Prancūzija.
GRAIKIJAIš pradžių Oliveris sutriko, nes nežinojo nei vieno graikiško patiekalo. Tuomet prisiminė, jog tam skirtos receptų knygos. Taigi, nuėjo pasiimti ir josios. Nutėškęs knygą ant stalo pagaliau atkreipė dėmesį į savo gurgiantį pilvą. Hmm, ko gero, vien tik sumuštinių neužteks.
Graikija. Kas čia per šalis? Kodėl būtinai šita šalis? Net nežinau jokių jos patiekalų. Dabar tikrai būtu puikus momentas pasišalinti. Bet gal likti. Pabandysiu pagaminti ką nors pagaminti gal pavyks, o gal ir ne. Aš jau tikrai per daug galvoju, tad reiktų pradėti darbą. Klastuolis nuėjo prie stalo, pasiimė knygą ir grįžęs prie stalo atsivertė ir ėmė stengtis surasti kažką kas jo nuomone turėjo būti skanu. Tai jam kainavo nemažai laiko, bet pagaliau jis ir surado patiekalą, bet ir parinko prie jo gėrima.
Italija. Puiki šalis. Greičiausiai gaminsiu picą. Bet ne. Spėju, kad dauguma mokinių kurie bus išsitraukę Italiną tai gamins, tad reikia pagainti ką nors kito, ką nors įspūdingo. Morisas pasiimė receptų knygą ir patraukė prie stalo, bet klastuolis kažkaip nenorėjo dirbti vienas, tad susirado Luką ir priėjęs prie jo pasidėjo receptų knygą ant to pačio stalo.
Kas čia per nesąmonė. Nors gal ir skanu bus ką gali žinoti. Na reikia gaminti pradėti, nes kitaip nespėsiu ir pamoka ankščiau laiko baigsis, o gal ir ne. Bet geriau apsidrausti nieko negali žinoti.Graikiška šalta FRAPE kava
Ingredientai
Tirpi kava, pagal skonį (1 šaukštas)
Cukrus, pagal skonį (2 šaukšteliai)
Pienas (pusė stiklinės)
Ledukai
Vanduo
Paruošimo būdas:
Pirmiausia kavą su cukrumi užpilame šlakeliu vandens ir gerai išsukame. Tada imame pieną, į jį beriame žiupsnelį cukraus (kas mėgsta tirščiau galima ir grietinėlės, bet per pus mažiau!!), tada pieną smarkiai išplakame su mikseriu. Į kavą su cukrumi įmetame keletą ledukų, pilame ketvirtadalį stiklinės vandens, dedame ledukus, o tada supilame pieną. Galima gerti ir be pieno. Viską reikia daryti taip pat. Neskanaus!!
Su šiuo ingredientu vaikinas baigė skaityti ingredientus. Alkoholis maiste? Keistai čia kažkaip. Gal apseisiu ir be jo. Morisas ėmė toliau skaityti receptą:Itališkas ,,Tinginys"
Ingredientai:
100g Sviestinių sausainių
75g Migdolinių sausainių Ammareti
200g Juodojo šokolado
175g Sviesto
3 Šaukštai Brendžio, romo arba amarečio
1 vnt. Kiaušinio tryniųNa recepto pabaiga jau čia. Alkoholio ten tikrai nesiruošiu dėti.
50g Migdolų
Žiupsnelis Cukraus pudros
Gaminimas:
Visus sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių. Sudėkite į didelį dubenį.
Į indą virš puodo su verdančiu vandeniu sudėkite šokoladą, sviestą ir alkoholį. Pakaitinkite, kol išsilydys, tada nukelkite nuo ugnies, išmaišykite, sudėkite sutrupintus sausainius, kiaušinio trynį ir migdolus, gerai išmaišykite. Palaukite, kol atauš, tada 1 val palaikykite šaldytuve.
Sviestu patepkite foliją ir ant jos sudėkite šokolado masę. Rankomis suformuokite maždaug 30 cm ilgio ritinėlį, primenantį „salami” dešrą. Suvyniokite į foliją ir 4 val. palaikykite šaldymo kameroje, kad sutvirtėtų.
Kepimo popierių gausiai pabarstykite cukraus pudra. Išvyniokite šokoladine „salami” iš folijos ir padėkite ant kepimo popieriaus. Pavoliokite cukraus pudroje, kad paviršius pasidengtų baltai ir atrodytų kaip „salami” dešra.
Išėmę iš kameros 1 val. palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Fe pomidorai. Nemėgstu aš jų, o ant picos irgi nemanau, kad tinka. Apsieisiu be jų.Pica kitaip - plėšomas picos pyragas su kumpiu ir sūriu
Ingredientai:
400 gramų - picų tešlos arba sluoksniuotos tešlos;
150 gramų - rūkyto kumpio;
100 gramų - sūrio;
pusė - nedidelio svogūno;
pusė - saldžiosios paprikos;
šiek tiek - saulėje džiovintų pomidorų;
šiek tiek - pomidorų padažoNa ką gamino režimas įjungtas. Turėtų būti labai paprasta.
šiek tiek - raudonėlio arba baziliko
šiek tiek - aliejaus
Paruošimo būdas:
1. Tešlą išvyniokite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Patepkite pomidorų padažu, pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.
2. Ant tešlos išdėliokite kumpio griežinėlius, apibarstykite tarkuotu sūriu, užberkite smulkiai pjaustyto svogūno ir paprikos, saulėje džiovintų pomidorų.
3. Standžiai susukite į viniotinį ir supjaustykite gabaliukais. Gabaliukus glaudžiai sudėliokite į aliejumi pateptą indą vieną šalia kito. Kepkite 190°C laipsnių orkaitėje apie 20 - 30 minučių, kol bus auksinės spalvos.
IspanijaMano sėkmė tiesiog tobula... Priėjęs prie draugės jis giliai atsiduso ir padavė jai lapelį. Pribaikit mane dabar... Prašau... Nežinia, kodėl jam nepatiko tai, galbūt iš principo, galbūt šiaip susigalvojo...
Ispaniškas rikotos sūrio apkepas "Quesada Pasiega"- Manau mums tiks?
Na ką galime pradėti gaminti.Lazanija
Ingredientai:
300 gramų lazanijos lakštų;
300 gramų fermentinio sūrio;
2 galvos svogūnų;
2 vienetai morkų;
4 šaukštai pomidorų padažo;
100 gramų sviesto;
50 gramų miltų;
2 skiltelės česnako;
350 gramų kiaulienos faršo;
1 žiupsnelis pipirų;
1 šaukštelis druskos;
1 litras pieno;
150 gramų lydyto sūrio;
700 mililitrų vandens;
Paruošimo būdas:
1.Keptuvėje ištirpiname sviestą (50 g).
Jame kepiname tarkuotas morkas, pjaustytą svogūną, išspaudžiame česnaką, sudedame faršą, pabarstome druska ir pipirais, pakepame 10 minučių.
Supilame vandenį ir troškiname keptuvėje apie 20 minučių.
2. Kitoje keptuvėje svieste (50 g) pakepiname miltus ir supilame pieną, sudedame lydytą sūrelį, užkaitiname ir viską gerai išplakame mikseriu (gaunamas gražus, skanus, baltas padažiukas).
3. Lazanijos lakštus apverdame vandenyje apie 5 minutes ir viską sluoksniuojame:
Į sviestu (10 g) pateptą indą dedame eilutę lazanijos lakštų, ant jų dedame balto padažo, vėliau faršo padažą, pabarstome tarkuotu sūriu.
Taip sluoksniuojame, kol sudedame viską, išeina maždaug 4 sluoksniai.
Viršų pabarstome sūriu ir uždedame kelis gabalėlius sviesto (40 g).
Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Išjungus orkaitę paliekame pastovėti dar 15 minučių. Skanaus.
Prancūziški raguoliai
Kvietiniai miltai - 500 g
Pienas - 200 ml
Šviežios mielės - 20 g
Druska - 1 arbat. š.
Kiaušiniai - 2 vnt.
Cukrus - 2 valg. š.
Sviestas - 250 g
„Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
Obuoliai - 2 vnt.
Rudasis cukrus - 3 valg. š.
Cinamonas - 2 arbat. š.
Sviestas - 1 valg. š.
Sirupas: (auksaspalvio) - 3 valg. š.
Hm... O kaip turėtų atrodyti tos septynios dešimtosios cukraus? Kiek čia turėtų būti... Svarstydamas apie tai berniukas padėjo knygą ant stalo ir nubėgo susirinkti visų reikalingų ingredientų. Hm... Cukrus... Kiaušiniai... O kur čia vanilės ekstraktas? Nežinodamas, kaip kai kurie ingredientai atrodo grifiukas kiek pasimetė, jam teko perskaityti ne vieno buteliuko pavadinimą, kad surastų tą vanilės ekstraktą. O jis buvo mažame rudame buteliuke, kvapas ėjo gana stiprus, bet jam jis neįtiko.Ingredientai2 stiklinės pieno
1 stiklinė miltų
200 gramų rikotos
2 vienetai kiaušinių
7/10 stiklinės cukraus
70 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:Gerai, orkaitė įjungta, gal nieko nesusprogdinsiu - dar kart pažvelgus į orkaitę pamįslijo mergina, laukdama kol vaikinas atneš ko reikia. Toliau:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
2. Viename dubenyje išsukame sviestą ir cukrų elektriniu plakikliu (plakame ~3 min), tada vieną po kito įmušame kiaušinius ir įmaišome vanilės ekstraktą bei druską. Į tešlą sudedame rikotos sūrį ir gerai išplakame. Supilame pieną, išmaišome.Paėmusi sviesto 70 gramų jį paprasčiausiai įmėtė į dubenį, cukraus 7/10 stiklinės, kas čia dabar? na sakykim nepilna stiklinė.
3. Į tešlą pamažu įsijojame miltus ir maišome, kol nelieka gumulėlių. Pabaigoje įmaišome citrinos žievelę.Įsijojame miltus, ką tai reiškia? Tiesiog pilk Nihal ir mažiau čia skaityk.. - pildama miltų stiklinę į dubenį mįslijo mergina.. Na liko citrinos žievelės, tarkuoti? Kas čia per nesamonė.. Paėmusi keista daiktą, turbūt tarką, pradėjo tarkuoti, smulkina, reiškia šis aparatas, - šyptelėjo Nihal.
4.Kepimo indą ištepame sviestu. Tešlą supilame į kepimo indą, išlyginame paviršių ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~40 min. Ar apkepas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus iš apkepo krapštukas švarus, tuomet apkepas iškepęs, jei ne – kepkite šiek tiek ilgiau. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame pravėsti.O jetus kaip čia sunku... Atsisukęs į Nihal šyptelėjo jai ir pamatė, kad ji jau priėjo prie to punkto, kurį jis tik ką perskaitė.
PrancūzijaTikėjausi kažko ypatingesnio... Ką gi. Nužvelgusi receptų knygas Elridė pasiėmė jai reikalingą knygą ir atsisėdusi ant žemės ėmė ją vartyti. Grifė, aišku, galėjo pasiimti bet kokį receptą, bet jai reikėjo kažko įdomaus ir lengvo, kad būtų skanu ir jos jėgoms pagaminti, kadangi tai buvo ne jai. Paauglė pravertė pusę knygos, kai pagaliau rado kažką, ką galėtų valgyti su mielu noru. Skrebučiai su šokoladiniu kremu ir bananais... Skamba puikiai... M... Jei paeis niammmm...
4 riekės šviesios forminės duonos-Yra... -tyliai burbtelėjusi ji toliau skaitė ir rinkosi.
1 vienetas bananų-Kodėl jų tiek daug...- savęs klausdama niurzga nužvelgė šokoladinį kremą, kadangi riešutų nemėgo, tačiau numojusi ranka apžiūrėjo darbo vietą, o tada vėl žvilgtelėjo į receptą. Dirbti su žiobariškais indais mergiotė mokėjo, kadangi padėdavo savo močiutei, tačiau ji visados sakydavo, kad šefė El nebus, kadangi niekad negalėjo susikaupti, bet ką padarysi. Po kiek laiko mergaitė nebebuvo leidžiama į virtuvę, nes sudegino močiutės mėgstamą puodą, o kaip tai padarė ir pati paauglė nesupranta, tad apie gaminimą ji ničnieko nenusimanė.
4 šaukštai šokoladinio lazdyno riešutų kremo
100 mililitrų pieno
1 kiaušinis
50 gramų sviesto
1. Platesniame dubenėlyje išplakti kiaušinį su pienuApsižvalgiusi Elridė čiupo dubenį, kuris, regis, tiko nurodymams ir pasidėjo šalia kiaušinį su pienu. Pala, o kur daugiau nurodymų? Kaip įmušti? Nužvelgusi kiaušinį ir netoliese esantį peilį mergaitė sudvejojo. Ji matė, kaip tai darė jos močiutė, bet juk nebuvo ji, neįsivaizdavo, kaip tai turėtų teisingai padaryti. Grifiukė jau norėjo mesti visą kiaušinį į indą ir įpilti pieno, bet sudvejojo, kadangi turės pati viską suvalgyti, ką prigamins. Kodėl tai taip komplikuota!? Piktai žiūrėdama į tą nelemtą kiaušinį pasičiupo peilį ir skėlė su juo per lukštą. Gerai, kad viską laikė virš dubenio, nes kitaip turinys atsidurtų ant žemės, ar kur kitur. O lukštą kur dėti? Žiūrėdama į kiaušinio lukštą mergaitė tiesiog numetė jį į šalį, tikėdamasi, kad jo nereikės. Taip taip, ji jį numetė ant žemės nežiūrėdama, ar pašiukšlino, ar ne. Tada supylė pieną į dubenį ir pasiėmė keistą daiktą, kurio pavadinimo nežinojo, bet suvokė, kad būtent su juo reikia viską suplakti. Jie tikrai komplikuotus dalykus turi... Ėmus plakti mergaitės indas iškart pašoko, ji laiku susivokė, kad turi prilaikyti jį, nes kitaip indo turinys būtų visur išsitaškęs, o mergiotė liktų pikta ir nebenorėtų dirbti. Plakti jai nepatiko, kadangi turėjo laikyti tą dubenį, o dar koks garsas... Žaliaakė užsižiūrėjo kažkur į tolį, bet nieko nepamačiusi prisiminė, kad turi dirbti.
2. Kiekvienos riekelės vieną pusę aptepti šokoladiniu kremu. Ant dviejų riekelių dėti pjaustyto banano ir užvožti kita duonos riekele (kremu ištepta puse į vidų). Šiek tiek paspausti.Perskaičiusi, kas buvo parašytą recepte grifiukė nusipurtė. Ji nesuprato, kas ten parašyta, tad nusprendė, kad reikia daryti paeiliui. Taip... Riekelių vieną pusę ištepti šokoladu... Paauglė paėmė indelį, kuris priminė stiklainį, tik buvo plastikinis ir šiek tiek keistos formos, ir keturias riekes šviesios duonos. Mergaitė atidarė indelį, kuriame buvo šokoladas, ir apžvelgė turimas riekes. Aš tepti pirštais nenoriu... O kaip kitaip čia? Kelis kartus sumirksėjusi Elridė apvertė indelį ir palaikė virš duonos riekės, bet deja, niekas iš to indelio nenorėjo iškristi. Iš pradžių ji nesuprato, galvojo, kad tai kažkokia magija, bet juk žiobarai tokios neturi... Tada pamatė, kad dangčio nuimti neužteko ir ten buvo dar kažkoks peršviečiamas dalykas. Gudrūs žiobarai... Per daug gudrūs... Nesuprantu! Juk aš iš žiobarų šeimos, kaip to nežinau... Suniurusi, kad tiek mažai žino ji čiupo pasitaikiusį įrankį, peilį, ir įbedė į indelyje esančią rudą masę.
Pyragėliai mantecados:Šeštakursė norėjo išbandyti visus pasirenkamus priedus, tad nutarė, jog paruoštus tešlą ją padalins į tris dalis ir paruoš trijų skonių pyragėlių.
150 gramų persijotų aukščiausios rūšies kvietinių miltų
75 gramai kiaulės taukų
75 gramai smulkaus balto cukraus
pasirinktinai
kakaviniams:
1 valgomasis šaukštas kakavos miltelių
citrininiams:
1 tarkuota citrinos žievelė
1/2 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
su cinamonu:
1 valgomasis šaukštas cinamono
Pirmas žingsnis: Miltus paskleisti ant aliuminio folija padengtos skardos, kaitinti orkaitėje šimto laipsnių temperatūroje, kol įgaus rusvą atspalvį.Pamatavusi miltus, strazdanė atsargiai pirštais juos paskleidė po jau folija užklotą skardą, blizgantis popierius šiek tiek akino, tačiau greit padengtas miltais virto visai maloniu reginiu. Norėjosi miltus formuoti, tarsi smėlį paplūdimyje, tačiau turėjo spėti per pamokos laiką iškepti pyragėlius, todėl nustačiusi temperatūrą pašovė miltus į orkaitę.
3. Suvožtus sumuštinius pamirkyti kiaušinio ir pieno plakinyje iš abiejų pusių.Atsisukusi į turimus sumuštinius mergaitė ėmė mąstyti. Ji puikiai nesuprato, ką turėjo reikšti suvožti sumuštiniai. Tada numojo ranka ir įmetė juos į dubenį su pienu ir kiaušiniais. Kiek mirkyti grifiukė nesuprato, tad palaikė kiek ilgiau. Dar kiek apsidairiusi, nustūmusi ant žemės nereikalingus dalykus mergaitė vėl ėmė skaityti, kas parašyta receptų knygoje.
4. Kepti iš abiejų pusių, keptuvėje ištirpintame svieste po kelias minutes. Patiekti šiltus. Skanaus!-Aha... Pirma sviestas...-su savimi kalbėdama ji padėjo keptuvę ir įmetė į ją sviestą. O kol jis lydėsi Elridė Ištraukė sumuštinius iš dubens. Jų nedėjo kažkur ant stalo, o stebėjo, kaip sviestas toliau lydosi ir kada galės įdėti juos į keptuvę. Nė pilna minutė nepraėjo, o sumuštiniai atsirado keptuvėje. Mergaitė dar kartą persiskaitė receptą ir ėmė vartyti sumuštinius. Bet, aišku, iš nežinia, kur, turėjo atsirasti musė. Ji zyzė palei žaliaplaukės ausis, nutūpė ant jos rankos, kas labai išblaškė. Elridė ėmė gaudyti tą musę, visiškai pamiršusi apie savo sumuštinius. O ir pagauti tą mažą padarėlį sekėsi ne per geriausiai. Musė nutūpdavo jai ant rankos, o kai paauglė bandydavo ją, užmušti trenkdama laisva ranka, musė tiesiog nuskrisdavo, o mergaitė trenkdavo sau. Susinervavus, kad taip yra, grifiukė nuvijo ją kažkur tolyn ir atsisukusi į savo sumuštinius sustingo. Nežinia, kiek laiko ji vaikėsi tą musę, tačiau sumuštiniai buvo juodi ir jautėsi svilėsiu kvapas. Mergaitė nežinojo, ką daryti, tad tiesiog žiūrėjo sustingusi, o tada keptuvėje esantys degėsiai užsidegė. Pasimetusi, pikta ir susinervavusi Elridė išsitraukė burtų lazdelę.
Persijoti miltus dar kartą ir palaukti, kol atvės. Sumaišyti cukrų, taukus, maltus riešutus ir miltus, kol gausime vientisą masę.Kad ir kaip norėčiau to nedaryti, bet šluostyti po šitų pyragėlių reikės daug, galvojo nubraukdama smulkius plaukus nuo veido, kurie kuteno ir neleido ramiai dirbti. Išsibūrusi didelį dubenį, nes taip buvo smagiau, supylė miltus, maltus riešutus, cukrų ir taukus, kas būsimą tešlą kiek šlykštoką, ir ėmė maišyti rankomis. Galėjo tai daryti šaukštu, bet taip lieka gumuliukų. O ir kur kas greičiau rankomis.
Pyragėlius formuoti ~1,5 centimetro storio. Kepti 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paskrus ir taps trapūs. Iškeptus galite pabarstyti sukraus pudra.Iš kiekvieno tešlos gumulėlio pavyko padaryti apie dvyliką pyragėlių. Pašovė į orkaitę ir laukė, kol saldumynai apskrus. Netrukus pradėjo gardžiai kvepėti, ir šešiolikmetė, vis patikrindama, kad mantecados nesusviltų, laukė rezultato. Ant iškeptų pyragėliu nutarė cukraus pudros neberti.