0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

*

Neprisijungęs Auris Senkleris

• Apsigynimo nuo juodosios magijos profesorius
  • *
  • 2193
Buitiškas kambarys
« Prieš 1 metus »
Tai kambarys, kuris prireikus gali tapti šluotų sandėliuku, virtuve, drabužine, skalbykla ar bet kokia kita patalpa, kurioje norisi atlikti buities darbus.

Po to pokalbio su Kaja vykusio jiems susitikus prie Grifiukų stalo abu užlipo daugybę laiptų maršų ir priėjo reikiamą gobeleną.
- Tai kambarys iki pareikalavimo. Jis gali tapti kokiu tik nori kambariu. Tik aišku kaip visada tai negalioja žiobariškoms elektrinėms technologijoms. Reikia užsimerkti ir galvoti apie tai ko nori. Ir tris kartus praeiti pro šią sieną. Štai. - Raudonplaukis užsimerkė. Įsivaizdavo didelę virtuvę. Su dideliu stalu mėsai pjaustyti, krosnimi, puikiu indų rinkiniu, spintelėmis, valgomojo stalu ir taip toliau. Man reikia senoviškos virtuvės. Man reikia Senoviškos virtuvės. Man reikia Senoviškos virtuvės.
Jam atmerkus akis išvydo plačias medines duris. Atidarė jas.
- Prašom vidun. - Nusišypsojo. Ir įėjo į didelę patalpą. Grindys čia buvo grįstos plytelėmis. Virtuvė dar turėjo didelį langą pro kurį buvo matyti kiemas. Čia buvo viskas ko tik galėtų prireikti.
- Tai štai, čia krosnis. Bet ją aišku pirma reikės užkurti. Va ten malkų dėžė. Na, ar mudu čia visgi imsimės kulinarinių bandymų ar tik šiaip apsižiūrėsim kas ir kaip?

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• VII kursas
  • *
  • 488
  • Taškai: 83
Ats: Buitiškas kambarys
« Atsakymas #1 Prieš 1 metus »
Jeigu Kaja būtų žinojusi, kad tas kambarys yra šitaip aukštai, ji tikrai nebūtų ėjusi.
Šiaip ne taip užsiropštė į nežinia kelintą aukštą ir sunkiai gaudė orą. Profesorius ėmė pasakoti kažką apie tą kambarį, bet pirmakursė pusės negirdėjo.
- Kodėl... šis... kambarys... taip... aukštai... - iškvošė ji. - Ir kodėl... čia... nėra... lifto?..
Šitokia pilis, o joje nebuvo lifto. Tikra nesąmonė. Šviesiaplaukei buvo sunku suprasti, kodėl burtininkai, turėdami tokias galimybes, šitaip apsisunkina sau gyvenimą. Arba visa tai melas.
Kiek atsigavusi mergaitė įžengė į kambarį ir apsidairė. Profesorius parodė į krosnį. Tas daiktas buvo keistas.
- Malkų dėžė? Tai čia kepa kaip ant laužo? Užkurkit, - visai susidomėjusi paprašė. - Tai čia galima iškepti picą? - dar pasiteiravo.

*

• *
  • 2193
« Atsakymas #2 Prieš 1 metus »
Auris ir pats nebuvo laiptų mėgėjas. Tikrai nusibosdavo kabarotis kažin kiek aukštyn.
- Hogvartsas labai senas. Gal todėl nėra liftų. Tisą sakant nežinau. Magijos ministerijoje yra puikus liftas. Bet čia turim, ką turim. - Kaja susidomėjo krosnimi. Auris pabandė prisiminti kaip čia viską reikia padaryti. Norėjosi užkurti krosnį be lazdelės. Kad būtų įdomiau.
- Gerai. Atnešk man truputį malkų. Aha, picas galima kepti. Ne visai kaip ant laužo. Pamatysi viską eigoje. - Aiškino. Aišku tam, kad jie galėtų kažką iškepti krosnis turės įsidegti. Jei jie keps čia picą, tai užgaiš pusdienį. Paskui dar jo laukė toji atkaklioji Grifė. Senkleris kažkodėl pajuto nuovargį. Tai buvo jo apatiškųjų mokslo metų pradžia.

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• VII kursas
  • *
  • 488
« Atsakymas #3 Prieš 1 metus »
- Magijos Ministerija? - išpūtė akis Kaja. - O tai... o tai čia kaip magų valdžia? Tai ten yra elektra? - klausinėjo.
Vadinasi, ne visur burtininkai kvaili, dabar jau mąstė mintyse. Pasirodo, tik Hogvartse nėra elektros, galvoje darė išvadas.
- Tai tada ten veikia ir telefonai, taip? - vėl prabilo. - Kaip nesąžininga, - susiraukė. - Kas, kad senas tas Hogvartsas. Juk būtų galima įrengti liftą. Gal galima mokytis Magijos Ministerijoje? - pajuokavo.
O tada profesorius paprašė, jog Kaja atneštų malkų. Kelias akimirkas ji tiesiog nekreipė dėmesio, nes smegenys neužfiksavo, jog prašymas skirtas jai. Buvo įprasta, jog tokius dalykus, ką nors atnešti, namuose darydavo tarnai. Tačiau čia tarnų nebuvo. Kaja tarsi prabudo ir apsidairė. Tuščia, daugiau nei vieno žmogaus.
- Kas? Aš turiu atnešti malkų? - išpūtė akis, tada vėl ėmė dairytis po kambarį, ar pamatys kur nors malkas. - Bet jos bus sunkios! - prieštaravo.

*

• *
  • 2193
« Atsakymas #4 Prieš 1 metus »
- Ne, ten elektros nėra. O telefonai tikrai ten neveiktų. Liftus veikia magija. - Jeigu jau Hogvartse elektriniai prietaisai mirdavo. Tai magijos pergrūstoje ministerijoje tuo labiau.
- Mokytis reikia mokykloje, o magijos ministerijoje vyksta daugybė darbų. Taip. Tai magiškoji valdžia. Jie atsako už daug dalykų. Už tai, kad magijos pasaulis liktų paslaptyje, jie leidžia įstatymus, bendradarbiauja su užsienio burtininkais. Su visokiomis būtybėmis. Žodžiu labai daug ką veikia. - Kaja kažkodėl pradėjo aikštytis dėl malkų. Aurį dar labiau prislėgė neviltis. O jis ir nežinojo kaip sunkiai jam suksis šie mokslo metai. Geriausia dabar atrodė mesti viską ir palydėti pirmakursę mergaitę į bendrąjį kambarį.
- Tai tu nešk po porą pagalių. Nebus labai sunkios. Nori užkurti krosnį ar ne? Jei nori, tada reikia malkų. Argi įdomu, jei viską padarysiu vienas? Kartu dirbti daug įdomiau.

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• VII kursas
  • *
  • 488
« Atsakymas #5 Prieš 1 metus »
- Na, gerai. Nesvarbu, kaip tie liftai veikia. Bet kodėl jų nėra Hogvartse? Jeigu yra ten toje ministerijoje, turėtų būti ir čia, - kalbėjo. - Nesvarbu, senas Hogvartsas ar ne. Galėtų atsinaujinti. Dabar madingos tikrai ne tokios spalvos kaip pilyje, - atsiduso.
Kaja susiraukė. Jai visai nepatiko tai, kad profesorius reikalauja, jog ji neštų malkas. Tačiau ji labai norėjo picos. Todėl nusprendė nusileisti ir pradėjo nešioti tas malkas. Tiesą pasakius, malkos visai nebuvo sunkios. Tačiau pirmakursė vis tiek nebuvo patenkinta tokia veikla.
- Na, štai, - tarė Kaja. - Atnešiau tų malkų. Bet daugiau tikrai nieko nenešiu, - informavo. - Tik nesakykite, kad reikės, pavyzdžiui, tarkuoti sūrį. Sūrio galima nusipirkti jau tarkuoto.

*

• *
  • 2193
« Atsakymas #6 Prieš 1 metus »
- Nežinau kodėl Kaja. Gal kada atsiras. Bet gal tiesiog. Norima mokyklą palikti tokią, kokią ją sukūrė prieš daugybę metų. - Pirmakursė beprotiškai nenoriai nešė malkas. Išlepinta mergiotė. Toptelėjo mintis, kai ji pradėjo kalbėti. Tarkuoti sūrį taip sudėtinga? Aišku, kai viskas guli ant lėkštutės tada... O tada jis krūptelėjo ir negalėjo suprasti kas pasidarė. Kodėl visai neturi kantrybės? Kodėl šitaip galvoja? Kodėl vien mintis apie vakare laukiantį pokalbį su Grife iš septinto kurso apie mokslus jam varo siaubą? Man pakyrėjo viskas. Reikėjo šiais metais neatvykti į mokyklą. Nenoriu čia būt.
- Žinau, kad yra tarkuoto. Galbūt mums tokio ir atsiųs, aš turėsiu paprašyti maisto, nes jo negalima gauti kerais. Bet jei mes daromės tikrą picą, reikės pagaminti ir picos paplotėlį. Patiems. Ar to nori? Reikės pasiruošti mėsą. Taip atsiranda maistas Kaja. Jį reikia pagaminti. - Auris kol kas nekūrė krosnies. Nes nebuvo tikras ar Kaja norės toliau dirbti.
« Paskutinį kartą keitė: Prieš 1 metus sukūrė Auris Senkleris »

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• VII kursas
  • *
  • 488
« Atsakymas #7 Prieš 1 metus »
Kaja atsiduso. Jai nelabai kaip skambėjo mintis, jog septynerius metus teks laipioti į šitiek aukštų į viršų.
O tada profesorius pasakė baisų dalyką. Prieš kurį sūrio tarkavimas atrodė lyg koks nors menkniekis.
- Turit omeny, gaminti tešlą? Patiems? Ją ten minkyti, kočioti? - visai apstulbusi paklausė pirmakursė. - Ne! Ne, tikrai to nenoriu. Jau jokio paplotėlio aš tikrai negaminsiu. Tiek to tada tą krosnį ir picą, geriau pažaisiu su Maiku.
Bet, aišku, noras picai niekur nedingo. Ir pamatyti, kaip veikia ta krosnis, buvo įdomu. Be to, Kaja juk prinešė malkų! Negi be reikalo? Mergaitės akys šiek tiek apsiašarojo. Ji sukryžiavo rankas.
- Kodėl negalima tiesiog gauti to paplotėlio? O picą aš galiu valgyti ir be mėsos, tik su sūriu. Dar pasakykit, kad tada reikės papjauti kokią vištą, nes taip atsiranda maistas, - suburbėjo.

*

• *
  • 2193
« Atsakymas #8 Prieš 1 metus »
- Taip. Reikės kočioti, minkyti. Pasidaryti tešlą. Dabar jos niekas neruošė. Todėl reikės patiems pasiruošti. O magija maisto gauti neįmanoma. Tai vienas iš dalykų, kurių neįmanoma išburti. - Teko užsidėti vieną iš savo kaukių, kad nepradėtų atvirai niršti. Pats savęs nesuprato, praėjo dar mažai mokslo metų laiko, bet Auriui labai prailgo. O ši pirmakursė nervino. Na, bet vaidinti jis mokėjo visuomet. O lieti pykčio ant mergaitės, kurią pats čia ir atsivedė nesiruošė.
- Jei negaminsim nieko, tada teks eiti. Aš eisiu dirbti, o tu galėsi ir viena pažaisti su Maiku. Ar nori eiti? - Matė, kad ji labai nusiminė. Pačiam dabar buvo neramiau kaip ištrauks ilgus metus mokykloje. Ar tai jau pabaiga? Ar dingo įkvėpimas čia dirbti? Anuomet galvojo Senkleris.
- Mes tikrai nevyksime į parduotuvę visko pirkti. Ji labai toli. O tau negalima išvykti iš mokyklos. Taigi. Arba gaminsimės patys. Arba eisime iš kambario. Ne, vištos nereikės pjauti. - Šį kartą nusišypsojo. - Manau, kad virtuvėje yra mėsos. Reiktų tik ją pasiruošti.

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• VII kursas
  • *
  • 488
« Atsakymas #9 Prieš 1 metus »
Kaja jautė didelę neteisybę. Profesorius ją čia atsivedė tam, kad parodytų kaip veikia krosnis. Tam, kad jie suvalgytų skanią picą. O ką ji gavo vietoj to? Teko nešti kažkokias malkas, kol galiausiai paaiškėjo, kad reikės gaminti tešlą, ruošti mėsą. Nieko aš nedarysiu, pasakė sau mintyse Kaja. Buvo skaudu.
Pirmakursė pasiėmė Maiką. Atsisėdo ant kambaryje esančios kėdės. Kurį laiką tylėjo ir žiūrėjo pro langą bei glostė žaislinį triušiuką. Norėjo namo. Čia nėra ką veikti. Nėra normalaus maisto. Viskas šitoje mokykloje - tikra nesąmonė.
- Aš tešlos nedarysiu, - galiausiai pasakė Kaja. Buvo netoli ašarų. - Tokius dalykus daro tarnai. Čia kažkokia nesąmonė. Vaikai tik per žaidimą daro valgyt. Ir net ten kepant picą jau padas būna paruoštas, reik tik išsirinkti, ar jis storas, ar plonas, ar su paprastu kraštu, ar su sūrio, - šnekėjo susiraukusi.

*

• *
  • 2193
« Atsakymas #10 Prieš 1 metus »
Tapo aišku, kad jie nieko neveiks. Veltui sugaištas laikas. Pyko viduje. Ji vaikas Auri. Ji na gal ir palepintas vaikas, bet juk galėtum sudominti ją, jeigu panorėtum. Bėda ta, kad nenorėjo. Visai nenorėjo.
- Įprastai žmonės gamina maistą patys. Tie, kurie nėra labai pasiturintys. Kurie gyvena paprastai. Ne varganai, o vidutiniškai ir kurie neturi tarnų. - Bandė ramiai aiškinti.
- Jeigu nenori, aš už tave tikrai nieko nedarysiu. Arba kartu, arba eisim iš čia. Bet tu pagalvok. Skani, traški pica. Kurią pati pasidarytum. Paskui ir socialiniuose tinkluose galėtum pasakoti, kad beveik viena krosnyje kepei tikrą picą. - Ir kam tu tai darai?Juk to net nenori. Tiesiog pasakyk, kad eisim. Mąstė. Tais metais Auris siaubingai įklimpo į beprasmybę, liūdesį. Tais metais apleis savo pareigas mokykloje. Pabus tik pavasarį.

*

Neprisijungęs Kaja Adams

• VII kursas
  • *
  • 488
« Atsakymas #11 Prieš 1 metus »
- Bet mano tėvai turi pinigų, - pasakė. - Jeigu reikia, jie gali pasamdyti tarnų, kurie čia dirbs. Aš irgi nieko nedarysiu! Apsieisiu, - pradėjo ožiuotis. - Kai grįšiu namo, pasakysiu tėvams, kad nupirktų man krosnį. Jie ją nupirks, tada virėja iškeps picą ir visi bus laimingi.
Profesoriui prabilus apie socialinius tinklus Kaja sukluso. Tačiau neilgam, nes jis pasakė visišką nesąmonę.
- Ar jūs juokaujate? Niekas manimi nepatikės! Turėčiau padaryti daug nuotraukų ir vaizdo įrašų, o čia net neveikia jokie prietaisai! Ir reikėtų pažymėti vietą, kurioje tą picą kepiau. O ką aš pažymėčiau, Hogvartsą? Apie kurį žino tik mano tėvai? Nesąmonė čia tas Hogvartsas iš viso. Vis tiek niekada neišmoksiu burti. Aš noriu namo. Bet ačiū už Maiką, - paskutinį sakinį tarstelėjo tyliai, tuo metu spoksojo į žaislą.

*

• *
  • 2193
« Atsakymas #12 Prieš 1 metus »
Šiandien geriausia tiesiog nepradėti. Gal praeis. Galvojo Senkleris. Gal praeis ir aš vėl ramiai galėsiu dirbti. Nors abejojo. Jei jau prasidėdavo tas klampus liūdesio, nenoro jausmas, tai tęsdavosi ne vieną dieną.
- O kodėl gi ko nors nepadarius pačiai. Visiems patiktų. Ir tavo tėvams. Galėtum jiems papasakoti, kad kažką nuveikei pati. Išmokai kažko naujo. - Auris sudėjo malkas atgal iš kur Kaja jas pasiėmė.
- Na gerai jau. Tada einam. Nes aš vienas nieko nedarysiu. - Jeigu jaustųsi kaip visuomet, žvaliai. Tada sumanytų ką nors ir jie šiandien tikrai kažką nuveiktų. Bet neturėjo ūpo. Ir todėl jie išėjo. Taip nieko ir nenuveikę.
Tik vėliau grįžo ir bandė kepti. Bet jau po kurio laiko. Bet tą dieną net krosnies neįkūrė.

*

Neprisijungęs Eion Faolán Bláán Breathnach

• VII kursas
  • *
  • 878
  • Taškai: 96
  • Su kuo sutampi, tuo ir pats tampi.
« Atsakymas #13 Prieš 10 mėnesių »
Apsidairė. Viskas čia atrodė... Keistai. Galima pamanyti, kad jie sugalvojo susitvarkyti namus ar ką. O gal kambarys šaiposi? Gal jis sako, kad pamesti žaislą reiškia būti netvarkingam? Arba jie iš viso atsidūrė kažkur ne ten. Bet ar gali būti, kad Hogvartse yra du tokie kambariai?
- Ar prisimeni, kodėl jūs su Auriu atėjote į šį kambarį? - paklausė Timočio. Gali būti, kad reikėjo galvoti ne apie pamestus daiktus, o apie tai, ką galvojo ir Auris. Kaip veikia šito kambario magija, Eion neįsivaizdavo. Bet kad jau pateko, reikia pabandyti surasti tą mašinėlę. Tik kad čia stovėjo bent keletas kibirų su šluotomis. Ko gero, jie buvo skirti grindims plauti. Prisiminęs, kaip pats turėdavo tai daryti, Eion pašiurpo ir net nusipurtė iš pasišlykštėjimo. Jau gailėjosi, kad čia atėjo.
- Pabandyk gerai pagalvoti, ką šiame kambaryje veikei. Tai gali padėti, - dar pridūrė ir toliau dairydamasis. Jautėsi nejaukiai, bet nuoširdžiai norėjo padėti broliukui.
Visi mes norim būti įdomūs, svarbūs ir reikalingi, ar ne? Ypač tiems, kurie mums patiems yra įdomūs, svarbūs ir reikalingi. Ką daryti, jeigu taip nėra? Gana paprasta: išmok būti neįdomus, nesvarbus ir nereikalingas. Išmok dėl to nesijausti blogai. Išmokus gyvenimas pasidaro žymiai paprastesnis. Taip spėju, nes buvimas niekam neįdomiu, nesvarbiu ir nereikalingu padaru vis dar skaudina. Bet aš mokausi. Galbūt vieną dieną galėsiu žodžius patvirtinti ar paneigti.

« Atsakymas #14 Prieš 10 mėnesių »
Prieš įžengiant į kambarį brolis Eion kažkaip keistai vaikščiojo. Taip pat, kaip prieš tai ir didelis brolis. Ir tuomet sienoje atsirado durys.
- Čia tas pats kambarys! - dabar jau kur kas energingiau sušuko Timotis.
Jis paleido vyresnėlio ranką, ėmė vaikštinėti, dairėsi.
- Mes čia buvome! Tikrai! - akyse sužibo viltis. - Bet aš nežinau, ką čia didelis Auris darė, - dabar jau liūdniau tarė. - Aš nežiūrėjau...
Veide pasirodė kaltė bei liūdesys. Timotis stengėsi prisiminti, ką tiksliai pats čia veikė. Kurį laiką pagalvojęs šešiametis prabilo:
- Aš čia tikrai turėjau mašinėlę. Aš važinėjau su ja, nes ji turėjo daryti mankštelę. Važiavau ant šitų šluotų ir kibirų, - parodė į daiktus. - Filmuke mačiau, kad gyvūnėliai rytais daro mankštas. Ir... ir viskas, - atsiduso. - Aš nežinau, išėjau su mašinėle ar be jos, - akys vėl priplūdo ašarų, bet Timotis stengėsi valdytis.