis: Moteris
  • Religijas ir demonus tiek pat mylinti keistuolė.
Ats: Ką keičiame forume?
« Atsakymas #30 Prieš 4 mėnesius »
Iš esmės, man keista, kad noras rašyti atsorado tik dabar, sezono pabaigoje.
Aš esu prieš tokį dalyką, tačiau jei taip nuspręsit, bent jau praneškit kuo anksčiau.
Vieną dieną aš išvarysiu manyje tūnantį demoną ir atsiversiu į krikščionybę. Gal.

*

Neprisijungęs Arwen Evenstar

• Hogvartso direktorė
  • *
  • 201
  • miau
    • Sparnuota
« Atsakymas #31 Prieš 4 mėnesius »
Man noras rašyti buvo visą laiką ir niekur jis nedingo. Bet kai visos skolos atsakytos beveik prieš mėnesį, kas iš to mano noro...

*

Neprisijungęs Erka Forrm

• *
  • 694
« Atsakymas #32 Prieš 4 mėnesius »
Man asmeniškai ruduo-žiema, pavasaris-vasara yra labiau vaibas. Kadangi didžiausias mano noras rašyti būna šaltuoju metų laiku, labiausiai rudenį žiemą, tą sezoną tikrai būčiau aktyvesnė, o kitą labai mažai/gal net neaktyvi, tačiau jei būtų vasara-ruduo, tikėtina, kad abejais sezonais pradėčiau dalyvaut tik rudenį/žiemą, jei dar atrodytų verta viduryje (būtų galimybė profaut ir pan.), tačiau dabar toks perėjimas man atrodo nei šioks, nei toks.
Bet jei bus nuspręsta, būtų smagu tą sužinoti iki profų paskelbimo, kad dar spėčiau viską suderinti ir pakeisti savo pasirinkimus.
Vieną dieną aš išvarysiu manyje tūnantį demoną ir atsiversiu į krikščionybę. Gal.

*

Neprisijungęs Dafydd Carwyn Llewellyn

• Menininkas
  • *
  • 2252
  • Lytis: Vyras
  • Tingėti - Llewellyn'ų prerogatyva.
« Atsakymas #33 Prieš 4 mėnesius »
Aš esu stipriai prieš tai, kad dabartinis sezonas būtų pratęstas iki rudens galo. Šiuo metu aktyviausiai rašom aš ir Alanas, ir tuose RPG, kuriuos mes rašom kartu, nemažai aprašyta šito sezono pavasario, netgi atostogų, yra ir planų kitam sezonui. Jeigu kažkas įvyko, pvz., vasarą, o dabar vėl staiga žiema, reikia prisiminti, kad veikėjas to dar nematė/nepatyrė ir pan. Maža to, tektų save riboti, kad rašomi RPG nepaveiktų veikėjo taip, kad jis nebegalėtų kažko pamatyti/patirti ar pan. Tai realiai pailginus sezoną man (ir galbūt Alanui, nors už kitus nekalbu) reikėtų tris mėnesius "pralaukti", kad išsilygintų laikas. Jau ir taip reikės laiko priprasti prie to, kad sezonas ilgesnis. Be to, mano profesoriaus (veikėjo, kurį planuoju leisti) šito sezono rudenį Hogvartse tikrai nebuvo, o pagal planuojamą RPG jis ten turi būti rugsėjo pirmą. Taip pat atkreipiu dėmesį, kad jeigu bus naujų profesorių (autorių, ne veikėjų), jiems gali būti sudėtinga pradėti, kai yra mokslo metų vidurys. Plius konkrečiai Alano atveju dalykas, kurio tas veikėjas nori, yra užimtas (sorry, Alanai, kad pasakau, bet bent nenurodau, kuris dalykas), vadinasi, to veikėjo autorius turėtų sutikti, kad jo veikėjas dėl kažkokių priežasčių turėtų išnykti iš Hogvartso. Ir bendrai toks drastiškas pakeitimas dėl vieno žmogaus negalėjimo rašyti man asmeniškai atrodo "neskaniai", tuo labiau, kad visiškai nespėjant parašyti RPG galima nusipirkti amžiaus/kurso keitimo prekę ir peršokti vienu sezonu atgal (been there, done that). Iš esmės kurie du metų laikai sueina į vieną sezoną, man nėra svarbu, bet šiuo atveju siūlyčiau ruduo-žiema ir pavasaris-vasara.

Man yra šiek tiek keista, kai taškų skaičius priklauso nuo mokinių (bendrai forume), o ne profų aktyvumo. Dabar jį sumažinus aktyvumas dar labiau krito, tad esant mažam aktyvumui nekelti reikiamo kiekio man sunkiai suprantama. 5 pamokos + 7 ND + 1 egzaminas = 130 taškų. Toks buvo pasiūlymas pusės metų sezonui (man tinka). Vadinasi, visus taškus (ir dar daugiau) teoriškai galima susirinkti iš vieno profesoriaus. Sakyčiau, pusės metų sezone 150 taškų turėtų būti minimumas. Tuo labiau, kad kaip Erka ir minėjo, tikėtinai profų skaičius padidės, nes galima dėstyti keletą dalykų.

Suprantama tai, kad nesinori papildomo darbo keičiant reikiamą taškų skaičių. Bet gal būtų verta padaryti kintamą skaičių premijai gauti? Jas vis tiek sužiūriu ir suskaičiuoju rankiniu būdu. Tarkim, min. taškų skaičius 150. Tai jeigu mažai profų, premijai gauti 200, daug profų - 300 ir pan.

Dėl patekimo į profesorius vidury sezono. Šita idėja gera atrodo. Sakyčiau, kad būtų verta tą padaryti vieną kartą - vidury sezono. T.y. jeigu yra profesorius, per pirmą pusę nieko (ar beveik nieko) nepadaręs, jo perklausti, ar dar profesoriaus. Jeigu pasako, kad ne, tada tą vietą atlaisvinti (jeigu per, pvz., savaitę neatsako, išmesti? Ar per žiauru?). Ir paleisti trumpą (kokių trijų dienų, ne savaitės) atranką naujiems. Taip nepatekę į profus galėtų "pasitaisyti", sužinotume, ar neaktyvūs profai dar ką nors darys ir atsirastų galimybė prisijungti naujiems.

Su ženkleliais/premijomis man nėra problemų, kol neturiu tų ženklelių piešti. Dėl premijų profesoriams. Atkreipiu dėmesį, kad kuo daugiau pamokų/ND profesorius padaro, tuo daugiau algos gauna. Ar tikrai reikia kažko papildomai? Vis dėlto jeigu manot, kad taip, tada aš ne prieš, tuo labiau, kad tą vis tiek turiu suskaičiuoti (dėl algų). Tik nemanau, kad yra labai būtina skatinti profesorius daryti daugiau pamokų/ND. Tokių kartais pasitaiko ir šiaip, bet ar nebus taip, kad siūlant ženklelius ar ką prasidės pamokos "bile tik padaryt"?
« Paskutinį kartą keitė: Prieš 4 mėnesius sukūrė Dafydd Carwyn Llewellyn »

*

Neprisijungęs Erka Forrm

• *
  • 694
« Atsakymas #34 Prieš 4 mėnesius »
Dėl tų premijų, taip, jos yra, tačiau, kadangi dar ir vadovavau KL, kiek pridėta buvo už papildomas 3 pamokas ir 2 nd, iki 10 g? O dėl darymo tik tam, kad padaryti daugiau, tas jau būna. Čia šį ar praeitą sezoną kažkas: jo, įkėliau tokį patį nd, nes niekas praeito nepadarė. Jei niekas ir nedarys, tai ir daugiau kartų ta patį dės? Čia tingėjimas galvot labiau? Tokiu atveju, yra buvę, kad kitą sezoną galėčiau nukopijuoti nuo praeito 3-4 nd, nes niekas nepadarydavo.
Iš esmės, jų galima ir nedaryti, tačiau man, kaip mokinei, norėtųsi profesorių noro padaryti ką nors daugiau.
(Ir man užsidirbt.)

*

Neprisijungęs Willow Ivy de Mae

• Herbologijos profesorė
  • *
  • 62
  • If you dance, I'll dance And if you don't, I'll dance anyway
« Atsakymas #35 Prieš 4 mėnesius »
Gal daugiau skelbti apie šį forumą, socialiniuose tinkluose? Nes aš taip ir sužinojau apie šitą forumą, per socialinius tinklus;)
Kissin' in the blue dark

*

Neprisijungęs Erka Forrm

• *
  • 694
« Atsakymas #36 Prieš 4 mėnesius »
Arwen tikrai administruoja kelias paskyras ir vis skelbia apie forumą, tačiau, norint pritraukti auditoriją prie tos paskyros, pagrindas vis tiek turi būti ne tik forumas, kitaip ne nariams nebus įdomu. Tuo labiau, norint, kad algoritmai išmestų paskyrą nesidomėjusiems (jei dažnai žiūri tą puslapį, algoritmai jo įrašus išmeta dažniau), reikia investuoti į reklamą.

*

• Menininkas
  • *
  • 2252
« Atsakymas #37 Prieš 4 mėnesius »
Ai, ten Erkos klausimas buvo. :D Kaip yra skaičiuojamos profų algos, tiksliai nenoriu sakyti (kad neprasidėtų belekoks darbo atlikimas galeonų kiekiui pasikelti), tačiau kuo daugiau pamokų/ND, tuo daugiau galeonų. Vadovavimas koledžui gali pridėti papildomų galeonų.

Kadangi rašau postą, pridėsiu dar vieną argumentą prieš vasaros sezono pratęsimą. Profesorių sąraše yra 5 nauji profesoriai, priklausantys keturiems autoriams. Pratęsus sezoną visi šie veikėjai realiai prarastų pusę sezono, per kurią būtų galėję kurti ryšius su mokiniais (ar kitais profesoriais) ir tiesiog vystę veikėjus kaip profesorius. Jiems reikėtų arba rašyti, kad yra rugsėjis, bet tada galimai ir vėl negalėtų vykti kažkas labai svarbaus, nes jau aprašyta žiema, kai tai neįvyko. Arba rašyti, kad yra žiema (kas atitiktų laiką, nes tokiu atveju šiuo metu būtų sezono vidurys) ir tada įsivaizduoti, kaip veikėjams sekėsi dirbti, kokius mokinius mėgsta ir pan. Bet kodėl tuos ryšius reikia įsivaizduoti, kai žmogus ėjo į profesorius? Arba tada visi turėtų ateiti dirbti mokslo metų viduryje, kas bent jau man visiškai netinka (visų pirma, kaip ir sakiau, mano veikėjas pagal planą Hoge turi būti rugsėjo 1, be to, kadangi jau yra sąrašas, galiu patikslinti - Alano personažas turėtų pakeisti maniškį, ir aš nesutinku, kad Brendanas žūtų/išeitų iš darbo).

In short, manau, kad siūlomas pakeitimas reikalautų per daug derinimo/tarimosi ir pan. Ypač kai to reikia dviem savo RPG nespėjusiems parašyti žmonėms.

Dar dėl taškų skaičiaus. Gal aš ne taip suprantu frazę "mažas mokinių aktyvumas"? Aš šitai suprantu kaip faktą, kad yra nedaug veikėjų mokinių, kurie rašo pamokose/daro ND. Bet kadangi ne kartą buvo minima, kad kol mažas aktyvumas, reikia mažinti taškų skaičių, gal tai turėtų reikšti, kad forume yra 100 mokinių veikėjų, kurie mažai rašo (bet rašo)? O jeigu suprantu gerai, kam tada mažinti taškų skaičių, kai mažas mokinių aktyvumas (mažai tokių veikėjų)? Įsivaizduokime, kad yra vienas mokinys ir du profesoriai. Jam reikia 100 taškų. Nueina į A profesoriaus pirmą pamoką, padaro du profesoriaus B namų darbus. Antras pamokas praleidžia, bet padaro A profesoriaus trečią, ketvirtą ir penktą ND ir nueina į abiejų profesorių trečią pamoką. 80 taškų. Vadinasi, teks daryti abu egzaminus. T.y. profesoriai juos kur(k)s ne šiaip sau. Mokiniui reikia 50 taškų. Gali ne tik nebedaryti egzaminų, bet ir neiti į trečias pamokas. Ar tikrai norime, kad pamokos/ND būtų tušti? Kai nėra daug mokinių (kas automatiškai sumažina skaičių tokių, kurie į pamokas eina ne dėl taškų), juos kaip tik reikia skatinti eiti į pamokas ir daryti ND. O didesnis taškų skaičius norint pereiti į kitą kursą yra ganėtinai rimta ir nesudėtingai įgyvendinama paskata. Egzaminus padarė maždaug 1 ar 2 mokiniai. Jeigu vis dar reikėtų 100 taškų, jų tikriausiai būtų buvę apie 5-7 (skaičiuoju saviškius ir kitų autorių tuos, kurie tikėtinai būtų norėję pasikelti kursą). Taip kad šitoje vietoje tiesiog noriu suprasti logiką, kodėl esant nedideliam mokinių aktyvumui dar ir mažinamas taškų skaičius.

*

Neprisijungęs Alanas Senkleris

• Magizoologas
  • 1098
« Atsakymas #38 Prieš 4 mėnesius »
Visgi siūlyčiau pradėti šituos pakeitimus nuo rudens. Nuo rudens apjungti sezonus, nuo rudens normaliai atsiras papildomi profesoriai. Gana dažnai yra taip, kad RPG užsitęsia ir tenka rašyti tokius, kurie yra iš kitų sezonų. Pati tokių turiu. Ir manau, kad per šešis mėnesius išeitų parašyti ir tuos nerašytus ir dar naujų pradėti.
Jei jau jungtume vasaros ir rudens sezoną tada turbūt logiškiausia būtų palikti viską kaip buvo. Tai yra kad nebūtų naujų profų, nes atsiranda neatitikimų, dubliuojasi pasirinkti dalykai. Bet nemanau, kad taip būtų faina padaryti.
Dar jei atsirastų koks vienas naujas profesorius tarkim tai nieko. O čia visai kas kitą. Daug personažų, daug istorijų gali atsirasti. Ir tada jau reiktų labai derintis, nes nemažai kas iš šių metų jau yra aprašyta.
Tai va atrodo patogiausia tiesiog jungti nuo rudens, pradėti viską kaip sakant nuo švaraus lapo. Dar liko kažkiek vasaros, tai gal išeitų bent kažkiek parašyti tuos nepradėtus RPG ir pabaigti juos rudenį.

*

Neprisijungęs Erka Forrm

• *
  • 694
« Atsakymas #39 Prieš 4 mėnesius »
Gal nelabai į temą, bet padiskutuokim: kiek turi būt aktyvių narių, kad aš galėčiau renginius organizuot? Kadangi vasarą negalėjau, man galvot rudeniui ar ne?:D

*

Neprisijungęs Willow Ivy de Mae

• Herbologijos profesorė
  • *
  • 62
  • If you dance, I'll dance And if you don't, I'll dance anyway
« Atsakymas #40 Prieš 4 mėnesius »
Tai turbūt taip. Ir manau, kad tų renginių reikia kuo daugiau, nes tikrai būna kažkas įdomesnio. Dėl skaičiaus nežinau, nes neseniai prisijungiau, nelabai žinau kur jau "daug" aktyvių narių, o kur "mažai" ;0
Kissin' in the blue dark

*

• Menininkas
  • *
  • 2252
« Atsakymas #41 Prieš 4 mėnesius »
Tas tai depends, koks renginys. Kiaušiniams (ar kam nors) rinkti tai nėra svarbu realiai. O kvidičo dabar tikrai neverta daryti. Komandinių/porinių renginių turbūt irgi nelabai. O tokių kaip Rašalo veidai (kur kiekvienas už save) tai gal ir galima pagalvoti. Manau, kokie 5 žmonės jau būtų okay.